0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HEST

HUND & KATT

Produkt Guide

Du er her:   - HEST  - Fòrtilskudd & kurer  - Sene & Ligament   --

TERAPI & FOREBYGGENDE
Disse rådene skal ikke erstatte en veterinærundersøkelse.
Ved å pleie skaden riktig det første døgnet kan du redusere skadens omfang veldig mye – det er derfor viktig å sjekke hesten tidlig etter (gjerne en time) hver treningsøkt.

-    Optimering av oppheling av sene- og ligamentskader krever spesifikke ernæringstilskudd
     – det er disse næringsemnene som reparere skaden

Disse næringstilskuddene finnes ikke i produkter for ledd og muskulatur – nettopp fordi sene & ligamenter har andre behov for nærings/sporstoffer.
Desto raskere  hesten får tilskuddet etter skaden , jo mer nytte får hesten  av næringsstoffene . 
-    
-    Forebygg mot sene & ligamentskader
Ikke vent til skaden er skjedd – til hester som trener mye vil man styrke sene (ligament) apparatet betraktelig,  passer også som tilskudd til hester som har "sensitive" / svake sener eller hos hester som under trening har høy belastning på senestøtteapparatet.
-    
-    Kompresjon & kjøling
Først og fremst kjøle ned 10 min - deretter legge kompresjon - sjekke etter at det ikke er noe sår som er opphavet til hevelse og varme.   Kaldt vann eller kjølebelegg som har vært i fryser er kaldt nok for å stoppe en pågående prosess – skade.  Det anbefales ikke å bruke linimenter eller annet å smøre på huden før man har fått kartlagt om hesten har små sår.
Men bruken av kjøling som forebyggende etter en hard treningsøkt kan også hjelpe en hest med kroniske tilstander, slik som svake sener og leddbånd fra en tidligere skade

-    KOMPRESJON (stabilisere & støtte senen)
Med kompresjon bør legges på skadestedet så snart som mulig etter at man oppdager "skade"belastning" feks etter en hard treningsøkt - kan det oppstå varme en stund etter arbeidet.  kompresjon som legges på skade-stedet slik at blødning og hevelse minker. Dette er den viktigste delen av P.R.I.C.E.S.   Kompresjon bør legges på så hurtig som mulig etter skade. Kompresjon er viktigere en is når det gjelder å minske blødning og hevelse viser nyere forskning. 

-    Omslag & behandling – Naturmedisinske omslag
Etter 48 timer kan sene & ligamentene behandles med naturmedisinske omslag som er med på å reparere skaden.   Disse omslagene kan også brukes som forebyggende. 

       Behandle fra hoven – spesial poultice
Både bøyesene og gaffelbånd er festet i hoven Den overfladiske bøyesenen fester seg på kron- og hovbeinet, mens den dype bøyesenen har sitt festepunkt på undersiden av hovbeinet.  Gaffelbåndet  på frambeinet – starter fra øverste del av hestens pipe – forsetter langs benet og noen cm overfor kodeleddet deler gaffelbåndet seg i to grener som festes til hvert kodeseneben. Fortsetter videre i to tynne forlengelser av gaffelbåndet mot framsiden av koden – utside og innside på benet – disse går sammen igjen i strekksenen som går ned til hovbenet i hoven.  Har hesten en sene & ligament skade el overanstrengelse vil det være også å anbefale å legge «poultice» hovomslag som terapi og som forebyggende.

       Hvile 

Informasjon & Fakta

Hestens ulike sener - informativt

Næringsstoffer & Kurer

Sener & ligamenter trenger andre næringstoffer enn ledd & muskler       Optimering av oppheling av sene- og ligamentskader krever spesifikke næringstilskudd .

Ekstra viktige næringsstoffer er:
Sener og ligamenter har enorm styrke og elastisitet, og det skyldes den måten de er bygd opp på. Tynne senefibriller er flettet sammen til større senefibre som så igjen er flettet sammen til  sener og ligamenter  som vi kjenner og kan se de. Når en seneskade skjer - så er det senefibrene og fibrillene som går i stykker.  Behandlingen vil da bli å få disse senefibrene til å hele opp på best mulig måte, så senen hurtigst mulig kan gjenvinne sin styrke og elastisitet.  Dette skjer hovedsaklig ved å fremme type 1 Collagen produksjonen i arrvevet i opphelingsfasen.
Etter en seneskade er det hovedsaklig type 2 collagen som blir produsert i skaden. Type 2 collagen er "stivere" og mindre elastisk sammenliknet med Type 1 collagen. Type 1 collagen er sterkere og mer elastisk sammenliknet med Type 2 collagen .
En økt forekomst av Type 1 collagen vil minske risikoen for tilbakefall av seneskaden når senen blir belastet igjen. Kollagentyper inneholder forskjellige proteiner som tjener separate formål innenfor kroppen. 
Type 1 og 3 kan tas sammen og kan støtte hud, muskler, bein helse, og hår og sene & ligamenter. Type 2 kollagen er effektivt for leddene.


Bioflavonoider -  også kjent som vitamin P, har en interessant rolle i å støtte kollagen fordi bioflavonoider hindrer ødleggelse av kollagen og støtte reparasjon ved å kryssbinde kollagenfibre og forsterkende bindevevet.  Næringsstoffer som blant annet inneholder  bioflavonoider er:  blåbær, spirulina

Kollagen forbindelse:
Kollagen er det viktigste strukturelle protein i ligamenter og sener i hester. En av de beste næringsmidler for å støtte kollagen er Chia , fordi Chia er høy i aminosyren prolin , hovedbestanddelen av kollagen
.
MSM Svovel er et viktig mineral, som i kombinasjon med aminosyren glutamin bidra bruskreparasjon og kollagenproduksjon

Vitamin C er viktig for helbredelsesprosessen, fordi det kan skjult prolin i hydroksyl-form som brukes til å bygge kollagen. Mens hestene gjør sin egen vitamin C, er det tilrådelig når utvinne fra skader i sener eller leddbånd for å øke vitamin C.

Kobber og sink er viktige mineraler for bindevev fordi sink er nødvendig for proteinsyntese og kobber er nødvendig for nøytralisering av kollagen.

Smertestillende & Betennelsesdempende

Urter ol som lindrer smerter og betennelsesdempende

Kompresjon & Kjøling

Tidlig ute med kompresjon og kjøling reduserer skadeomfanget


   Kompresjon & kjøling
-    Først og fremst kjøle ned 10 min - deretter legge kompresjon - sjekke etter at det ikke er noe sår som er opphavet til hevelse og varme.  .  Kaldt vann eller kjølebelegg som har vært i fryser er kaldt nok for å stoppe en pågående prosess – skade.  Det anbefales ikke å bruke linimenter eller annet å smøre på huden før man har fått kartlagt om hesten har små sår.
-    . Men bruken av kjøling som forebyggende etter en hard treningsøkt kan også hjelpe en hest med kroniske tilstander, slik som svake sener og leddbånd fra en tidligere skade

-    KOMPRESJON (stabilisere & støtte senen)
Med kompresjon bør legges på skadestedet så snart som mulig etter at man oppdager "skade"belastning" feks etter en hard treningsøkt - kan det oppstå varme en stund etter arbeidet.  kompresjon som legges på skade-stedet slik at blødning og hevelse minker. Dette er den viktigste delen av P.R.I.C.E.S.   Kompresjon bør legges på så hurtig som mulig etter skade. Kompresjon er viktigere en is når det gjelder å minske blødning og hevelse viser nyere forskning. 

 

Terapi

Magnetterapi, W-Healing belegg