0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HEST

HUND & KATT

Produkt Guide

Du er her:   - HEST  - VITAMINER   --

Når bør man gi hesten ekstra vitaminer og hvilke oppgaver har de

Kobber
Øker opptak av B12, jernmangel, hud og hår
Vitamin-BLANDINGER

Spesiallaget vitaminblandinger - løpshester - sprang & dressur, eldre hester

Hester har ulike opptak og ulike behov - derfor er det utviklet vitaminblandinger for å tilfredsstille hestens behov. 
Alle vitaminblandingene er ulike og derfor kan vi tilby flere forskjellige produkter, og innhold står godt beskrevet på hver produktside.
Eldre hester har et annet behov enn feks løpshester som trenes hardt og veldig ofte er det nødvendig med ekstra tilskudd selv om kraftforet inneholder det meste av vitaminer.  

 

Biotin
Høver, Pels, Imunforsvar, Diare og Fordøyelsessykdommer
 
 
Biotin
Biotin-tilskudd gies til hester som har dårlig hovkvalitet og pels. Det er hestens tarmbakterier som produserer stoffet biotin, og det antas at ved en normal bakterieflora vil kunne dekke hestens behov.
 
Men feks etter en antibiotikakur, sykdommer i fordøyelsessystemet kan det oppstå ekstra behov. Spesielt for hester som har dårlig hovkvalitet og pels kan ekstra biotin hjelpe på, men det bør gies over en periode på 6 måneder.
 
Man kan ikke overdosere biotin da vitaminet er vannoppløselig og går ut av kroppen med urin.
 
Biotin har følgende egenskaper
 
- omsetning av de energigivende næringsstoffer
 
- betydning for pels og høver
 
- viktig for immunforsvaret
 
- omgjøring av melkesyre til glukose, regulerer blodsukkernivå og oppbygning av fettsyrer og proteiner.
 
Magnesium-tilskudd
Magnesiumprodukt for muskel- og nervefunksjon
 
Magnesium er viktig for å bibeholde en god muskelfunksjon og holde musklene smidig. Noen mener også at magnesium er velgjørende for hestens temperament.
 
Magnesium er viktig for hjertet og blodsirkulasjonen og motvirker forkalkninger i nyrene. Det opprettholder også en normal nyrefunksjon og nyrenes regulering av kalium og natriumbalansen.  Dette da magnesium kompletterer virkningen av kalium. Magnesium deltaer i ca 300 enzymreaktioner og er en viktig mineral ved energiomsetning i cellene.
 
Magnesium formidler korrekte impulser fra nerver til muskler, og normaliserer tonusen i antagoniske muskler. 
Jern-tilskudd

Jerntilskudd- produkter for utholdenhet, prestasjon, øke syretransport

Vitamin C
styrker immunforsvar, bedrer jernopptagelse
Vitamin B
Pels, høver, appetitt, stress, tarmfunksjon og øket prestasjon
 
Vitamin B har betydning for pelsen, prestasjon, ved sykdom i mage og tarm, tretthet, høver, stress og nervøsitet.  Vitaminene har stor betydning for hesten ved at de er uunværlige for funksjonene i de ulike organene.  Noen vitaminer må tilføres via tilskudd/kosten mens andre kan hesten "lage" selv.  Hvert B vitamin har en spesiell oppgave og kan ikke erstattes av en annen. 
 
B-vitamin 1 - thiamin (vannoppløselig)
_ nødvendig for vekst og normal muskelfunksjon - motvirker mavesår - regulerer nervecellenes kommunikasjon
 
B-vitamin 2 - riboflavin (vannoppløselig)
_ nødvendig for vekst, forplantning  - hjelper cellene til å ta opp rett oksygenmengde - omsetning av de energivende næringsstoffene
- viktig for fordøyelsen, lever, nyrene og støtter hormonbalansen - styrker immunforsvaret, motvirker allergi og senker "høye hvite" - viktig for sårlegning av kroppsvev og slimhinner
 
B-vitamin 3 - niacin, nikotaimid (vannoppløselig)
_ vekst av alle typer vev - viktig for fordøyelsen, huden og kretsløpet - regulerer stoffskiftet og matlyst - nødvendig for produksjon av kjønnshormonene østrogen,progesteron og testosteron
 
B-vitamin 6 - pyrodoxin (vannoppløselig)
_ regulerer balansen mellom natrium og kalium (væskebalansen) - regulerer proteinstoffskiftet - nedbrytning av og oppbygning av proteiner - tilfører musklene b-vitaminer - inngår i over 50 enzymer - dannelse av røde blodlegemer – forplantningsevnen - viktig for immunforsvaret - B6 naturlig antihistamin - Ved proteinrik kost forbrukes større mengder av vitaminet
 
B-vitamin 9 - folinsyre (vannoppløselig)
_ centralnervesystemet - stimulerer stoffskiftet - avgjørende betydning for helbredelsesprosessen og vitalitet - opptagelse av jern og utskillelse av urinsyre
 
B-vitamin 12 - coalamin
_ betydning for bloddannelsen - inngår i omsetningen av visse aminosyrer, fettstoffer og karbohydrater - deltagende i mange enzym-prosesser
- betydning for immunsystemet, nervesystemet og motvirker kolesterol i blodet 
Vitamin E
E-vit produkter for muskelfunksjon, utholdenhet, prestasjon
 
E-VITAMIN
 
E-vitamin har stor betydning for muskelfunksjon,  utholdenhet og prestasjon
 
Vitamin E forbedrer hestens energilagring i musklene gjennom å øke glukoselageret.   Det øker syretilførsel gjennom å holde de røde blodcellene levende lengre.
 
Vitamin E bidrar også til en øket utholdenhet og prestasjon – og beskytter muskler og nerveceller ved sin antioksidants virkning og uskadeliggjør de frie radikalene som bryter ned musklene ved hardt arbeide.
 
Bruken av Vitamin E til hester som har krysslammelse har vært praktisert av veterinærmedisin i mange år.  Hester som har muskelskader eller trenes hardt har ekstra behov for Vitamin E for å opprettholde sunne muskler.