Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

K & B urteblanding

 Urteblanding for hestens nyre og blærefunksjon, stiv og øm ryggmuskulatur - lende – låsninger, muskelsmerter

kr 556.25
Velg mengde
  • 1 kg
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

K & B urteblanding

Inneholder en rekke urter som er gunstig for hestens nyre og blærefunksjon - både styrkende og avgiftende
Kan ikke brukes på drektige hopper

Dette er bare en kort presentasjon av noen av urtene som er i K & B urteblanding – ønsker du mer informasjon om urtene gå da til urter – tørka enkelturter
Inneholder: Løvetann, Gullris, Kjerringrokk, Legestokkrose, Mjødurt, Mint, Brennelse, Persille, Rosmarin og Ryllik

Hestens nyrefunksjon

Nyrenes hovedoppgave er å regulere urinens volum, saltinnhold og surhetsgrad, deltar nyrene i regulering av kroppens væskebalanse.
Væskebalansen innebefatter vann, elektrolytter- og syre- basbalansen pH.
Nyrenes urinutsondring er organismens viktigste metode å befri seg fra forbrenningens vannløselige slaggstoffer. Nyrer og lunger har et nært samarbeid ved avgiftning av systmet.
Næringstilskudd for urinveiene som kan være nyttig når hesten har:
- stiv og øm ryggmuskulatur - lende – låsninger
- kroniske muskelsmerter over lenderyggen kan også være at musklene reagerer på nyrenes dysfunksjon og ved kroniske problemer bør man gi glucosamin sammen med spesialtilskudd
- opphakning – patella
- stive ledd
- eksem
- skyter rygg – vanskelig med urinerinering
- drikker dårlig
- drar venstre bak
- vanskelig å gå på bøyd spor

Slimhinner – vitaliteten hos slimhinnene i urinveiene er avhengig av helsen hos slimhinnene andre steder i kroppen. Det kan bety at ved kroniske stivhet/smerter i lenderygg kan skyldes dysfunksjon i slimhinner andre steder hos hesten

1 boks rekker for 500 kg s hest i l måned

Dosering:
ponni 1 beger pr dag
500 kg hest 1 beger 2 g pr dag
600 kg hest 1,5 beger 2 g pr dag

Ryllik - fordøyelse, appetitt, sår
Ryllik er mest kjent som sårhelende og fordøyelsesfremmende middel. Urten er kjent for å kunne stoppe blødninger.  Urten har antiseptiske egenskaper, så du risikerer ikke å tilføre til infeksjoner til såret ved å bruke den.

Ryllik kan brukes ved mage- og fordøyelsesproblemer. Urten stimulerer appetitten og bedrer fordøyelsen, mens ryllikens sammentrekkende egenskaper kan bidra til å stoppe diaré, og stanse blødninger fra veggene i fordøyelseskanalen. De antiseptiske og betennelseshemmende egenskapene helbreder infeksjoner og irritasjoner som magekatarr og tarmkatarr, mens den krampeløsende virkningen lindrer luftplager, kramper og kolikk.

Persille er full av næringsstoffer og er et godt styrkemiddel og virker urindrivende

Urten er rik på mineralene jern, magnesium, kalsium, kalium, sink og fosfor, og har i tillegg høyt innhold av folinsyre og vitaminene A, B1, B2, B3, B5, C, E og K. Erfaringer tyder på at vitamin K er av betydning ved beindannelsen, det beskytter mot beinskjørhet og holder sirkulasjonssystemet og nervesystemet i orden. Siden persille er en god kilde til kalsium, kan urten være nyttig for de som spiser lite melkeprodukter. Det sies at 5 gram persille dekker menneskets dagsbehov for vitamin A, og 25 gram dekker dagsbehovet for vitamin C. Dessuten er persille en god kilde for kostfiber. Furanokumariner i persilleblad har en antimikrobiell virkning. Persille har et høyt innhold av antioksidantene vitamin C og karotenoider, og urten kan derfor bidra til å styrke kroppen og bygge opp motstandskraft mot infeksjoner og sykdommer.

Gullris - Gullris som medisin har vært brukt både utvortes og innvortes i lange tider. Den har blitt brukt som omslag eller salve på infiserte sår, skader og kroniske hudlidelser og effektiv for hestens urinveissystem. Gullris har en urindrivende virkning, noe som skyldes glykosidet leiocarposid. Urten anvendes først og fremst ved vannlatingsbesvær i forbindelse med akutt nyrebetennelse eller nyrestein. Den rensende og utskillende virkningen kan bidra til å lindre ryggsmerter forårsaket av nyreplager. Urten bør ikke anvendes ved kronisk nyrebetennelse, da det her ikke er bra å øke nyreaktiviteten.

Brennesle er en urt med kraftige blodrensende egenskaper. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen. Tradisjonelt har nesle vært brukt som styrkemiddel om våren for å øke energien og næringsomsetningen, og forberede hesten på våren.

Legestokkrose

Egenskaper: lindrer irriterte slimhinner, urindrivende, virker lindrende i urinveiene
Når planten spises vil slimstoffer kunne dekke slimhinnene med et beskyttende lag og dermed forhindre mekansik og kjemisk irritasjon. Til hester bruker vi urten ved mage og tarmproblem fordi roten inneholder ekstra mye vekstslim og brukes derfor bla ved magesår, tarmbetennelse osv.
Også ved akutt og kronisk infeksjon og betennelse i urinveiene, spenning over nyre og bakdel, irritasjon i øvre luftveier ved tørrhoste. Urten har også blitt brukt forebyggende og gitt til hester som har en tendens til gasskolikk.

Mjødurt

Bruksområde:  Mage og tarmforstyrrelser – både sår og diare – forebyggende og terapeutisk, ubalanse i syreproduksjon, forkjølelese, bronkitt, hoste, muskel og leddsmerter og betennelse i ledd og muskulatur, slimhinnebetennelser, blærekatarr og nyrelidelser

Løvetann

Bruksområder: Ved alle type av lever og nyreproblem dette fordi urten har en kraftig innvirkning på leveren og nyre. Urtens rike innehold av kalium erstatter det kalium som føres ut av kroppen med urinen. Løvetann er meget rik på vitaminer A,B,C og D og inneholder faktisk mere A-vitamin enn gullerøtter Løvetann har en blodrensende virkning og er brukbar ved behandling av reumatisk verk.

 

 

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 406.25
(0)
 anti-inflammatorisk og smertelindrende, styrker huden, ledd og muskelplager og avgifter
kr 375.00
(0)
Raskere restitusjon, unngå opphopning av melkesyre opprettholde væskebalansen - gi etter trening
kr 761.25
(0)
spesieltfòr å absorbere giftstoffer, virus, bakterier og frie radikaler som kan gi opphav til diare, eller blaut avføring hos hest
kr 525.00
(0)
Ømhet i muskler, stive bevegelser, henter seg dårlig etter trening, trenger ofte behandling
kr 737.50
(0)
Immunforsvar, luftveissykdommer, magesår, fordøyelsesproblemer, sommereksem, mugg, hudproblemer, dårlig allmentilstand
kr 285.00
(0)
bekjempe magesår  – og magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse (ødelagte slimhinner i tarmen)  samt stoppe diare.   
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger