0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HEST

HUND & KATT

Produkt Guide

Sener & ligamenter trenger andre næringstoffer enn ledd & muskler       Optimering av oppheling av sene- og ligamentskader krever spesifikke næringstilskudd .

Ekstra viktige næringsstoffer er:
Sener og ligamenter har enorm styrke og elastisitet, og det skyldes den måten de er bygd opp på. Tynne senefibriller er flettet sammen til større senefibre som så igjen er flettet sammen til  sener og ligamenter  som vi kjenner og kan se de. Når en seneskade skjer - så er det senefibrene og fibrillene som går i stykker.  Behandlingen vil da bli å få disse senefibrene til å hele opp på best mulig måte, så senen hurtigst mulig kan gjenvinne sin styrke og elastisitet.  Dette skjer hovedsaklig ved å fremme type 1 Collagen produksjonen i arrvevet i opphelingsfasen.
Etter en seneskade er det hovedsaklig type 2 collagen som blir produsert i skaden. Type 2 collagen er "stivere" og mindre elastisk sammenliknet med Type 1 collagen. Type 1 collagen er sterkere og mer elastisk sammenliknet med Type 2 collagen .
En økt forekomst av Type 1 collagen vil minske risikoen for tilbakefall av seneskaden når senen blir belastet igjen. Kollagentyper inneholder forskjellige proteiner som tjener separate formål innenfor kroppen. 
Type 1 og 3 kan tas sammen og kan støtte hud, muskler, bein helse, og hår og sene & ligamenter. Type 2 kollagen er effektivt for leddene.


Bioflavonoider -  også kjent som vitamin P, har en interessant rolle i å støtte kollagen fordi bioflavonoider hindrer ødleggelse av kollagen og støtte reparasjon ved å kryssbinde kollagenfibre og forsterkende bindevevet.  Næringsstoffer som blant annet inneholder  bioflavonoider er:  blåbær, spirulina

Kollagen forbindelse:
Kollagen er det viktigste strukturelle protein i ligamenter og sener i hester. En av de beste næringsmidler for å støtte kollagen er Chia , fordi Chia er høy i aminosyren prolin , hovedbestanddelen av kollagen
.
MSM Svovel er et viktig mineral, som i kombinasjon med aminosyren glutamin bidra bruskreparasjon og kollagenproduksjon

Vitamin C er viktig for helbredelsesprosessen, fordi det kan skjult prolin i hydroksyl-form som brukes til å bygge kollagen. Mens hestene gjør sin egen vitamin C, er det tilrådelig når utvinne fra skader i sener eller leddbånd for å øke vitamin C.

Kobber og sink er viktige mineraler for bindevev fordi sink er nødvendig for proteinsyntese og kobber er nødvendig for nøytralisering av kollagen.

TendonEaze Global Herbs
Urteblanding styrke- og betennelsesdempende for sener & ligamenter
kr. 646
LaminForte 3 kg
Betennelser, halhet, ledd, muskulatur, sener
kr. 655
Gela Plus
Styrker bindevev, ledd, sener (brusk)
kr. 495
Chia
Betennelse og skader i ledd, sener og ligament, muskel styrkende
kr. 269
Total Tendon Repair
Kur både terapi og forebyggende sener/ligamenter
kr. 996
C-vitamin

Immunforsvaret og øker jernopptagelse

kr. 298
Spirulina 100% ren 0 karens

Anemi, utholdenhet og prestasjon, allergier, astma, sommereksem

kr. 499
Blåbær

betennelses- og allergihemmende , diarè, antioksidant, immunstyrkende,

kr. 285
Equitop Gonex grønnleppet musling
Opprettholder normal funksjon i leddbrusk, leddkapsel, sener og leddbånd
kr. 649
MSM Stiefel
Anti-inflammatorisk, smertereduksjon, reduserer muskelspenninger
kr. 480
MSM + C vitamin
Betennelsesdempende, smertereduksjon, muskulatur & ledd
kr. 397
MSM 100% ren

Anti-inflammatorisk, smertereduksjon, reduserer muskelspenninger

kr. 355