0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HEST

HUND & KATT

Produkt Guide

Du er her:   - HEST  - Alt du trenger til sene /ligamenter   --

Hvordan pleie en sene & ligament, hva bruker jeg og når bruker jeg midlene


 

Akutt første 48 timer
Overanstrengelse, skade - hevelse, varme
 

Jo tidligere skaden blir oppdaget og du gjør tiltak, desto mindre blir omfanget av skaden.  Derfor kan det lønne seg å følge nøye med om hesten har ekstra varme, eller hevelse.  Ikke vent til hesten er halt før den får hjelp. Lurt å ha noen av produktene i stallapoteket – er skaden skjedd har du alt på stallen som du trenger.
 • KJØLING
  Først og fremst kjøle ned 10 min - deretter legge kompresjon - sjekke etter at det ikke er noe sår som er opphavet til hevelse og varme. 
  Ved bruk av kompresjon skal man også tenke på at bruker man kjøling med gele ol kan man ikke bruke kompresjonsbandasjer som inneholder behandlende stoffer. 
  Kaldt vann eller kjølebelegg som har vært i fryser er kaldt nok for å stoppe en pågående prosess – skade. 
  Det anbefales ikke å bruke linimenter eller annet å smøre på huden før man har fått kartlagt om hesten har små sår.
  Kjøle-terapi med is er den mest effektive behandling du kan gjøre i løpet av de første 48 timene  - (i tillegg til å bruke kompresjon )etter at hesten har fått en skade eller betennelse.
  Men bruken av kjøling som forebyggende etter en hard treningsøkt kan også hjelpe en hest med kroniske tilstander, slik som svake sener og leddbånd fra en tidligere skade
 • KOMPRESJON
  Med kompresjon bør legges på skadestedet så snart som mulig etter at man oppdager "skade"belastning" feks etter en hard treningsøkt - kan det oppstå varme en stund etter arbeidet.  kompresjon som legges på skade-stedet slik at blødning og hevelse minker.
  Dette er den viktigste delen av P.R.I.C.E.S.   Kompresjon bør legges på så hurtig som mulig etter skade. Kompresjon er viktigere en is når det gjelder å minske blødning og hevelse viser nyere forskning.
 
Pleie før trening

Hva er positivt å gjøre før jeg skal mosjonere eller trene hesten?

All type oppvarming og massasje vil hjelpe hesten til å få øket blodsirkulasjonen og det vil igjen påvirke oppvarming før mosjon/trening.  Massere gjerne ledd, sener, ligamenter og muskler før trening med linimenter som "varmer".
Naturmedisinske linimenter – gel – salver – omslag er laget av planteekstrakter som pleier og virker lindrende, smertestillende og betennelsesdempende. 
Vi kan tilby de preparatene som brukes av elitehester verden over og er kvalitetsprodukter.
Det er stor forskjell på de ulike linimentene og omslagene som tilbys
- Egenskaper – varmende og/eller kjølende effekt
- Oppstrammende – reduserer hevelser
- Ulik styrke på linimentet – sirkulasjonsøkende
- Dyptvirkende
- Smertelindrende
- Betennelsesdempende
- Virkeområde; noen for ledd, andre for sener og muskulatur

Linimenter/salvene virker via reseptorer i huden
- Effekten forklares ved påvirkning av varme- eller kuldereseptorer i huden, som kan utløse reflekser som øker blodtilstrømningen i huden. Noen inneholder vann og væsker som alkohol som fordamper lett, og bidrar til fysisk nedkjøling av huden.
- Indirekte smertelindring
Når de tykke nervefibrene i huden stimuleres av varme eller kulde, vil dette virke avledende på smertefibrene i ryggmargen, noe som gjør at smertesignalene opp til hjernen hemmes.

Pleie etter trening

Hvordan stelle hesten rett etter trening?

Kjøle
For å ta vare på hestens ben og for å forebygge skade er der derfor nyttig å bruke regelmessig kjøleterapi som rutine etter harde anstrengelser.
I fasen rett etter en anstrengelse kjøler man ned det affiserte området for å dempe hevelse og utvikling av betennelse. Rett etter kjøling vil det være meget effektivt å legge på kompresjon.
Kompresjon
Om hesten har en «gammel» skade eller i opptrening etter skade, eller at du ønsker å forebygge mot skade vil kompresjonsbehandling gi hesten den beste behandling.

Pleie på kveldsstellet

Noen timer etter trening og pleie, kan velge mellom flere tiltak

På kvelden  (noen timer etter trening) du kan velge imellom
- omslag på sene & ligament med naturmedisinsk leire
- omslag i hoven spesiallaget poultice
- kompresjonsbehandling
- magnetterapi, w-healing, back on track

Omslag sene & ligament - med naturmedisinsk leire – som har spesielle egenskaper som gjør det slik at denne bidrar til å redusere hevelse, smerte, betennelse Derfor bruker vi denne til ulike sene & ligamentskader både som behandlende og som forebyggende
Etter 48 timer kan sene & ligamentene behandles med naturmedisinske omslag som er med på å reparere skaden.   Disse omslagene kan også brukes som forebyggende. 

Omslag i hoven - behandle fra hoven – spesial poultice
Husk at både bøyesene og gaffelbånd er festet i hoven  Den overfladiske bøyesenen fester seg på kron- og hovbeinet, mens den dype bøyesenen har sitt festepunkt på undersiden av hovbeinet.  Gaffelbåndet  på frambeinet – starter fra øverste del av hestens pipe – forsetter langs benet og noen cm overfor kodeleddet deler gaffelbåndet seg i to grener som festes til hvert kodeseneben. Fortsetter videre i to tynne forlengelser av gaffelbåndet mot framsiden av koden – utside og innside på benet – disse går sammen igjen i strekksenen som går ned til hovbenet i hoven.  
Har hesten en sene & ligament skade el overanstrengelse vil det være også å anbefale å legge «poultice» hovomslag som terapi og som forebyggende.

Tilskudd smerter & betennelse

lindrende og betennelsesdempende

Tilskudd styrkende & reparerende

forbyggende, og som terapi

 

Fòrtilskudd som inneholder spesifikke næringsstoffer som er med på å styrke og reparere sene & ligament
Optimering av og heling av sene- og ligamentskader krever spesifikke ernæringstilskudd
     – det er disse næringsemnene som reparerer skaden

Disse næringstilskuddene finnes ikke alltid  i produkter for ledd og muskulatur – nettopp fordi sene & ligamenter har andre behov for nærings/sporstoffer.
Desto raskere hesten får tilskuddet etter skaden , jo mer nytte får hesten  av næringsstoffene . 

-    Forebygg mot sene & ligamentskader
Ikke vent til skaden er skjedd – til hester som trener mye vil man styrke sene (ligament) apparatet betraktelig,  passer også som tilskudd til
hester som har "sensitive" / svake sener eller hos hester som under trening har høy belastning på senestøtteapparatet.
Sener & ligamenter trenger andre næringsstoffer enn ledd & muskler       Optimering av heling av sene- og ligamentskader krever spesifikke næringstilskudd .