0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

Alternativ behandling hest/hund

Holistisk behandling av hest & hund
Bevegelse / Muskel- leddplager -  prestasjon/ytelse  – kondisjon  – hud & pels

 

Holistisk behandling betyr at man jobber ut ifra et helhetlig bilde av hesten.  Som regel finnes det flere årsaker til at en hest ikke fungerer tilfredsstillende.  Ved gjennomgang av hesten ser jeg på ulike faktorer for å danne meg en oppfatning om hva som kan være bra for denne hesten.   Alle hester er ulike individer og har ulike behov – det gjør det ekstra spennende og utfordrene når man skal hjelpe hesten.


1 behandingstime inkluderer - termografiundersøkelse - analyse av hestens bevegelser (om det er nødvendig) - muskel - ledd-behandling med ulike metoder (se nærmere beskrivelse)

For å forsøke å finne årsaken eller lokalisere plassen hvor  hestens plager kommer fra, bruker jeg termografi i mitt tilbud, i tillegg til det andre jeg tilbyr at både behandling og gjennomgang.
Termografi"bildene" er ikke bestemmende for alt - dvs at hesten kan fint ha plager som ikke syntes på termografibildet, og det er derfor jeg også gjør en bevegelsesanalyse og gjennomgang av muskelfester og mobilitet hos hesten  i tillegg.

De fleste hester har ulike behov for når den skal behandles - derfor har jeg tilegnet meg (i teori og praksis) mange ulike metoder for å behandle hesten.  Erfaringsmessig har jeg fått flotte resultater ved å bruke ulike metoder når jeg behandler hest.  Viser til "noen" fornøyde kunder - se egen side.

Metoder som: manuell terapi av muskulatur - bindevevsbehandling - akupressur/akupunktur - aktiv mobilisering - ligament stretching - LED terapi - PMMT terapi - dietter/fòring ved ulike dysfunksjoner - atferdstrening/forståelse/øvelser osv. - 

 Et helhetlig bilde kan være hva hesten viser av for eksempel - 
-    Hvordan beveger hesten seg
-    Lander den riktig
-    Pels- og hud
-    Allmenn kondisjon (hvilepuls – muskulatur stor/liten)
-    Utseende tynn – tykk – slapp osv.
-    Atferd – nervøs – rolig 
-    Avføring (løs – hard)
-    Gjennomgang av hestens muskulatur – fester mm – slaggstoffer mm

Det er mange ganger mye som kan påvirke hestens bevegelse og oppførsel.  Det er derfor viktig om man skal jobbe med årsak av problemet man får mest mulig detaljert beskrivelse av hesten.

Jeg er nøye på at en slik behandling ikke skal erstatte veterinærmedisin, det betyr at er hesten syk så bør en veterinær først få se hesten. Det betyr at denne behandlingen kan sees på som et supplement til skolemedisin – jeg samarbeider med mange dyktige hesteveterinærer.

Hvor mange behandlinger må til for å få hesten slik jeg ønsker den?
Det er helt klart at her vil det variere fra hest til hest, men jeg jobber ut ifra raske resultater.   Etter behandling gir jeg råd og veiledning på hva hesten bør få av både trening, pleie evnt. fòrendringer – de erfaringer jeg har er at de som følger opp rådene jeg gir får gode resultater ofte raskt..

Etter 50 års erfaring med konkurransehester og 35 år med behandling av hest så er min erfaring av man trenger ofte flere metoder for å få hesten frisk. 1000 vis av timer med trening og jobb med hest -  Jeg selv har trent løpshester, ridehester, skolert vanskelige hester som har vært farlige atferd, rettstilt hester fra bakken som ikke har klart "svinger" på travbane, osv.  Det har vært en lang ferd hvor både kunnskaper om metoder om riktig trening av hesten har vært nødvendig. 
Å lære metoder som feks rettstilling av hest har tatt meg minst  20 år og mange 100 vis forskjellige hester får å få innsikt i hvordan denne metoden gir resultater.  Det samme med natural horsemanship - hester som er farlige fordi de kanskje har gått med smerter over lang tid, eller feil håndtert - har også tatt utrolig mange år og farlige hester før jeg nå ser gode resultater.   Så kan man spørre seg er denne kunnskapen nødvendig for å behandle hest?   Ja fordi dette kan være hestens måte å gi oss informasjon om hvordan den har det.  
Alt vi gjør med hestene er "kommunikasjon" og det betyr å "se hesten" både på godt og vondt - og ikke minst å jobbe på hestens premisser.  Derfor vil behandlingen varier fra ulike terapeuter - det er ikke så sjelden av terapeutene har ulik oppfatning om hva som bør gjøres.   Eksempel kommer jeg til en hest med angst og stress så VELGER jeg venter ut hesten til den er tilgjengelig for å motta behandling - jeg tvinger ikke på behandling - det kaller jeg kommunikasjon.
Derfor har jeg mange ulike studier & kurser & selvstudier både i Norge og utenlands (for det meste i Sverige).   Når jeg startet å utøve behandling av hest fantes det ikke ”spesialskoler” slik det finnes nå – og derfor har det vært nødvendig å ”fylle” på nesten hvert år kurs/kunnskap.
Resultatene uteblir ikke – jeg ser at all den kunnskap, tid og ikke minst kostnader gir gode resultater - at det faktisk virker på hesten, og jeg får mange solskinnshist
orier som jeg kan dele.

HUND behandling & termografiundersøkelse

HUND

 

Velværebehandling & termografi
Muskel – Ledd – Sene
Dette tilbudet passer for alle hunder både som oppfølgende behandling og forebyggende. Ved å bruke termografi kan man oppdage muskulære og ledd/sene problemer på et tidlig stadie – før hunden faktisk får et problem.
 
Noen få eksempler:
- Hunder som trener mye og er aktive
- Øke prestasjon før en konkurranse & utstilling
- Forebyggende behandling mot muskulære dysfunksjoner
 -Morgenstølhet eller generell stølhet
-    Halter etter aktivitet eller hvile
-    Vegrer seg for å gå på tur
-    Vegrer seg for hoppe (eks inn i bil eller over hinder)
-    Problemer med å gå i trapper
-    Bakbeina sklir ut på glatt underlag
-    Passer/takter (i stedet for å trave)
-    Pesing
-    Stress
-    Slikking på bein eller bestemte områder 
-    Nedstemthet 
-    Dårlig appetitt
 
Behandling omfatter
Betennelser/Smerter med bruk av LED terapi
Stress/spenninger/avgiftning med pulserende magnetterapi
Behandle styre, energi punkter - Holistisk behandling photonic terapi 
Øke blodsirkulasjon til muskulaturen - Triggerpunktbehandling 
 Stimulere kroppens egne helbredelsesprosesser til å lege seg selv – Klassisk Akupressur
Sjekke muskulatur, ledd, senebelastninger - Termografiundersøkelse
 
Vi tilbyr en avansert behandling med bruk av mange forskjellige behandlingsmetoder som vil hjelpe hunden til å få en bedre dag – dette tilbudet skal ikke være noe erstatning for veterinær.
  
Velværebehandlingen er en myk og behagelig behandling– uten bivirkninger og smertefri som vil bidra til:
- at hunden raskt får smertelindring
- at hundens muskulatur blir mykere og hunden får friere bevegelser
- at kroppen får øket sirkulasjon – avfallstoffer skilles raskere ut
- bedre prestasjon
- mindre stress– behandlingen øker utskillelsen av Oxytocin (antistress-hormon) og endorfiner som gjør hunden avslappet og harmonisk
 
Kroniske smerter og betennelser
Ved bruk av ulike effektive behandlingsmetoder vil man kunne hjelpe hunden:
 
       -    Øke sirkulasjon i ledd, muskulatur
- Smertelindring i ledd, sene og muskulatur
- Behandle betennelser
- Fjerne slaggstoffer i muskulatur, treningsverk, stølhet
- Låsninger, behandle slik at hunden får bedre bevegelse
 
Forkalkninger – Leddbetennelse – Muskel-, leddbånd og seneskader - , Muskelsmerte og spenninger – Låsninger – Stivhet  - Smertebehandling – Redusere stress - Utilfredshet
 
Metoder
Ved å bruke mange ulike behandlingsmetoder kan man få en optimal og god behandling.  Vi har åres- vis erfaring med det utstyret vi bruker og metodene er anerkjente.
Photonic Therapi 
LED terapi
Triggerpunktsbehandling
Klassisk Akupressur
 
Hvordan virker Termografiundersøkelse
Dette er en meget avansert teknikk hvor man kan lese hundens sirkulasjon og belasting på muskulatur, ledd og sener.  Med denne metoden kan jeg se og oppdage ulike belastningslidelser og betennelser som kan være vanskelig å avdekke.  Behandlingen blir også mer målrettet når man ser eksakt hvor hunden har stagnert sirkulasjon som ved for eksempel låsninger eller andre muskulære problemer. 
Selv om vi har åres vis erfaring og kompetanse og sertifisering ved bruk av denne teknikken vil det allikevel ikke erstatte veterinær.
Langhåra hunder kan av og til være vanskelig å få frem termiske uttrykk
 
Hvordan virker Triggerpunktbehandling
Et triggerpunkt er et lite område i en muskelfiber hvor flere muskelceller har sterkt forhøyet spennings, såkalte mikrokramper.  Dette forårsaker dårlig blodsirkulasjon og området blir spesielt trykkømfintlig. Triggerpunkter er muskelknuter, som gir en smerte utstråling.  Et aktivt triggerpunkt kan sammenlignes med kroppens alarmsystem som gir informasjon om at noe ikke er helt som det skal være.
Noen årsaker til aktive triggerpunkter kan være:
Overbelastning/overtrent
Stress
For rask aktivering av muskelen
Ensformig belastning
Feil belastning
 
Hvordan virker Holistisk behandling med Photonic terapi?
Behandlingen går ut på å behandle spesifikke akupunktur punkter i en spesiell rekkefølge (program) med behandlingslys i en spesiell styrke  som bidrar til å:
-  Støtter kroppen til å styrke kroppens naturlige evne til heling og bedrer funksjonen.
- Balanserer Chi.  Chi er livskraft, uten den vil alle levende vesener dø.
- Åpner meridianlinjene.  Kanaler av energi strømmer i et fast mønster i kroppen og på overflaten.  Disse energikanalene kalles meridianer.  Det er som roten på en plante som leder næringen gjennom stengelen til bladvevet.  En blokkering i meridianene er som en dam som demmes opp.
 
Hvordan virker LED terapi
KORT OM LYSBEHANDLINGENS UTVIKLING behandling av mennesker og dyr
Bruk av monokromatisk lys som behandling for å helbrede er ikke nytt. Lege Niels Rydberg Finsen, fikk år 1903 ta imot Nobelprisen for sin oppdagelse av at infrarødt lys kunne bote smittkopper og lupus. Under 1960-tallet ble det utført mange kliniske og eksperimentelle forsøk med laser. Laserbasert lysbehandling ble brukt i mange kliniske og eksprementielle forsøk og resultatet ble et stort gjennombruddet for ikke-invasive behandlinger  Neste milepæle kom på 1990-talet når NASA utviklet en LED (Light Emitting Diode)-basert behandlingsmetode, for behandling av sår på astronauter, sår som viste seg å være vanskelig å lege uten solyset i vektløshest.
NASA visste at under tidligere romfartreiser behøvde menneskekroppen lys for å kunne lege sår. Uten sollys kan ikke sår leges på astronauter og vekster overlever ikke i rommet. 
 
En LED-lysterapibehandling fører til øket sirkulasjon. Næringsemne og syre når ut til mykdelene i kroppen som vil stimulere til å starte legning. Nervebaner, muskler og hud nåes lettere av syre og næring samtidig som kroppens slaggprodukter transporteres bort.
 
Gjennom å bestråle den skadede delen av kroppen med monokromatisk (spesifikk bølgelengde og bestemt energi) lys under rett tid overføres elektromagnetisk energi til kroppen. Cellene i det betente området øker i aktivitet og legningen påskyndes
 
Behandlingsutstyret/maskinene som jeg bruker er kostbart, avansert og medisinsk godkjent og FDA godkjent.   I praksis så betyr det at maskinene og teknologien i den enkelte maskin er vitenskapelig gjennomgått mange tester og godkjent.  Da betyr det at vi vet at det virker 100% – men hvor raskt behandlingen virker vil variere fra hest til hest avhengig av hva og hvor lenge hunden har hatt dysfunksjon og oppfølgning hunden får.
 
Hvordan virker Klassisk Akupressur
Akupunktur er en av de eldste former for alternativ behandling vi kjenner til. Akupunktur stimulerer 
kroppens egne helbredelsesprosesser og hjelper kroppen til å lege seg selv. 
Akupunktur stammer fra kinesisk medisin. Vi har en grunnleggende helhetlig tilnærming, og 
vi er opptatt av å behandle årsaken til lidelsen i tillegg til å behandle symptomene.
 
Akupunktur er en terapiform hvor det settes tynne nåler i spesifikke punkter langs kroppens meridianer (meridianer er kroppens energibaner) som går på langs av, og rundt kroppen. Så lenge energien, på kinesisk kalt “Qi” får flyte fritt uten blokkeringer i energibanene, har vi god helse. Hvis energiflyten blir forstyrret eller at det av en eller annen grunn oppstår ubalanse, kan det resultere i smerte og/eller sykdom. Ved å stimulere de rette punktene regulerer akupunktøren Qi, og helsen gjenopprettes ved at kroppen igjen er i stand til å lege seg selv. 
 
Akupressur filosofi er basert på samme prinsipper som akupunktur. Ved å bruke press i stedet for nåler, for å akupressur arbeider stimulere bestemte reflekspunkter ligger langs linjene av energi som går gjennom kroppen, som kalles meridianer. 
Det er 14 viktigste meridian linjer, som hvert tilsvarer en individuell organ i kroppen. Når vitale energier er i stand til å strømme gjennom meridianene på en balansert og til og med måten resultatet er god helse.
CASE - problemer hest & hund noen eksempler

CASE - problemer

De fleste av hestene som jeg har behandlet har fått behandling både av veterinær, equiterapi, osteopat, akupunktur osv.  Når jeg gjør funn som tilsier at hesten bør få ny veterinærsjekk så gir jeg beskjed om dette. 

Alt fra ridehester gamle, unge – løpshester trav, galopp, dressurhester, spranghester – har jeg behandlet.   Jeg ramser opp noen av henvendelsene her hvor du kanskje kjenner igjen noe av det du trenger hjelp med.

Bare for å gi noen få eksempler på hester og hva slags problemer de har hatt:

Traver - varmblods 5 år
Under 6 måneders tid behandlet regelmessig av osteopat og veterinær
Problem: Forkjølet 6 mndr., , beveger seg skjevt  - går som en banan, ble klippt men pelsen gror ikke ut igjen
Funn: betennelse i kneet, spenninger i nakke, dårlig næringsopptak og immunforsvar
Behandling: (spøytet ledd) craniosacralterapi og infrarødt lys i nakke, ny fòrplan med ulike tilskudd
Resultat: Pels vakker, forkjølelse borte, gode bevgelser etter l måned og to behandlinger og ulike tilskudd

Ridehest, 5 år
Under 5 mndr behandlet med kiropraktikk under en periode, tannrasp
Problem: Steiler, vil ikke hoppe
Funn: Manketrykk
Behandling: Bindevevsbehandling og infrarødt lys
Resultat: To behandlinger og forebyggende tiltak fra eier ridbar 

Travhest 7 år - varmblods
Regelmessig sjekk av osteopat og akupunktør
Problem: underpresterer, stiv i bevegelsene, galopperer ofte
Funn: for mye slaggstoffer i muskulaturen, dårlig restitusjon, muskulære belastninger
Behandling: meridianbehandling, drenasje/avgiftning i muskulaturen, ny treningsplan og fòrendringer
Resultat: Etter behandling og endringer presterer hesten i løp

Sportsponni
Behandlet for senekjede betennelse – prognose dårlig for å komme tilbake
Problem: frodig/hoven – varmt ben – halt
Funn: konkret varme lokalisert på sene
Behandling: Etter behandling fulgt varmebilde fra termografi –  opplegg med terapi-omslag – kjøling – kompresjonsbehandling – infrarødt lys
Resultat; Etter 4 uker (anslått fra vet ½ år) – hevelse og «varme»  ned betraktelig, ikke halthet, brukes hver dag forsiktig


Ridehest, 7 år
Regelmessig hver måned i et år behandlet med osteopati og akupunktur
Problem; Klarer ikke å bevege seg riktig i nedoverbakke
Funn: Has / benhinne
Behandling: Infrarødt lys – kjøleterapi – naturmedisinsk omslag, massasje av muskulatur
Resultat: Tre behandlinger og forebyggende tiltak friskmeldt – etter første behandling så man resultat av behandlingen


Traver - varmblods 6 år
Behandlet regelmessig m osteopati, kiropraktikk
Problem: galopperer i svingene, vanskelig med temposkifte, tynn, stressa
Funn: muskelspenninger nakke og bog, dårlig næringsopptak, væskebalanse
Behandling: bindevevsbehandling, magnetfeldsterapi, diettplan for å øke næringsopptaket, øvelser for bedre balanse
Resultat: etter to behandlinger og fòrendringer, samt trening - stor endring

Traver - varmblods 4 år
Behandlet regelmessig m osteopati og akupunktur
Problem: ureine bevegelser, galopperer ofte
Funn: Hovleddsbetennelse, overbelastning på muskulatur
Behandling: Bindevevsbehandling på muskulatur - ledd - sprøytet
Resultat: Etter to behandlinger og sprøyting - hesten presterer og er på trippelen

Sprangponni
Behandlet av veterinær for luftveislidelser og allergi
Problem: nervøs, stiv, dårlig pels, sensibel
Funn: Muskelspenninger, dårlig næringsopptak, fordøyelse
Behandling: Infrarødt lys, avspennings terapi, sirkulasjonsøkende og acupressure, ny fòrplan
Resultat; tydelig under behandling av ponni svarte på behandling 

Traver - kaldblods, 11 år
Behandlet og sprøytet 4 ganger 
Problem: svarer ikke på behandlingene - 1 års problemer hvor hesten er urein og halt, anbefalt slaktet
Funn: Betennelse i hovsenebeinet, ligament framkne
Behandling: infrarødt lys, naturmedisinsk omslag, naturlige tilskudd 
Resultat: Langvarig prosess men etter behandling går hesten bedre på beinet


Ridehest, 12 år, Haflinger
Ulike behandlinger og terapi
Problem: Forbrenning og hudproblemer
Funn: belastning i høvene pga feil fòring – overvekt
Behandling: Massasjeterapi med magnetfeldtbehandling – meridianer for å øke forbrenning, ny fòringsplan
Resultat: etter bare kort tid gikk hesten bedre fram, hud/pels ble bedre, og begynte å gå ned i vekt

Travhest, 6 år – varmblodstraver
Kiropraktikk, veterinærbehandling og regelmessig akupunktur
Problem: konsekvent galopperer i svingene
Funn: Betennelse i hovledd, brystbeinet – fester / spenning i muskulatur
Behandling: Veterinærbehandling av hovledd, craniosakralterapi og infrarødt lys
Resultat: etter kort tid presterer hesten i løp

Ridehest, 8 år
Kiropraktor, veterinær
Problem: Karperygg, dårlig bevegelser venstre bak, stiv, skjev, dårlig næringsopptak, lite muskulært
I 2015 falt hesten min på hengeren og ble etter hvert utrolig skeiv i bakparten, og han ble gående med en konstant bananformet bøy i kroppen. Han ble i tillegg tynn, feilbelastet beina og fikk betennelser. Etter mye frem og tilbake mellom veterinærer og kiropraktor, ble dommen at hesten hadde knekt/bristet korsbeinet, og det var ikke mulig å gjøre noe med. 
Selv om de mente han ikke hadde vondt, kom han nok aldri til å fungere som spranghest igjen, og det ble foreslått avlivning flere ganger. Jeg valgte å heller behandle betennelsene, fore opp og tilrettelegge treningen for å prøve å rette opp ryggen. Han la på seg, men var like skeiv og han ble halt igjen pga skeivheten.. Vel viten om at dette er et vanskelig tilfelle, og jeg regnet ikke med det ville bli særlig bedre.
Etter to behandlinger er hesten haltfri og han er nesten helt rett i kroppen. Å få se forskjellen fra før første behandling, til etter siste var bare helt utrolig. Jeg måtte rett og slett grine en skvett, for det var nesten ikke til å tro. Dette skal jeg virkelig følge opp.
Behandling: Bindevevsbehandling, infrarødt lys, craniosakralterapi, ernæringsterapi
Resultat: Forandring i bevegelser etter første behandling, etter tredje behandling og fòrendringer  «en helt ny og vakker hest» karperygg nesten helt borte, gode bevegelser i rett form


Ridehest, 13 år
Behandlet av veterinær, sprøytet 3 ganger i kode 
Problem: svarer ikke på behandlingene 1 år problemer, urein og halt, anbefalt slaktet
Funn:  Betennelse og smerte i sideligament, karpalsene, smerter i såle i hoven
Behandling: Infrarødt lys, naturmedisinsk omslag, 
Resultat: Etter to behandlinger og omslag haltfri

Galopphest 6 år
Behandlet med akupunktur, veterinær, kiropraktor
Problem: klarer ikke å trave i oppoverbakke - vanskelig også på rett spor
Funn: overanstrengt hamstringsmuskulatur og "sene" 
Behandling: infrarødt lys, naturmedisinsk omslag, ligamentstrecthing
Resultat: Etter oppfølgning fra trener og tre behandlinger så traver hesten reint

Ridehest, 18 år
Behandlet regelmessig med akupunktur
Problem: dårlig fremdrift, daff
Funn: overanstrengelse i bogmuskulatur og kryss, dårlig opptak av vitaminer
Behandling: bindevevsbehandling, craniosacralterapi, akupressur, ernæringsterapi
Resulat: Etter behandling - eier opplyser om at hesten har forandret seg mye

Galopphest, 5 år
Behandling akupunktur, veterinær
Problem: nerver - problemer både i løp og i startboks
Funn: Ernæringsmessig - hormonsystemet etter kastrering
Behanding: Diett, ulike tilskudd
Resultat: Fungerer godt i løp og presterer uten å ha trøbbel

Galopphest, 4 år
Behandlet av veterinær, osteopat
Problem: tynn, dårlig treningsutbytte, stive bevegelser
Funn: Problem med væskebalanse, dysfunksjon i opptak av næringsstoffer, muskelsmerter 
Behandling: energibehandling, akupressur, ernæringsterapi
Resultat: hesten presterer og vinner løp

Traver - varmblods 9 år
Behandlet regelmessig med equiterapi, og akupunktør
Problem: stiv, vanskelig for å finn rytmen i travet, galler
Funn; feste til gaffelbåndet, reaksjon på fòr, dårlig restitusjon i muskulaturen
Behandling: infrarødt lys, kjøling, naturmedisinsk omslag, fòrtilskudd for å bedre restitusjon
Resultat: Etter to behandlinger, og oppfølgning presterer hesten i løp og er på trippel

Feltritthest - 10 år
Regelmessig oppfølgning av veterinær og equiterapeut
Problem: urein i bevegelser - dårlige prestasjoner
Funn: ulike muskulært
Behandling: Bindevevsbehandling og craniosacralterapi, ny fòrplan m ulike tilskudd, ny treningsplan
Resultat: Etter noen få behandlinger presterer hesten i alle disipliner

Feltritthest - 12 år
Fått regelmessig oppfølgning av equiterapeut, og massør
Problem: blir sliten på de siste hindrene, går dårlig i dressuren
Funn: for dårlig kondisjon og muskelutvikling, muskelsmerter i bakpart
Behandling: opptreningsplan m utholdenhetstrening og styrketrening, fòrendringer, bindevevsbehandling og infrarødt lys
Resultat: Etter to behandlinger og endring av fòr og trening presterer hesten igjen tilfredsstillende

Fullblods
Under halvt års behandling – sprøyte kode –operasjon  kne
Problem: Halhet – blir ikke bra av behandling
Funn: Betennelse i hov, kronledd, ligament
Behandling: Ny behandling hos veterinær for videre undersøkelse

Hund
Hunden fått behandling av kiropraktor – samt massasje, laserbehandling.  Halt både fram og bak.
Funn: skulder og brystbein – samt lårbein
Behandling: Infrarødt lys, triggerpunktsbehandling, meridianmassasje
Resultat: etter hvile 80 prosent bedre av halthet

Dølahest
Under et halvt år – urein – ble bøyd opp og røntget – skodd
Problem: fremdeles halt
Funn: Altfor stor sirkulasjon – betennelse i hov, og ligament
Behandling; Kjøling og ny gjennomgang hos ny veterinær
Resultat: etter kjøling og linimentterapi – gikk bedre på benet

 

HEST behandling & termografiundersøkelse

HEST

 

1 behandlingstime inkluderer termografiundersøkelse + analyse av bevegelse (om det er nødvendig) + muskel- leddbehandling (ulike metoder)

For å forsøke å finne årsaken eller lokalisere plassen hvor  hestens plager kommer fra  bruker jeg termografi i mitt tilbud, samt både behandling og gjennomgang.
Termografi"bildene" er ikke bestemmende for alt - dvs at hesten kan fint ha plager som ikke syntes på termografibildet, og det er derfor jeg også gjør en bevegelsesanalyse og gjennomgang av muskelfester og mobilitet hos hesten  i tillegg.

De fleste hester har ulike behov for når den skal behandles - derfor har jeg tilegnet meg (i teori og praksis) mange ulike metoder for å behandle hesten.  Erfaringsmessig har jeg fått flotte resultater ved å bruke ulike metoder når jeg behandler hest.  Viser til "noen" fornøyde kunder - se egen side.

Metoder som: manuell terapi av muskulatur - bindevevsbehandling - akupressur/akupunktur - aktiv mobilisering - ligament stretching - LED terapi - PMMT terapi - dietter/fòring ved ulike dysfunksjoner - atferdstrening/forståelse/øvelser osv. - 

Etter behandlingstimen vil de som ønsker det få forslag til - trening/opptrening - forebyggende pleie av ledd, sener, muskulatur - fòrtilskudd eller annet som kan gavne hesten.

 

Hvordan behandles hesten (dyret)
Når selve undersøkelsen er gjort avgjøres hva som er mest gunstig for hesten - jeg kan da tilby
- Myofascial Release   (fysioterapi - behandling av muskulatur)
   – det er frigjøring av muskelspenninger - bindevevsbehandling,  spenninger, blokkeringer behandles for hånd og/eller en spesiallaget maskin 
- Triggerpunktsbehandling   -  gir mindre smerter i muskulaturen - sirkulasjonsøkende
- LED-terapi – behandling av ulike kroniske muskel- leddsmerter og/eller betennelser
(infrarødt lys behandling ) viktig! Utstyret som brukes er Medisinsk dokumentert
- Aktiv mobilisering av muskulatur - Ligamentstretching 
- Equine Touch også en metode for behandling av ømme muskler

- MMT pulserende magnetterapi  - jeg har med et behandlingsdekken som gir både massasje og magnetfeldtterapi 
 
- Akupunktur/akupressur med lys  el dermojet(nål m veterinær el )  igangsetting av hestens meridiansystem
 
- Urter/homeopati – for de som ønsker det kan jeg gi  anbefaling til bruk av urter og homeopati
 
- Trening/øvelser - for de som ønsker det kommer jeg gjerne med forslag 
 
- Atferdstrening - for de som trenger veiledning og råd så gir jeg også det

TERMOGRAFIUNDERSØKELSE

Ved gjennomgang av hesten vil det inkludere også en full termografiundersøkelse  Fordel med termografi er at jeg får informasjon som ”ikke kan sees eller kjennes” og at behandlingen blir mer målrettet.

Det er mye man kan se ut ifra en slik undersøkelse som:
- Trener jeg for hardt
- Låsninger – hvor sitter de
- Et påbegynnende seneproblem – overbelastning
- Et påbegynnende leddproblem – overbelastning
- Sitter rytteren feil
- Passer salen
- Høver – lander hesten riktig 
- hesten er behandlet men blir ikke bra – problemet dukker opp igjen
- finne årsaken til haltheter
- finn årsaken til bevegelsesproblemer som sitter muskulært
- ved kjøp av hest— finn skjulte svakheter
-  etter behandling – sjekke opp at hesten ikke har noe belastninger før man setter i gang igjen 
– hester som går i trening – sjekke opp hesten "før" den får et problem som forebyggende

Denne undersøkelsen er bare en del av resten av bildet hesten gir.  Ved å termografere hesten og få frem rett informasjon kreves stor innsikt, kompetanse og ikke minst et avansert kamera, og lang erfaring er heller ikke noe minus.   For å få et optimalt termografibilde trengs optimale forhold – men uansett forhold vil denne metoden gi informasjon som man ikke hadde klart å få frem ved bare å bruke hender eller øyne. 
Mao man slipper å synse – kameraet viser faktisk informasjon om hesten og dessuten 100% hvor den økte eller mindre sirkulasjonen er
Men man må være klar over at ved neste treningsøkt ol kan det oppstå belastninger igjen som ikke fantes på termografibildet da vi undersøkte hesten.   Feks hesten kan kode over, tråkke feil, bruke musklen feil, få en låsning, selv i luftegård kan den få skader.

 

Bestille behandling & Pris Hvor fåes denne behandling og pris

Bestille behandling & Pris

Hvor i Norge fåes denne behandlingen:
Jeg reiser på ulike plasser i Norge – og kan sette opp behandling i ditt distrikt om du tar kontakt.   Pga lang reisevei på mange plasser er jeg avhengig av å ha nok påmeldte hester.

 

Etter avtale før jeg reiser kan behandling også betales m Klarna – opptil 12 måneders delbetaling)
Jeg har med meg masse behandlingustyr, og må derfor kjøre bil.  Det betyr litt ekstra kostnader pga overnatting ol.

Prisen vil variere fra sted til sted, pga reiseutgifter vil variere.

Pris (Grinder) om du kommer hit med din hest/hund
Hest kr 1000,- behandling og termografi  om du kommer til (grinder)
Hund kr 850,- behandling og termografi om du kommer til (grinder)

Eller behandling på Grinder – ca 10 mil utenfor Oslo (alle dager/kveld)

Ønsker du behandling ta kontat på telefon 93607896 - email: post@sunn-hest.no 
 
Fornøyde kunder les hva de skriver

Fornøyde kunder

Lin Anitra Breivik Gårdvik 2017
 I 2015 falt hesten min på hengeren og ble etter hvert utrolig skeiv i bakparten, og han ble gående med en konstant bananformet bøy i kroppen. Han ble i tillegg tynn, feilbelastet beina og fikk betennelser. Etter mye frem og tilbake mellom veterinærer og kiropraktor, ble dommen at hesten hadde knekt/bristet korsbeinet, og det var ikke mulig å gjøre noe med. Selv om de mente han ikke hadde vondt, kom han nok aldri til å fungere som spranghest igjen, og det ble foreslått avlivning flere ganger. Jeg valgte å heller behandle betennelsene, fore opp og tilrettelegge treningen for å prøve å rette opp ryggen. Han la på seg, men var like skeiv og han ble halt igjen pga skeivheten.

Jeg ringer Renata og vi avtaler behandling. Vel viten om at dette er et vanskelig tilfelle, og jeg regnet ikke med det ville bli særlig bedre.
Etter to behandlinger er hesten haltfri og han er nesten helt rett i kroppen. Å få se forskjellen fra før første behandling, til etter siste var bare helt utrolig. Jeg måtte rett og slett grine en skvett, for det var nesten ikke til å tro. Dette skal jeg virkelig følge opp.

Tusen, tusen takk Renata. Dette har vært helt GULL! �

---------------------
Sara Rebekka 2017
Etter ett år med halt hest, x-antall behandlinger av ulike former og enda flere veterinærbesøk, fikk hesten min tilslutt dødsdommen da det ikke så ut som hun noen gang skulle bli bra. Jeg valgte å gi henne litt meir tid og en siste sjangse selv med de dårlige prognosene. På fredag kom Renata innom og skjekket opp hesten og fant helt "nye" problemer, disse ble behandlet samme dag. I dag ble hun skjekket opp igjen og ho va faktisk helt haltfri! Jeg helt sjokkert over hvor fort behandlingen funket og utfallet av det. Jeg er så sinnsykt glad før at jeg valgte å prøve en siste ting og ikke avlivet som var planen! Renata er virkelig ei utrulig dyktig dame med mye kunnskap! Så nå har vi fått nytt opptreningsprogram og plan for videre oppfølging, slik at vi forhåpentligvis kommer oss tilbake dit vi avslutta for ett år siden� og ikke minst, jeg slepper si hadet med noe av det kjæreste jeg har� Tusen tusen takk til Renata, anbefales på det sterkeste!!

Grete Saxegaard Karlsen‎ til Sunn-hest

Har en norsk varmblods ridehest som har vært halt siden oktober 2015. Hun er sprøytet opp til flere ganger i både kode, kne og hovledd. Blir ikke haltfri i kodeledd. Har tatt røntgen, ultralyd, MR, kikkehull. Funnene var så små at hun skulle ikke være halt.  
Hadde besøk av Sunn hest i desember Hun termofotograferte hesten, og bildene viste helt tydelig at hun hadde en betennelse i gaffelbenet. Vi fikk beskjed om å smøre inn beinet m en terapeutisk leire og vetrofen. Mye jobb, med på m leire om kvelden og av om morgen før jobb. Pulveret smakte dritt sa hesten men m litt sirup gikk det rett ned.  Vi har trent alternativt m tømmekjøring, tur og ridning i skritt. I dag var de der igjen. Ingen tegn til betennelse i gaffelbenet. Vi rir nå nesten vanlig, mest skritt og galopp. Noe trav også de siste 2 ukene. Vi skal nå masere henne før hver gang vi skal trene henne. Hadde trodd alt håp var ute for gullet vårt. Tusen tusen takk sunn hest og Renata          . Dette er noe som virkelig kan anbefalles  hilsen meg og Rosie

 

TOra er en svart kaldblodstraver 7år som har vært mye i hardtrening før som traver , hu va halt og veldig vond da hu kom til meg. fått mye ulike grunner til hun var halt. men nå vet jeg hva jeg kan jøre for henne. takket være bildene og go forklaring ! . jeg må si at jeg og Tora er veldig fornøyd med behandlingen  :)
Dette anbefaler jeg på det sterkeste. ! jeg fikk god informasjon om hva jeg kan jør selv for redusere forverring og hva som må jørs for å bli kvitt og løse det hun feiler. hun er mer bevegelige . en ser forskjell!
tusen takk  tusen takk fra Tora og meg :)

Camilla Næss‎ til Sunn-hest
Vi er veldig fornøyde med behandling og råd vi fikk deg mye nyttig vi skal ta med oss videre! Veldig flink og seriøs behandler jeg trykt kan anbefale!

Pia Basma‎ til Sunn-hest
Veldig fornøyd med behandling ifra sunn-hest❤den 27/2/17 fikk perfect behandling og vi fant endelig ut av hvorfor ho er så dårlig i kroppen. Vi har holdt på i 1 år med behabdlinger og det ene og det andre. Vi har fått beskjed om at ho var full av låsninger og skeivt bekken og veldig stiv i skuldra og har hatt behandlinger deretter. Vi vurderte oxo avliving for ho viste at ho hadde store smerter. Men nå har vi endelig fått svar, korsbein rotasjon var synderen og nå har vi endelig noe å gå etter ved videre behandling. Idag har vi hatt første tur på 1 måned og gullet mitt er endelig tilbake med arbeidsvilje av stål og humør på topp og glimte i øya❤❤❤tusen takk til sunn-hest for å ha gitt oss håp og hjelpi frøkna ❤

Tone-Mari Kvamstad‎ til Sunn-hest
Tusen takk for super behandling på hesten min den 3 mars :-) å for masse gode råd å tips jeg ska ta med meg videre

‎Jane Amundsen‎ til Sunn-hest
Jeg har heldigvis ingen hester som trenger behandling nå, men når uhellet er ute kontakter jeg alltid Renata, gidder ikke å kaste bort tiden på å spørre andre. Grunnen for dette er at hun behersker og bruker flere ulike behandlingsmetoder som gir hesten en mer helhetlig behandling . Hvis hun oppdager at hesten bør ha veterinær så sender hun meg videre og dette står det respekt av. Som hennes nære venn igjennom mange år vet jeg også at hun ofte behandler hester som mange både behandlere og veterinærer ikke finner ut av, men som hun ved sin helhetlig forståelse finner ofte frem til årsaken av problemet. Jeg anbefaler henne på mitt sterkeste.

‎Gunhild Helèn Bekkevold Larsen‎ til Sunn-hest
Super hjelp og veiledning av Sunn-hest.
Hesten min Lilje Tomine har vært plaget av løs avføring over en lang periode. Hun har i tillegg vært uren i trav i høy fart pluss at hun ikke riktig har funnet den hurtigheten i travet sitt som mange av sine jevngamle kaldblodshester på 4 år. Jeg har forsøkt diverse "kurer" og kosttilskudd uten å få stabil effekt på den løse avføringen.Etter konsultasjon hos Sunn-hest med Renata fikk jeg anbefaling om et foringsopplegg med "tilleggsfor" (Thrive, Happy Tummy og Propells Puls) fra firmaet samt Lucerne og hel havre fra Felleskjøpet, maisolje og eplecidereddik.
Etter få dager responderte hesten min på dette. Hun har nå fast avføring og er merkbart mye bedre i trening. Skritter mye raskere og friere, og er mykere i sitt trav. Godt humør og vekten er på vei ned.
Sunn-hest med Renata er profesjonell i sitt arbeid siden hun også ønsker å se hesten i bevegelse.
Renata har også overbevist en travkar om hennes behandling med hester siden hun også vil se hestene i action ute. Ikke bare se hesten stå på stallgangen.
Anbefaler Sunn-hest på det sterkeste

‎Elisa Andreassen‎ til Sunn-hest
Hei alle sammen :)
Jeg ville bare fortelle litt om min opplevelse og erfaring av sunn hest sin behandling!
Den 7 mai var jeg og hesten min utfor en trafikk ulykke. En hesteeiers værste mareritt det er klart. En bil kjørte rett inn i siden av hestehengeren på E6 på vei inn til oslo på terrengtrening. Heldigvis var det kø og farten var ikke så høy. Men jeg merket likevel en forrandring i adferden til hesten min. Han var sur, grinete og begynte å klype/ små bite og ville ikke være med når jeg kom for å hente han ute. Og han pleier og komme løpende til porten når jeg kommer for å hente han. Jeg bestemte meg for og kontakte sunn hest. Jeg har prøvd mye annet da han er av rasen fullblods og har litt "skavanker" og en veldig stiv høyreside fra galloppbanens verden. Med termografien kunne man se en helhet av hesten og det var grunnen til at jeg valgte sunn hest. Etter behandlingen den 15 mai fikk han helgen over til og slappe av på og for å få mest mulig ut av behandlingen. Den våkne fullblodsen min Omar Hest var brått seg selv igjen. Men mye roligere og balangsert på tur. Han er villig til og jobbe på banen og han ser lykklig og glad ut. At så lite kan gjøre så mye! Jeg gleder meg til ny behandlig allerede! Stor takk fra meg og omar:)

‎Camilla Lervåg Sæther‎ til Sunn-hest
En stor takk til deg Renata!!!!!!!
Min fantastiske hoppe Upperclass har hatt det tøft og vondt de siste 5 årene. Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige behandlingstyper, dyrleger og alternative behandlere jeg har hatt på henne , men mange har det blitt. Noen har delvis fungert ,men de fleste ikke noe. Og ømheten og smertene i ryggen har alltid kommet fult tilbake og ofte også verre. Diagnosene har også vært veldig varierende og forvirrende. For litt over 2 mnd siden måtte dyrlegen komme igjen for hun hadde igjen store smerter i ryggen. Han gav henne ikke lyse framtidsutsikter og syntes det beste for henne var kanskje å få slippe. Vi kontakter Renata og hun kom så fort hun kunne. Hun kunne etter en Termografi undersøkelse gi meg et 100% svar på hva problemet var og hvor det satt i ryggen. Hun behandlet henne 2 runder med infrarøde lys og hun reagert overraskende bra. Jeg har siden hun dro fulgt de rådene jeg fikk. De forandringene hesten min har hatt den siste mnd er totalt prisløst. Hele hennes vesen stråler og hun er blitt en 100 ganger gladere hest. Og hun har ikke siden ømmet noe i ryggen. Og hun er ikke så redd og sur på andre hester heller. Ryggen har i seg selv etter å ha kun skrittet og noe trav fått mere muskulatur og en annen form. Når jeg rir føler jeg og at hun bruker seg på et annen nivå ,bærer seg på en annen og retter måte. Helt fantastisk.  Tusen Tusen takk så langt Kjære Renata.   Vi er evige Takknemmelig.   Stor Klem Uppy og Camilla :):)

Marthe Emilie Taugboel

Forsøker meg på å gjøre en laang historie litt kortere. Min 9-årige NVR ble i mars (2013) sjekket av veterinær og han var da som vi trodde, halt bak på begge ben. Fra mars-juni ble han sprøytet to ganger i alle ledd i bakknærne.   Fine røntgenbilder.  Friskmeldt på vår-sommer overgangen. Rett etter friskemeldingen ble han halt igjen uten å ha blitt satt i opptrening. Nye røntgenbilder, forkalkninger i både høyre og venstre kne var beskjeden. Operasjon ikke noe alternativ så avlivning av min kjæreste kjære ble alternativet. Tok med han hjem, på anbefaling av veterinær, tenke litt så man ikke gjør noe forhastet og angrer på situasjonen. Føre denne tunge beslutningen skulle tas kontaktet jeg Renata, som jeg hadde vurdert å gjøre så mange ganger før. Nå var dette siste mulighet, og Renata kom. Sa hun ville forsøke, visste ikke om hun kunne hjelpe da han hadde gått skadet lenge og beskjeden fra vet. var forkalkninger i begge bakknær.

Men vi prøvde, termograferte.. hofteproblem...?? Har i to måneder behandlet hoftene og min hest er haltfri. Det har han vært i 5 uker nå, i tillegg til å være i lett trening. Ved oppfølging av Renata videre krysser jeg fingrene for at dette kan fortsette. Hun er veldig ærlig og jeg føler meg trygg på at hun sier i fra når det er noe hun kan gjøre men også hvis hun mener at det er veterinærarbeid. Det er lite som kan måles opp i mot den gleden man får når man får beholde sin hest

Jeg er Renata evig takknemmelig og håper dere andre der ute som vurderer å kontakte Renata gjør det. Det er så deilig at alle timene med leieturer, massasje, nedkjøling- ja i det hele tatt alt arbeidet i tillegg til behandlingene har gitt resultater. Det èr verdt å betale for noe som gir resultater.

Inger Synnøve Lybekk
Hesten vår Aaby Knekten har hatt mye utur i sine 8 leveår,mye vet beh og fra div alternative behandlere.   Mye har tidvis hjulpet ,men denne gang hjalp ikke 3x sprøyting eller ostopatibehandling.han var fortsatt halt !    Siden jeg vet at det også har vært og er muskulære problemer hos han tenkte jeg at det må være en annen måte og jobbe med problemene på ,og ikke minst finne ut hva og hvor det egentlig satt !Da kom jeg over denne siden,tok kontakt med Renata,vi tok med oss begge hestene våre.
Hun fant med termofotograferingen hvor det satt. Ga behandling,samtidig som vi fikk ett opplegg på hva og hvordan vi skulle jobbe hjemme . Etter 2.5 uke var han haltfri :))Fungerte veldig fint i ett rolig banejobb da,og er fortsatt haltfri etter ett rolig banejobb i helga. Det gir motivasjon til å fortsette,så håper vi at vi klarer å få han tilbake i løpsform :))

Mari Svendsen‎ til Sunn-hest
Utrolig fornøyd med behandlingen mine hester fikk av Renata. Gøy å kjenne umiddelbar positiv effekt på muskler og skjevheter, samt hvor godt termografien stemte. Nå er vi klare for Drammen springtour!

Maria Helen Fjeld
TAKK for behandlingen av min mor idag!  En dårlig dag ble helt klart langt bedre ved hjelp av kryoterapi  De intense smertene er helt klart redusert, og har gitt henne en bedre dag enn hun har hatt på minst fem år.  Skepsisen jeg har hatt til dette er ikke bare fjernet etter å ha sett det i praksis, men erstattet med trygghet om at dette trygt kan brukes i behandling, og da MED effekt. Hesten hadde også helt klart nytte av LED-terapien idag. Slik han grov med frambeinet idag har jeg vel ikke sett han gjøre siden hans meget yngre dager. Helt klart bedring der, altså!
Ser virkelig frem til å benytte Sunn-hests tjenester også i fremtiden

Karine Domberg
Kjøpte drømmehesten, men det var endel bagasje og hendelser. Som supplement til akupunktur og kiropraktikk var Gut balancer og Probiotica med på å vippe oss den rette veien. Hesten er nå i veldig fin form, etter 3 mnd på beitet. Jeg har på følelsen av å hente inn en ny hest. Tusen takk for veiledning Renata

Anita Jensen
Takk for god hjelp  Stall-K`s Miss Marselisborg, 6 år, er pigg og glad uten vondt i magen nå  Urtekur og forskifte = arbeidsglad hest ! Hilsen Anita I Bergen

Malin Tønjum
Jeg vil bare si Tusen takk til Renata og Sunn-hest for hjelpen jeg har fått med hesten min Casino Crown!  Da jeg tok med hesten min til Renata på Bergen Travpark 20. Mai var han veldig tynn og hadde lite energi, noe som lenge har vært et problem.
Renata anbefalte meg å gi han forskjellige vitaminer og urter, og når han hadde fått dette bare noen uker så vi stor forskjell! Nå har han lagt på seg en del, blitt kjempe blank og fin i pelsen og han har fått MASSE energi!  Han er blitt en mye gladere hest! Forhåpentligvis vil han nå gjøre det bedre i løp også! Igjen, tusen takk for hjelpen Renata!

Ida Kristine Johnsen
Jeg og Léttir vil takke Renata og Sunn-hest for en veldig bra behandling og hjelp lørdag 1.Juni  Léttir begynte å bli litt uren når han gikk i starten av april og fikk raskt en akupunktør på plass. Akupunktøren sa at Léttir hadde vondt i skuldrene.  Så kom Renata og fant ut at hesten faktisk er halt og har problemer i bogen, kneet og sena.  Uten Renatas hjelp og veileding hadde ikke vi ikke kommet på riktig spor i behandlingen! Tusen takk for at vi fikk ha besøk av deg Renata og tusen takk for alle de gode tips og rådene du ga meg for å få Léttir frisk igjen!

Emma Nilssen
Vil med dette rette en stor takk til Renata
Siden januar har jeg slitt med ryggproblemer hos hesten min. Han har stått på behandlingstall i en og en halv mnd og blitt behandlet av Osteopat og kiropraktor. Etter en stund fikk jeg tlf om at jeg kunne hente hesten. Da jeg dro å hentet han fikk jeg beskjed om at han like godt kunne avlives for at det ikke var stor sjanse for at han ble bra. Dette betalte jeg 18.000 for.

Jeg nektet å gi opp så jeg bestemte meg for å ta scintigrafi og røntgen. Her fikk jeg etter mye om og men svar om at de ikke hadde funnet noe spesielt, men at han muligens hadde en liten forkalkning bak i ryggen. Dette betalte jeg den nette sum av 13.000 for. Jeg ble anbefalt å sprøyte, og dette var noe jeg vurderte sterk. Men i siste sekund ombestemte jeg meg og jeg kjørte han til Renata. Hun termograferte og fant ingen tegn til forkalkning men heller en betennelse i ryggen.

Etter 4 behandlinger er han idag friskmeldt. Jeg sitter igjen med følesen av å ha kastet bort utallige tusen på ingenting. Renata tar 850 kr per behandling. Dere kan jo regne selv hvor mye jeg betalte, og da betalte jeg faktisk for å få en frisk hest. Tusen takk Renata for at du er den du er, uten deg og din kunnskap hadde ikke Sato vært her hos oss idag♥

Hilde Halvorsen
Hvor skal man begynne ? ,flotte dager i pinsen ble tilbrakt ilag med Renata ,kjekke hesteiere å masse hester .For min egen del ble det mange aha opplevelser å erfaringer ble gjort ,renata har en kunnskap ,erfaring og interesse for hestens ve og vel som overgår de fleste .
På de 3 dagene jeg fikk være med renata ble det en innføring i hestens anatomi ,atferdsmønster , bevegelsesmønster ,tarmsystem ,ja rett å slett alt fra ørene til halen ,mye å ta unna på så få dager, men utrolig lærerikt . Mine egner hester ble også termografert å vurdert av Renata ,ting man ikke ser med det blotte øye ble påpekt ,behandlet og råd om videre oppfølging ble gitt ,godt igrunn å få ta tak i "grumse " før skaden blir stor .Takk for en flott pinse Renata . Mvh Hilde,Hege ,Eld sola og Red card.

Mari Huse
Jeg og Icon vil takke så mye til Sunn-hest Renata Monie   Icon har ikke vært seg selv etter jul, hadde kiropraktor og vetrinær men fant ikke noe. Men han ble mer stressa, spiste mindre og såg ikke bra ut. Så Renata kom og det viste seg at han har magesår, smerter i rygg, nakke og skuldrer. Etter 2-3 uker med behandlinger og trening så har jeg fått en ny hest  Kjempe morro å tømmerkjøre idag for han er så rolig og snill  Så se en så stor framgang er kjempe morro! Tusen takk

Emma Nilssen
Jeg vil rette en stor takk til Renata Monie og Sunn-hest. Dette er min historie:
I mai 2012 dro å hentet en ny hest. Dette var en hest med en udefinert skade som var kvalifisert til AEG og han var verdt en del penger, men jeg betalte slikk og ingenting da de gamle eierne hadde gitt opp å finne problemet. De hadde blant annet oppsøkt veterinær 13 ganger der det ble tatt bøyeprøver, gitt smertestillende, betennelse dempende og røntgen var også tatt uten hell. Det eneste de kunne si var at problemet satt like over kneet i venstre framben. Etterhvert hadde de brukt så mye penger på han at de synes det var like greit å la noen andre prøve. Etter at jeg fikk han hjem kjørte jeg han til Renata. Hun termograferte og hun fant en belastningskade i venstre skulder. Hun behandlet han 3 ganger med tette mellomrom. Da var han haltfri. Med riktig opptrening og veiledning så var han iløpet av kort tid tilbake og konkurrerte igjen. Han har ikke vært halt en dag etter det. Jeg er utrolig glad for at jeg kjenner en person med så mye kunnskap og kompetanse som det Renata har, uten henne hadde jeg aldri vurdert å kjøpe Zorro. Jeg vil anbefale folk som har en hest med et problem å ta kontakt med henne. Denne dama vet virkelig hva hun snakker om. Tusen takk for all hjelp og støtte

Lene Skaiaa
uffe , hadde en lang trav karriere , men bak bena satte en stopper for å forsette som traver, så jeg valgte å opere han ved bjerke dyrehospital .operasjon var vellykken men uffe var fortsatt halt .leide han på tur over et år .da vet. anbefalte meg at han skulle avlives da tok jeg kontakt med Renata ,hun hjalp oss med behandling av uffe og mye vile ble dette løsningen for at han kunne bli en dressur hest . det ble flotte plasseringer på landsstevner og dristikt .ikke minst at han hatt et bra liv etter sin trav karriere . mvh lene

Heidi Marie Børnes
Hei, tusen takk for behandlingen Treasure fikk på lørdag. Hun var så dårlig at hun ikke klarte å bevege seg, falt og klarte nesten ikke stå oppreist... Jeg har aldri sett en hest med så dårlig balanse, jeg trodde virkelig det var slutten for henne. Etter en dag med behandling, med pauser innimellom, ble hun merkbart bedre for hver behandling. I dagene etterpå har hun også vist bedring. Gleder meg til fredag, ny behandling  håper hun blir sitt gamle jeg igjen.

For 2 år siden falt Treasure, hun hang fast i grimen og falt over ett plankegjerde. Vi merket etter 1 mnd tid at noe var galt... det var ikke mye dyrlegene kunne hjelpe oss med. Hun måtte kjøres inn til hestesykehuset i Karlstad, for røntgen. Da fant dem 2 pålagringer i nakken. Dommen var klar, fins ikke noe behandling, det er ikke noe å gjøre med dette. Hun kunne bli bedre, men mest sannsynlig værre. Hun ble faktisk bedre utover høsten og i fjor sommer dro vi tilbake, dyrlegene skjønte ikke helt hva som var skjedd, siden hun var blitt så bra. Hun fikk gå på beite med de andre og løp rundt akkurat som dem. Jeg trodde kanskje jeg kunne begynne med innridning i vår, hun er blitt 4 år, hun var så utrolig frisk og fin. Hun begynte å bli dårlig for ca 3-4 uker siden, og ble bare værre og værre... Jeg hadde hørt om Sunn Hest og ville at de skulle undersøke henne, jeg tollet Treasure over grensen fra sverige slik at hun skulle få denne sjansen. Men hun hadde nok ikke så godt av transporten, for hun ble værre. Behandlingen hun fikk gjorde så utrolig stor forskjell at det nesten ikke er til å tro  Jeg har hatt Treasure siden hun var nyfødt, så dere kan tro at gleden var stor når behandlingen virket så bra. Tusen Takk fra Treasure og Heidi

Cathrine Teigbråten
Tusen takk for de fantastisk gode resultatene du har gitt ved å behandle hesten min!  Takket være deg kan vi nå være ute å hoppe, og gjøre morsomme ting sammen igjen!  Hilsen Cathrine og Vari Prinsen

Hei Renata.
Æ tar meg den friheten og skriver noen ord her.
I går 10-3-2012 ble Canny Boy årets monte hest på Leangen Travbane. Tenker tilbake, ja det er vel 3 år siden du fikk en desperat tlf fra meg om hesten min, ingen ting hjalp, hesten hva så å si dødsdømt, æ hva rett og slett desperat, men du Renata, hva så rolig og behagelig i tlf og sa, det her skal gå bra. Du satt deg ned og satt sammen en kur som han skull gå på, og du sa, gi hesten tia, og det fikk han. Etter 10mnd fravær så tok han et nytt prøveløp med glans, og æ må si tuse hjerlig takk for din kunskap innen hest og helse Renata, har det ikke vært for deg så har ikke vi hatt Canny Boy i dag.

Marit.

Siv Seljestad
vil takke Renata Monie for en kjempe kjekk helg i Kvinnherad. Intresang og spennende behandlingsmetoder  Hesten min fekk kjempe god effekt på bare første behandling :)) Det blir ikkje lenge til neste gang du kommer  Anbefales :))

Marit Sæterhaug
Takker Sunn-hest og Renata Monie for supert behandling og oppfølgingsopplegg på mandagens vinner Haveaheart, gale arne er nå blitt GULLarne!!

Marit S. Wold
Canny Boy takker Sunn-hest for god behandlig og oppfølging, og vil dele denne her seieren med deg, gratulere Renata

 

Cecilie Schilbred
Takk til Renata for fantastiske resultater etter behandling på De Chocolat

Sissel Merete Hovslien
Takker Renata og Sunn-hest for en lærerik helg på møre, og håper hesteeiere og ikke minst hestene er fornøyd med besøket hennes:)

Anne Margrethe Rosland‎Sunn-hest
Tusen takk til Sunn Hest for behandling og fantastisk god hjelp på veien videre i dag!
Jeg overtok Åslibronen for kort tid siden, og ble fortalt at han var en egenrådig og vanskelig hest. Hingstete og dominant, en hest som selv valgte hvem han ville høre på. Etter første møtet med han, skjønte jeg at denne må håndteres med rak rygg. Jeg ville allikevel ha han, for han er en vakker herremann, stor og sterk, imøtekommende og barnslig, så jeg ville gi han en sjanse til å vise hvem han egentlig er.Bronen viser seg etterhvert å være svært snill og kontaktsøkende, menneskekjær og kosete. Jeg ble fortalt at han skulle brukes i avl, men en tidligere eier ble skremt av kreftene i han, og valgte derfor å kastrere da han var nærmere 6 år gammel. Mye av hans dårlige adferd ble forklart med dette, at han er sjefete og egenrådig, en enmannshest.I flokk er han den ubestridte leder, hvor han passer på alle, og holder vakt over det som skjer i området rundt. Det har jeg fått bekreftet ved selvsyn. Utover dette har jeg liten kjennskap til hans fortid. De siste årene før jeg overtok han, har han hatt en tilværelse med sparsom menneskekontakt. Med denne korte informasjonen, og en hest som tydelig viste at han var sin egen herre, så var jeg forberedt på å gi han en sjanse, for så å kjøre han til slakthuset. Av den grunn holdt jeg en kjølig tone i starten, og ville (klok av skade) ikke bli altfor knyttet til Bronen, i tilfelle dette skulle vise seg å bli et umulig prosjekt.Etter overtakelsen fikk Bronen full sjekk av veterinær og sjekk og behandling av tannlege. Alt viste seg å være fysisk i orden med hesten.Jeg har etterhvert blitt kjent med Bronen som en snill og god hest, og han ble derfor en kjær venn som jeg vanskelig kunne gi slipp på, men jeg skjønte meg ikke på de nykkene han hadde da jeg krevde noe av ham. Jeg har prøvd å igangsette han med "normale" forventninger som underlag. Bronen er jo tross alt 12 år gammel nå..............Under ridning vil han bukke og tøffe seg, og jeg ble ikke klok på om han gjorde det utav glede og spillopper, eller av ren frustrasjon. Det har vært som å ri på en udetonert bombe, hvor energien stadig bygger seg opp, og du vet at det snart smeller, men du vet ikke hva som er utslagsgivende for smellet :-P Da Sunn Hest kunne komme til stallen vår, var jeg rask med å sette Bronen på lista. Jeg ville gjerne, nok en gang, få utelukke fysiske plager som opphav til hans uforutsigbare oppførsel.  Det var en oppvåkning som jeg setter stor pris på!  Nå vet jeg at Bronen slett ikke er en vanskelig hest som spiller opp fordi han er egenrådig eller har vondt noen plass  Han mangler bare mye i sin grunnopplæring! De uttrykk for spillopper og frustrasjon han har gitt meg var slett ikke av vond vilje. Han har bare ikke lært hvordan han skal svare når jeg ber han om noe! Jeg har vært så låst i tankegangen om at dette er en vanskelig hest, at jeg har oversett signalene og ikke skjønt hvor vanskelig han har hatt det!Selvfølgelig har han blitt rådvill og frustrert, når jeg har bedt han om å gjøre ting , enkle ting, som han aldri har lært! Joda, han har riktignok en drøy porsjon med testosteron og egen vilje, men er allikevel så smart og vennlig innstilt at jeg tror dette skal gå veldig bra :-D Så nå må vi bare ta 8 skritt tilbake og begynne på det grunnleggende, så skal det nok bli en fantastisk hest utav Bronen :-D

Tusen takk til Sunn Hest for at du åpnet mine øyne så jeg kunne se Bronen med nye øyne. Han er en staselig kar, både intelligent, søt, sterk og vakker, og nå skal han få den sjansen og håndteringen som han virkelig fortjener ! Tusen takk for hjelpen. Fra Anne Margrethe Rosland og Bronen :-D

 

Termografi Informasjon & Fakta

Termografi

TERMOGRAFI

Ved å bruke termografering i behandlingssammenheng gir det en mere målrettet behandling. Dette fordi man avdekker dyrets (hesten – hundens) sirkulasjonsmønster, og denne informasjonen kan man ikke få på noen annen måte. 
Termografering er den eneste måten å avdekke «varme-mønsteret». 

For å kunne utføre en termografiundersøkelse er det nødvendig med både utdannelse innen faget termografi, en stor nok maskin, kunnskap om hva uttrykkene betyr, og anatomi er en forutsetning for å kunne utføre og forstå.

Det har vist seg at å bruke denne metoden har vært meget gunstig for mange (hester – hunder) dette da man bidrar til å oppdage «årsaken» til gjentagende dysfunksjon/smerter.

Termografi gir ingen informasjon om «smerte-tilstand» - bare lokaliserer de plassene som må  undersøkes nærmere .   I praksis betyr det at når dyret (hesten – hunden) er termografert vil det være noen ganger nødvendig å analysere hestens/hundens bevegelsesmønster og gjennomgå hestens muskler.  Dette vil bidra til å forstå resultatet av termografien bedre og bidra til en riktig behandling.

Hvilke fordeler gir termografering?

-Den viser det du ikke kan se eller kjenne
Den dagen du kan se eller kjenne  - er det allerede et problem.
Med denne formen for teknologi kan vi oppdage belastninger opptil 6 uker før kliniske symptomer vises og du kan sette i gang med forebyggende tiltak.

Har man gjort studier av termografering av hest?
Ja det finnes en hel rekke studier som bekrefter effekt og nytteverdi av termografering 

Hvordan kan termografiundersøkelsen være med på å gi svar på:

- trener jeg for hardt?
- hesten går skjevt — har den belastninger?
- sitter rytteren feil?
- passer salen?
- hesten er behandlet men blir ikke bra
- jeg skal kjøpe hest og lurer på om hesten har
  problemer
- finn årsaken til haltheter
- finn årsaken til bevegelsesproblemer som sitter muskulært
- ved kjøp av hest — finn skjulte svakheter
- om hesten har hatt et problem
– så kan man sjekke at hesten er frisk før man setter i gang igjen.
- slipper bøying av hesten— ingen bivirkning
- kameraet viser hestens aktivitet der den har for mye aktivitet/belastning
- sene/ledd/ligamentskader – få svar på om det fremdeles er aktivitet eller om du kan påbegynne trening igjen
- hovproblematikk – indikasjoner på hovseneben
- ringfot – betennelser  før det blir forkalkning


Gjennom en slik undersøkelse vil vi kunne oppdage begynnende skader eller belastninger før hesten/hunden selv viser symptomer. 
En slik undersøkelse kan derfor være meget gunstig for hesteeier/trener fordi man tidlig oppdager hvor hesten har en begynnende reaksjon.  Man kan da på et meget tidlig stadium starte forebyggende behandling.

Venter man til reaksjonen kan sees eller kjennes, har hesten allerede et problem, og må gjerne til en langt mer omfattende behandling.

Varmefotoet viser skadeområdet/stedet.
Varmefotoet viser stedet hvor det finnes skade som forårsaker smerte.  Det er ikke alltid skaden finnes på det punktet der smerten kjennes.

Fotoet viser ikke brudd.
Det går an å se varmeendringer ved brudd, men selve bruddet ser man bare på røntgen.Varmefotoet viser fysiologi, mens røntgenbilde viser anatomi.
Man ser aktivitetsøkninger-varmeendringer grunnet skader i mykdelene på hesten.  Dette gjør at man kan se skader FØR hesten viser tegn til smerte. 

Hvilken informasjon får vi med termografi ?
Temperaturendringene vises på overflaten og viser hudens temperatur.  Det er varmen fra dypere skader som kommer opp og ut for å unngå overopphetning, og dermed kan vi se eksakt i hvilket område skaden er eller om det er liten sirkulasjon kan også bety dysfunksjon.

Hvordan fungerer termografi
Kroppen har et eget reguleringssystem.  Når noe er feil, som ved en muskelskade, starter en betennelsesreaksjon i kroppen for å få i gang leging av skaden.  Dette fører til en varmeøkning lokalt rundt skaden.  Andre skader gir også endringer i sirkulasjonsbildet (varmemønsteret), og det kan være både varme og kalde områder.  Kalde områder der det skulle ha vært varmt, kan tyde på manglende sirkulasjon.Det er mønsteret snarere enn temperaturen man ser på, og vi sammenligner høyre og venstre side!
Varmen kommer alltid opp til overflaten.  Dels på grunn av termodynamiske lover(naturlover), og dels som et reguleringssystem der visse nervekanaler har en funksjon for å få bort overflødig varme.  Det hindrer overopphetning og ødeleggelse av proteiner .
 
   Equine Science Update
  
reports from the world of equine
   research           
" I use the technique on a daily basis in my clinical work" reports Turner. "Thermography is ten times more sensitive than my hands at detecting changes.
Not only did thermography correctly
identify the site of the problem in 95 % of those cases, it did so 2-3 weeks before the trainer became concerned. So, using this technique it was possible to alert the
trainer to potential problems.

Mao man slipper å synse – kameraet viser faktisk informasjon om dyret (hesten/hunden) og dessuten 100% hvor den økte eller mindre sirkulasjonen er
Men man må være klar over at ved neste treningsøkt ol kan det oppstå belastninger igjen som ikke fantes på termografibildet da vi undersøkte hesten.   Feks hesten kan kode over, tråkke feil, bruke muskelen feil, få en låsning, selv i luftegård kan den få skader.

For de som ønsker mer informasjon om studier - her er noen 

Influence of exercise on thermographically determined surface temperatures of thoracic and pelvic limbs in horses.
J Am Vet Med Assoc. 2006 Dec 15;229(12):1940-4. 
PMID: 17173534 [PubMed - indexed for MEDLINE
Reliability and repeatability of thermographic examination and the normal thermographic image of the thoracolumbar region in the horse.
Equine Vet J. 2004 May;36(4):306-12. 
PMID: 15163036 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Thermographic evaluation of horses with podotrochlosis.
Am J Vet Res. 1983 Apr;44(4):535-9. 
PMID: 6869948 [PubMed - indexed for MEDLINE]
The effect of perineural anesthesia on infrared thermographic images of the forelimb digits of normal horses.
Can Vet J. 2003 May;44(5):392-6. 
PMID: 12757130 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Use of infrared thermography to detect injections and palmar digital neurectomy in horses.
Vet J. 2002 Sep;164(2):129-41. 
PMID: 12359467 [PubMed - indexed for MEDLINE]
The effect of perineural anesthesia on infrared thermographic images of the forelimb digits of normal horses
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=12757130  
Assessment of scintigraphic and thermographic changes after focused extracorporeal shock wave therapy on the origin of the suspensory ligament and the fourth metatarsal bone in horses without lameness.
Am J Vet Res. 2005 Oct;66(10):1836-42. 
PMID: 16273919 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Thermoregulatory strategies during short-term exercise at different intensities.
Equine Vet J Suppl. 1999 Jul;30:356-61. 
PMID: 10659282 [PubMed - indexed for MEDLINE]
The role of thermography in the management of equine lameness.
Vet J. 2001 Nov;162(3):172-81. Review. 
PMID: 11681868 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Diagnostic validity of thermography of lameness in horses]
Tierarztl Prax Ausg G Grosstiere Nutztiere. 1998 Nov;26(6):346-54. German. 
PMID: 9857414 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Thermography as an aid to the clinical lameness evaluation.
Vet Clin North Am Equine Pract. 1991 Aug;7(2):311-38. Review. 
PMID: 1933566 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Initial results of thermographic studies in the diagnosis of lameness in horses using an infrared thermograph]
Tierarztl Prax. 1984;12(2):229-38. German. No abstract
Lameness in 46 horses associated with deep digital flexor tendonitis in the digit: diagnosis confirmed with magnetic resonance imaging.
Equine Vet J. 2003 Nov;35(7):681-90. 
PMID: 14649360 [PubMed - indexed for MEDLINE
Klinisk termografi som diagnostisk hjälpmedel vid
rörelsestörning hos häst   SLU 2004
http://www.halsocentrum.nu/pages/pdf/Karl%20Lundewall13.pdf
Reliability and repeatability of thermographic examination and the normal thermographic image of the thoracolumbar region in the horse.
Equine Vet J. 2004 May;36(4):306-12. 
PMID: 15163036 [PubMed - indexed for MEDLINE]
Thermographic Assessment of 
Racing Thoroughbreds
http://www.ivis.org/proceedings/AAEP/2001/91010100344.pdf
EQUINE SCIENCE UPDATE                                                      
Thermography predict injuries
Report from the world of equine research
http://www.equinescienceupdate.co.uk/therm2.htm
Thoroughbred Thermography Trials  
by: Kimberly S. Brown, Editor 
http://thehorse.com/ViewArticle.aspx?ID=4012 
The value of Infrared Thermography in the Diagnosis and
Prognosis of injuries in Animals
http://www.flirthermography.com/media/016harper.pdf 
Advanced Diagnostics  
by: Rustin M. Moore, DVM, PhD, Dipl. ACVS 
http://thehorse.com/ViewArticle.aspx?ID=2658 
http://www.halsocentrum.nu/pages/pdf/Karl%20Lundewall13.pdf

 

GAFFELBÅND informasjonsside - råd & tips

GAFFELBÅND

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

1