Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

LIVER & KIDNEY mix

En tørr urteblanding for å styrke nyre- og leverfunksjon

kr 664.00
noen dagers leveringstid, vi kontakter deg
Velg mengde
  • 1 kg
noen dagers leveringstid, vi kontakter deg
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

Liver & Kidney Mix
Detox urter for lever og nyre
En blanding av ulike urter, frukter og planter som gir støtte til både lever og nyre funksjon.   Dette vil igjen styrke kroppens evne til å kvitte seg med uønsket opphopning av slaggstoffer i kroppen.  
Bruk: 1 til 2 måleskjeer 2 g pr dag for en stor hest.  Halve dosen for en mindre hest/ponni.  
Varer alt fra en til to måneders bruk avhengig av hvor mye du bruker.
Ingredienser: Løvetann-Rot, Løvetann-Blad, Tranebær, Klengjemaure, Brennesle, Lakris, Storborrerot, Ringblomst, Ginseng, Gurkemeie, Orange

Mer informasjon om urtene – se under urter – tørka enkelturter


LØVETANN    Taraxacum officinale 

Egenskaper: urindrivende, avførende, avgiftende, bitterstyrkemiddell, appetittøkende, motvirker tarmgass, slimløsende,  styrkende for lever og nyre, tilbakestiller hudens vitalitet, inflammatorisk ledd og muskelsykdommer og kan bidra til å løse opp slaggstoffer i bindevevet i kroppen.

 Bruksområder: Ved alle type av lever og nyreproblem dette fordi urten har en kraftig innvirkning på leveren og nyre. 

Urtens rike innehold av kalium erstatter det kalium som føres ut av kroppen med urinen. Løvetann er meget rik på vitaminer A,B,C og D og inneholder faktisk mere A-vitamin enn gullerøtter.

Tranebær 

For hestens urinveier
Nyere forskning viser at tranebær kan ta knekken på bakterier og forebygge at infeksjoner oppstår, ref. studie som er publisert i The Cochrane Library.
Hemmeligheten med de små bærene er at de inneholder svært mye syre (sitronsyre og "quinic acid").
Det betyr at når hesten får tranebær forsures urinen ved at ph-verdien synker. Og dette er dårlig nytt for bakterier som ikke trives i for surt miljø.

Storborrerot
Arctium lappa

Storborrerot  er en urt som først og fremst er en blodrensende urt som virker avgiftende på blod og vev og som bla kan løse opp i forstoppelser i lymfe- luftveis- og urinveissystemet.

Den kan hjelpe til med å fjerne overskudd av væske i kroppen og den stimulerer utskillingen av giftige avfallsstoffer, noe som letter belastningen på leveren. Storborrerot virker avgiftende på nyrene og galleblæren, i tillegg til at den øker svettingen, noe som også bidrar til å fjerne giftige avfallsstoffer. Storborrerot brukt til å lindre lidelser som har oppstått etter overbelastning av giftstoffer, f.eks. infeksjoner og hudlidelser som eksem, byller og furunkler. Slimstoffer og garvestoffer i planten gir en oppbløtende, kløestillende og sårhelende effekt. Urten virker generelt stimulerende på fordøyelsen, og bladene hevdes å kunne fremme utskillingen av galle.

Ringblomst har  en rekke helsebringende egenskaper 
Egenskaper
Stimulerer sårlegning (innvendig & utvendig)
Bittermiddel
Bakterie- og betennelseshemmende
Virus- og sopphemmende 
Blodrensende – avgiftende
Immun-, lymfe og miltstimulerende

 Klengjemaure
Galium Aparine L.

Egenskaper: virker urindrivende, styrker lymfesystemet, hudproblemer

Det Klengjemaure er mest kjent for i hestemiljøet er nok at den brukes for å lindre sommereksem fremfor alt på islandshester. Og vil kunne lindre tørr hud og eksem.

Bruksområde: Dette er en av de mest styrkende urtene vi kjenner til.  Urten har både en blodrensende og urindrivende virkning og derav styrker og støtter lymfesystemet .
Kroppen er avhengig av et lymfesystem som fungerer og som kan drenere bort giftstoffer og avfallsprodukter. Ved bruk av klengemaure vil man stimulere utskillingen av disse stoffene gjennom urinen.  


Brennesle 
Brennesle som styrkemiddel
Brenneslen er en urt med kraftige blodrensende egenskaper. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen. Tradisjonelt har nesle vært brukt som styrkemiddel om våren for å øke energien og næringsomsetningen, og forberede hesten på våren.

Bruksområder:
- som et rent styrkende middel
- for hester som er blodfattig eller har anemi – siden 

Brennesle inneholder både c-vitamin og jern gjør det slik at hesten tar opp jernet lett i kroppen
mot allergi
som en rensekur
mot stivhet og smerter i muskulatur og ledd

 

Lakrisrot

glycyrrbiza glabra

Egenskaper: Betennelseshemmende , slimløsende, hostelindrende, smørende på slimhinnene, binyrestyrkende (gir økt produksjon av kortison og adrenalin), mildt avførende, urindrivende,  bakteriehemmende, virushemmende, immunstyrkende, magesyredempende, sårhelende ved sår i mage og tolvfingertarm

Lakris har lindrende egenskaper og kan minske utskillelsen av magesyre. Dermed er lakris førstehåndsvalg ved magesår og betennelse i tarmen -  og ulike fordøyelsessykdommer, syreoverskudd, kolikk.  Ved luftveislidelser har lakris både lindrende og slimløsende innvirkning i de øvre luftveiene og brukes ved  bronkitt, astma, allergi, kronisk tretthet.

 

 

 

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
Tittel

Innhold

16 andre produkter i samme kategori:
kr 406.25
(0)
 anti-inflammatorisk og smertelindrende, styrker huden, ledd og muskelplager og avgifter
kr 375.00
(0)
Raskere restitusjon, unngå opphopning av melkesyre opprettholde væskebalansen - gi etter trening
kr 486.25
(0)
Betennelsesdempende, smertelindrende,styrker huden, avgifter kroppen samtidig som bidrar til mindre betennelser m ingefær
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 223.75
(0)
FERDIG BLANDING kraftig og hurtigvirkende effekt på bakterier, sopp, sporer og virus - omslag sår, mugg, hovbyll 
Sist vist

Meny

Innstillinger