0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HEST

HUND & KATT

Produkt Guide

Du er her:   - HEST  - Fòrtilskudd & kurer  - Ledd   --

TERAPI og FOREBYGGENDE - kurer, næringsstoffer, urter

Næringsstoffer & Kurer

Spesielle næringsstoffer & kurer for leddfunksjon

Informasjon & Fakta

 informasjon om behov for næringsemner
TERAPI & FOREBYGGENDE
Vi kan tilby en rekke ulike produkter som bidrar til at hesten blir raskere frisk fra halthet.   De fleste produktene – næringsstoffene kan man gi som forebyggende for å pleie hestens ledd.

Disse rådene skal ikke erstatte en veterinærundersøkelse..

-    Optimering av hester som har leddbetenneser, halthet og smerter krever spesifikke ernæringstilskudd
     – det er disse næringsemnene som reparere skaden
Desto raskere  hesten får tilskuddet etter problemet oppstår, jo mer nytte får hesten  av næringsstoffene.   Disse næringsstoffene kan også brukes som forebyggende.
  
-    Forebygg mot leddbetennelser, halthet
Ikke vent til skaden er skjedd – til hester som trener mye vil man styrke pleie hesten innenifra. 

-    Kompresjon & kjøling
Først og fremst kjøle ned 10 min - deretter legge kompresjon - sjekke etter at det ikke er noe sår som er opphavet til hevelse og varme.   Kaldt vann eller kjølebelegg som har vært i fryser er kaldt nok for å stoppe en pågående prosess – skade.  Det anbefales ikke å bruke linimenter eller annet å smøre på huden før man har fått kartlagt om hesten har små sår.

-    KOMPRESJON (stabilisere & støtte )
Med kompresjon bør legges på skadestedet så snart som mulig etter at man oppdager "skade"belastning" feks etter en hard treningsøkt - kan det oppstå varme en stund etter arbeidet.  kompresjon som legges på skade-stedet slik at blødning og hevelse minker. Dette er den viktigste delen av P.R.I.C.E.S.   Kompresjon bør legges på så hurtig som mulig etter skade. Kompresjon er viktigere en is når det gjelder å minske blødning og hevelse viser nyere forskning. 

- Linimenter
Det er stor forskjell på linimenter, og noen virker bedre enn andre.   Test på deg selv før du smører inn hesten så vil du kjenne hva slags virkning det linimentet du bruker har for effekt.   Sunn-hest tilbyr linimenter som vi vet er gode og som er effektive.   

-    Omslag & behandling – Naturmedisinske omslag
Etter 48 timer kan sene & ligamentene behandles med naturmedisinske omslag som er med på å reparere skaden.   Disse omslagene kan også brukes som forebyggende. 

-     Hvile 

Moderne hestesport stiller store krav til hesten, ikke minst til leddfunksjon.   Øket krav innenfor alle disipliner (høyere, raskere, lengre osv.) kombinert med det faktum at hester idag er større enn tidligere øker risikoen for ledd og muskelproblemer.   Det er derfor et behov for produkter som vil bidra til å bedre nedsatt mobilitet som følge av slitasje eller overanstrengelse, og beskytte ledd mot de negative resultater av høye belastninger, hard trening og konkurranse.
Det tilbys derfor  spesielle næringstilskudd som inneholder stoffer som kan hjelpe til å opprettholde fleksibilitet til leddstruktur og leddmekanisme og kan ofte hjelpe til å snu en negativ utvikling i hestens ledd. De stoffene som brukes i tilskuddene gjør slik at leddet tåler trykk og støtbelastninger bedre, øker leddvæskens smøreevne og hjelper til å opprettholde en normal leddfunksjon.
Det kan være mange årsaker til at hesten har smerter og derfor viktig å få undersøkt hesten av en veterinær for en riktig diagnose.
Ingen av disse spesialproduktene erstatter veterinærundersøkelse og/eller behandling. Og de fleste produktene har karenstid – dette må hver enkelt undersøke selv.  


Eldre dyr
Hester som har muskelsmerter og stivhet som gir halthet 
Noen ganger kan muskelsmerter gi begrensning i hestens bevegelser slik at den går ureint, stive bevegelser, steg lenden forkortes på ett eller flere ben.
Hovne, smertefull og betennelse i ledd
Forkalkninger i ledd
Betennelser, overanstrengte sener (gaffelbånd – bøyesene)
Smerter i ryggen og krysset
Stiv i nakken
Løpshester/konkurransehester som trenes hardt og du vil behandle eller gi noe forebyggende

Hva betyr de enkelte stoffene - her er noen beskrivelser:

Grønn te ekstrakt er en god antioksidant som beskytter kroppen mot virkningene av frie radikaler.
MSM er en organisk svovelforbindelse som inneholder lett opptagelig svovel.
Ved å tilføre MSM sikrer man at det er tilstrekkelig med organisk svovel tilstede i leddet nok til at det danner seg ny leddbrusk og evnt til å bevare den eksisterende.
MSM er også viktig for sundt bindevæv, leddfunksjon, cellestoffskiftet, enzymaktivitet og immunforsvar.
Glucosamin og Chondrotin er stoffer som finnes i normal leddvæske, men som ikke blir produsert i tilstrekkelige mengder av leddkapselen dersom det er en inflammasjon i leddet. Disse stoffene er viktige for å gjøre leddvæsken seig slik at det blir bedre "smøring" inni leddet
Hyaluronsyre HA Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen og inngår i den sunne leddvæsken. Hyaluronsyre sørger for at leddvæsken er viskøs, det vil i praksis si smørende og støtdempende. Hyaluronsyre i tarmen spaltes til glucosamin og glucoronsyre, som begge er viktige byggesten i leddbrusk og leddvæske. 
Vitamin C: En aktiv del av den naturlige helingsprosess i hesten og viktig for et sundt immunsystem
Magnesium holder musklene smidig, og jobbe effektivt og smidig,  holder også blodtrykket i sjakk og hindrer nummenhet, prikking, og spasmer i muskler, ledd og lemmer.
Yucca s  terapeutiske effekter er grunnet sitt høye innhold av steroid saponiner (naturlige glucosides) forløperen til syntetisk kortison - leddgikt, smertefulle og opphovnede ledd, revmatisme,
Avocado og Soyabønne flere studier viser at avokado / soyabønne  gav overbevisende effekt på smerter i ledd og muskler. 
Glutamin:Støtter tarmvæggene og immunsystemet
Grønnleppet muslingekstrakt (naturlig glucosamin) har et  stort antall potensielt aktive stoffer som bekjemper betennelse i leddene samt gir til støtte den normale funksjon i ledbrusk, ledkapsler, sener og leddbånd,  hvor Grønnleppet muslingekstrakt tilfører leddstrukturene viktige byggesteiner, og sørger for, at de kommer dit, hvor de gjør mest nytte
Grape Seed Ekstrakt  er en sterk antioksidant, antiallergen, antihistamin, anti-inflammatorisk og immune booster og støtter kroppens funksjoner på mange måter
Boswelia  er kjent for å øke sirkulasjon, betennelsesdempende og reduserer leddsmerter og hevelser og bidrar til å opprettholde mobilitet
Bromelain er en gruppe proteinnedbrytende enzymer som finnes i ananasplanten. Bromelain er et naturlig blodfortynnende og antiinflammatorisk middel. Bromelain bryter ned fibrin, et protein som kan forhindre god sirkulasjon og drenering av vevnader ved skade. Ved langvarige betennelsesprosesser kan fibrin også samles i ledd og forårsake forandringer i leddstrukturen.
 Kollagen II er bra for hester som sliter med leddbetennelse, leddsmerter, forkalkninger, betennelse i sene og leddbånd
100% naturlig, trygt for langsiktig bruk uten bivirkninger. Inneholder ingen forbudte stoffer.
Kollagen II hjelper på reperasjon  og fornyelsen av ligament, og gi mere råmateriale til bruskreparasjon og –  gjenoppbyggelse. 
Kollagen II er den mest perfekte protein for knokler og ledd. Det gir den strukturelle matrisen for ledd, bein, sener og bindevev

 

Smertestillende & Betennelsesdempende

Urter ol lindrer smerter & betennelsesdempende

kompresjon & kjøling

Tidlig ute med kompresjon og kjøling reduserer skadeomfanget

Terapi

Magnetterapi, W-healing, Infrarødt lys