Nyheter

HEST

HELSEKOST menneske

HUND

Du er her: HEST -- URTER -- Ringblomst
 
Ringblomst
 

Ringblomst

DETALJER PRIS ANTALL
0,5 kilo kr. 265,-

Ringblomst har  en rekke helsebringende egenskaper 

Egenskaper
Stimulerer sårlegning (innvendig & utvendig)
Bittermiddel
Bakterie- og betennelseshemmende
Virus- og sopphemmende 
Blodrensende – avgiftende
Immun-, lymfe og miltstimulerende

Det er bitterstoffene i planten som stimulerer lever og galle, og bidrar til å rense kroppen for giftstoffer. Ringblomst virker som et urindrivende middel og fjerner dermed giftstoffer også via urinen, noe som kan utnyttes ved leddbetennelse og urinsyregikt. 

Ringblomst virker krampeløsende, galledrivende og blodrensende, og derav kan ringblomsten brukes   ved mage-, lever- og gallebesvær.
 Det er bitterstoffene i planten som stimulerer lever og galle, og bidrar til å rense kroppen for giftstoffer. Den gode virkningen av ringblomster ved ulike plager i fordøyelsessystemet skyldes også de sammentrekkende og antiseptiske egenskapene til flyktige oljer, garvesyrer og et gult harpiks som kalles calendulin. Disse stoffene kan bidra til å lindre magesår, magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse, samt stoppe diaré. 
Ringblomst har en kraftig antibakteriell virkning som kan bekjempe infeksjoner av Heliobacter pylori, en bakterie som er assosiert med både gastritt og magesår. (kilde Rolv)

Ringblomsten har mange egenskaper og til hest brukes den i første rekke for å bekjempe magesår (infeksjoner av Hliobacter pylori) – og magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse (ødelagte slimhinner i tarmen)  samt stoppe diare.   

Virus- bakterie og soppinfeksjon
I tillegg brukes den ved virus- bakterie og soppinfeksjon
Det kan også vise seg å være gunstig i behandlingen av candidosis - en soppinfeksjon som infiserer slimhinner i munn og fordøyelseskanalen av fugler, katter, hester, og noen ganger hunder. De soppdrepende egenskaper av denne urten også gjøre det et mulig alternativ for aktuell behandling av chromomycosis ; en infeksjon i huden som oppstår fra ulike sopp opprinnelse i kyr, hester, hunder, katter, og amphibians- eller i behandlingen av entomophthoromycosis ; en soppinfeksjon i neseborene, munn eller lepper av hest

Bitterstoffer
Bitterstoffer øker utskillelse av magesyre, styrker slimhinnene i magen, balanserer blodsukkeret og hjelper leveren til å fungere effektivt. 
Bitterurtene skal taes en halv time før fòringen for å få effekt – de finnes ulike bitterurter og alle har til felles at den bitre smaken påvirker fordøyelsen positivt – om det taes m vann ½ time for fòring.  Dette da bitterreseptorne på tungen aktiviserer resten av fordøyelsen. Som magesyre og pepsinutskillelse fremmes, kortvarig forøkelse av gastrin.  Blodgjennomstrømningen av mage- og tarmkanalens slimhinner fremmes osv.

NB! For hester med irritert slimhinne i magen (magekatarr) skal man først bygge opp mageslimhinnen (for eksempel med Pronutrin – Mjødurt – Lakris) før man begynner med bitterurter.

Noen bitterurter:
Djevelsklo, Kamille, Løvetann, Ringblomst, Salvie

 
 
  • Magesår

Styrker mageslimhinnen: Mjødurt, Lakris, Ringblomst – Pronutrin, Aloe Vera, Legestokkrose, Ringblomst

Øker produksjonen av beskyttende slim i de dypere lagene av mageslimhinnen – Ingefær

Legende effekt på magesår:

Lakrisrot stimulerer de normale beskyttelsesmekanismene som hindrer sårdannelse, og stimulerer til helbredelse av ødelagte slimhinner ved å øke blodtilførselen til disse hinnene, øke antallet slimproduserende celler og øke mengden slim som disse cellene produserer.

Normaliserer saltsyreproduksjon: Mjødurt

Blødning: Blåbær

Beskyttelse for irritert slimhinne: Legestokkrose

Svak tarmslimhinne: tilskudd av Glucosamin’

Vitaminer: B12 tilskudd

Magesår - Betennelsen kan føre til at mageslimhinnen forandrer seg og at produksjonen av intrinsisk faktor reduseres i betydelig grad. Resultatet blir at kroppen ikke lenger kan nyttiggjøre seg av B12 som finnes i maten.

Om det ikke finnes nok med saltsyre i magesekken kan det få negative konsekvenser.

De fleste som har sure oppstøt og magesår har for lite saltsyre og ikke for mye som man tidligere har trodd.

Saltsyre behøves for å kunne frigjøre mineraler av maten, slik at de lettere tas upp i tarmen.  For lite saltsyre medfører automatisk mangel på mange mineraler, spesielt gjelder dette kalcium, magnesium, jern og zink.

For å kunne ta opp vitamin B12 i tarmen må man ha tilgang til noe som kalles intrinsic faktor.  Denne intrinsic faktor produseres av kjertler i magesekken.  De samme kjertlene som produserer saltsyre.   Om saltsyreproduksjonen er nedsatt er produksjonen av intrinsic faktor også nedsatt.  

Resultatet blir B12 mangel .  Ettersom mangel  på saltsyre også leder til dårligere opptak av mineraler og spesielt jern, får disse personer/hester  B-12 mangel og jernmangel.  Hestene  belastes lett av trøtthet .

B12 mangel: tretthet, dårlig appetitt, dårlig konsentrasjonsevne stivhet 
 
KATALOG
X
...
- -