0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

Fornøyde kunder

Lin Anitra Breivik Gårdvik 2017
 I 2015 falt hesten min på hengeren og ble etter hvert utrolig skeiv i bakparten, og han ble gående med en konstant bananformet bøy i kroppen. Han ble i tillegg tynn, feilbelastet beina og fikk betennelser. Etter mye frem og tilbake mellom veterinærer og kiropraktor, ble dommen at hesten hadde knekt/bristet korsbeinet, og det var ikke mulig å gjøre noe med. Selv om de mente han ikke hadde vondt, kom han nok aldri til å fungere som spranghest igjen, og det ble foreslått avlivning flere ganger. Jeg valgte å heller behandle betennelsene, fore opp og tilrettelegge treningen for å prøve å rette opp ryggen. Han la på seg, men var like skeiv og han ble halt igjen pga skeivheten.

Jeg ringer Renata og vi avtaler behandling. Vel viten om at dette er et vanskelig tilfelle, og jeg regnet ikke med det ville bli særlig bedre.
Etter to behandlinger er hesten haltfri og han er nesten helt rett i kroppen. Å få se forskjellen fra før første behandling, til etter siste var bare helt utrolig. Jeg måtte rett og slett grine en skvett, for det var nesten ikke til å tro. Dette skal jeg virkelig følge opp.

Tusen, tusen takk Renata. Dette har vært helt GULL! �

---------------------
Sara Rebekka 2017
Etter ett år med halt hest, x-antall behandlinger av ulike former og enda flere veterinærbesøk, fikk hesten min tilslutt dødsdommen da det ikke så ut som hun noen gang skulle bli bra. Jeg valgte å gi henne litt meir tid og en siste sjangse selv med de dårlige prognosene. På fredag kom Renata innom og skjekket opp hesten og fant helt "nye" problemer, disse ble behandlet samme dag. I dag ble hun skjekket opp igjen og ho va faktisk helt haltfri! Jeg helt sjokkert over hvor fort behandlingen funket og utfallet av det. Jeg er så sinnsykt glad før at jeg valgte å prøve en siste ting og ikke avlivet som var planen! Renata er virkelig ei utrulig dyktig dame med mye kunnskap! Så nå har vi fått nytt opptreningsprogram og plan for videre oppfølging, slik at vi forhåpentligvis kommer oss tilbake dit vi avslutta for ett år siden� og ikke minst, jeg slepper si hadet med noe av det kjæreste jeg har� Tusen tusen takk til Renata, anbefales på det sterkeste!!

Grete Saxegaard Karlsen‎ til Sunn-hest

Har en norsk varmblods ridehest som har vært halt siden oktober 2015. Hun er sprøytet opp til flere ganger i både kode, kne og hovledd. Blir ikke haltfri i kodeledd. Har tatt røntgen, ultralyd, MR, kikkehull. Funnene var så små at hun skulle ikke være halt.  
Hadde besøk av Sunn hest i desember Hun termofotograferte hesten, og bildene viste helt tydelig at hun hadde en betennelse i gaffelbenet. Vi fikk beskjed om å smøre inn beinet m en terapeutisk leire og vetrofen. Mye jobb, med på m leire om kvelden og av om morgen før jobb. Pulveret smakte dritt sa hesten men m litt sirup gikk det rett ned.  Vi har trent alternativt m tømmekjøring, tur og ridning i skritt. I dag var de der igjen. Ingen tegn til betennelse i gaffelbenet. Vi rir nå nesten vanlig, mest skritt og galopp. Noe trav også de siste 2 ukene. Vi skal nå masere henne før hver gang vi skal trene henne. Hadde trodd alt håp var ute for gullet vårt. Tusen tusen takk sunn hest og Renata          . Dette er noe som virkelig kan anbefalles  hilsen meg og Rosie

 

TOra er en svart kaldblodstraver 7år som har vært mye i hardtrening før som traver , hu va halt og veldig vond da hu kom til meg. fått mye ulike grunner til hun var halt. men nå vet jeg hva jeg kan jøre for henne. takket være bildene og go forklaring ! . jeg må si at jeg og Tora er veldig fornøyd med behandlingen  :)
Dette anbefaler jeg på det sterkeste. ! jeg fikk god informasjon om hva jeg kan jør selv for redusere forverring og hva som må jørs for å bli kvitt og løse det hun feiler. hun er mer bevegelige . en ser forskjell!
tusen takk  tusen takk fra Tora og meg :)

Camilla Næss‎ til Sunn-hest
Vi er veldig fornøyde med behandling og råd vi fikk deg mye nyttig vi skal ta med oss videre! Veldig flink og seriøs behandler jeg trykt kan anbefale!

Pia Basma‎ til Sunn-hest
Veldig fornøyd med behandling ifra sunn-hest❤den 27/2/17 fikk perfect behandling og vi fant endelig ut av hvorfor ho er så dårlig i kroppen. Vi har holdt på i 1 år med behabdlinger og det ene og det andre. Vi har fått beskjed om at ho var full av låsninger og skeivt bekken og veldig stiv i skuldra og har hatt behandlinger deretter. Vi vurderte oxo avliving for ho viste at ho hadde store smerter. Men nå har vi endelig fått svar, korsbein rotasjon var synderen og nå har vi endelig noe å gå etter ved videre behandling. Idag har vi hatt første tur på 1 måned og gullet mitt er endelig tilbake med arbeidsvilje av stål og humør på topp og glimte i øya❤❤❤tusen takk til sunn-hest for å ha gitt oss håp og hjelpi frøkna ❤

Tone-Mari Kvamstad‎ til Sunn-hest
Tusen takk for super behandling på hesten min den 3 mars :-) å for masse gode råd å tips jeg ska ta med meg videre

‎Jane Amundsen‎ til Sunn-hest
Jeg har heldigvis ingen hester som trenger behandling nå, men når uhellet er ute kontakter jeg alltid Renata, gidder ikke å kaste bort tiden på å spørre andre. Grunnen for dette er at hun behersker og bruker flere ulike behandlingsmetoder som gir hesten en mer helhetlig behandling . Hvis hun oppdager at hesten bør ha veterinær så sender hun meg videre og dette står det respekt av. Som hennes nære venn igjennom mange år vet jeg også at hun ofte behandler hester som mange både behandlere og veterinærer ikke finner ut av, men som hun ved sin helhetlig forståelse finner ofte frem til årsaken av problemet. Jeg anbefaler henne på mitt sterkeste.

‎Gunhild Helèn Bekkevold Larsen‎ til Sunn-hest
Super hjelp og veiledning av Sunn-hest.
Hesten min Lilje Tomine har vært plaget av løs avføring over en lang periode. Hun har i tillegg vært uren i trav i høy fart pluss at hun ikke riktig har funnet den hurtigheten i travet sitt som mange av sine jevngamle kaldblodshester på 4 år. Jeg har forsøkt diverse "kurer" og kosttilskudd uten å få stabil effekt på den løse avføringen.Etter konsultasjon hos Sunn-hest med Renata fikk jeg anbefaling om et foringsopplegg med "tilleggsfor" (Thrive, Happy Tummy og Propells Puls) fra firmaet samt Lucerne og hel havre fra Felleskjøpet, maisolje og eplecidereddik.
Etter få dager responderte hesten min på dette. Hun har nå fast avføring og er merkbart mye bedre i trening. Skritter mye raskere og friere, og er mykere i sitt trav. Godt humør og vekten er på vei ned.
Sunn-hest med Renata er profesjonell i sitt arbeid siden hun også ønsker å se hesten i bevegelse.
Renata har også overbevist en travkar om hennes behandling med hester siden hun også vil se hestene i action ute. Ikke bare se hesten stå på stallgangen.
Anbefaler Sunn-hest på det sterkeste

‎Elisa Andreassen‎ til Sunn-hest
Hei alle sammen :)
Jeg ville bare fortelle litt om min opplevelse og erfaring av sunn hest sin behandling!
Den 7 mai var jeg og hesten min utfor en trafikk ulykke. En hesteeiers værste mareritt det er klart. En bil kjørte rett inn i siden av hestehengeren på E6 på vei inn til oslo på terrengtrening. Heldigvis var det kø og farten var ikke så høy. Men jeg merket likevel en forrandring i adferden til hesten min. Han var sur, grinete og begynte å klype/ små bite og ville ikke være med når jeg kom for å hente han ute. Og han pleier og komme løpende til porten når jeg kommer for å hente han. Jeg bestemte meg for og kontakte sunn hest. Jeg har prøvd mye annet da han er av rasen fullblods og har litt "skavanker" og en veldig stiv høyreside fra galloppbanens verden. Med termografien kunne man se en helhet av hesten og det var grunnen til at jeg valgte sunn hest. Etter behandlingen den 15 mai fikk han helgen over til og slappe av på og for å få mest mulig ut av behandlingen. Den våkne fullblodsen min Omar Hest var brått seg selv igjen. Men mye roligere og balangsert på tur. Han er villig til og jobbe på banen og han ser lykklig og glad ut. At så lite kan gjøre så mye! Jeg gleder meg til ny behandlig allerede! Stor takk fra meg og omar:)

‎Camilla Lervåg Sæther‎ til Sunn-hest
En stor takk til deg Renata!!!!!!!
Min fantastiske hoppe Upperclass har hatt det tøft og vondt de siste 5 årene. Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige behandlingstyper, dyrleger og alternative behandlere jeg har hatt på henne , men mange har det blitt. Noen har delvis fungert ,men de fleste ikke noe. Og ømheten og smertene i ryggen har alltid kommet fult tilbake og ofte også verre. Diagnosene har også vært veldig varierende og forvirrende. For litt over 2 mnd siden måtte dyrlegen komme igjen for hun hadde igjen store smerter i ryggen. Han gav henne ikke lyse framtidsutsikter og syntes det beste for henne var kanskje å få slippe. Vi kontakter Renata og hun kom så fort hun kunne. Hun kunne etter en Termografi undersøkelse gi meg et 100% svar på hva problemet var og hvor det satt i ryggen. Hun behandlet henne 2 runder med infrarøde lys og hun reagert overraskende bra. Jeg har siden hun dro fulgt de rådene jeg fikk. De forandringene hesten min har hatt den siste mnd er totalt prisløst. Hele hennes vesen stråler og hun er blitt en 100 ganger gladere hest. Og hun har ikke siden ømmet noe i ryggen. Og hun er ikke så redd og sur på andre hester heller. Ryggen har i seg selv etter å ha kun skrittet og noe trav fått mere muskulatur og en annen form. Når jeg rir føler jeg og at hun bruker seg på et annen nivå ,bærer seg på en annen og retter måte. Helt fantastisk.  Tusen Tusen takk så langt Kjære Renata.   Vi er evige Takknemmelig.   Stor Klem Uppy og Camilla :):)

Marthe Emilie Taugboel

Forsøker meg på å gjøre en laang historie litt kortere. Min 9-årige NVR ble i mars (2013) sjekket av veterinær og han var da som vi trodde, halt bak på begge ben. Fra mars-juni ble han sprøytet to ganger i alle ledd i bakknærne.   Fine røntgenbilder.  Friskmeldt på vår-sommer overgangen. Rett etter friskemeldingen ble han halt igjen uten å ha blitt satt i opptrening. Nye røntgenbilder, forkalkninger i både høyre og venstre kne var beskjeden. Operasjon ikke noe alternativ så avlivning av min kjæreste kjære ble alternativet. Tok med han hjem, på anbefaling av veterinær, tenke litt så man ikke gjør noe forhastet og angrer på situasjonen. Føre denne tunge beslutningen skulle tas kontaktet jeg Renata, som jeg hadde vurdert å gjøre så mange ganger før. Nå var dette siste mulighet, og Renata kom. Sa hun ville forsøke, visste ikke om hun kunne hjelpe da han hadde gått skadet lenge og beskjeden fra vet. var forkalkninger i begge bakknær.

Men vi prøvde, termograferte.. hofteproblem...?? Har i to måneder behandlet hoftene og min hest er haltfri. Det har han vært i 5 uker nå, i tillegg til å være i lett trening. Ved oppfølging av Renata videre krysser jeg fingrene for at dette kan fortsette. Hun er veldig ærlig og jeg føler meg trygg på at hun sier i fra når det er noe hun kan gjøre men også hvis hun mener at det er veterinærarbeid. Det er lite som kan måles opp i mot den gleden man får når man får beholde sin hest

Jeg er Renata evig takknemmelig og håper dere andre der ute som vurderer å kontakte Renata gjør det. Det er så deilig at alle timene med leieturer, massasje, nedkjøling- ja i det hele tatt alt arbeidet i tillegg til behandlingene har gitt resultater. Det èr verdt å betale for noe som gir resultater.

Inger Synnøve Lybekk
Hesten vår Aaby Knekten har hatt mye utur i sine 8 leveår,mye vet beh og fra div alternative behandlere.   Mye har tidvis hjulpet ,men denne gang hjalp ikke 3x sprøyting eller ostopatibehandling.han var fortsatt halt !    Siden jeg vet at det også har vært og er muskulære problemer hos han tenkte jeg at det må være en annen måte og jobbe med problemene på ,og ikke minst finne ut hva og hvor det egentlig satt !Da kom jeg over denne siden,tok kontakt med Renata,vi tok med oss begge hestene våre.
Hun fant med termofotograferingen hvor det satt. Ga behandling,samtidig som vi fikk ett opplegg på hva og hvordan vi skulle jobbe hjemme . Etter 2.5 uke var han haltfri :))Fungerte veldig fint i ett rolig banejobb da,og er fortsatt haltfri etter ett rolig banejobb i helga. Det gir motivasjon til å fortsette,så håper vi at vi klarer å få han tilbake i løpsform :))

Mari Svendsen‎ til Sunn-hest
Utrolig fornøyd med behandlingen mine hester fikk av Renata. Gøy å kjenne umiddelbar positiv effekt på muskler og skjevheter, samt hvor godt termografien stemte. Nå er vi klare for Drammen springtour!

Maria Helen Fjeld
TAKK for behandlingen av min mor idag!  En dårlig dag ble helt klart langt bedre ved hjelp av kryoterapi  De intense smertene er helt klart redusert, og har gitt henne en bedre dag enn hun har hatt på minst fem år.  Skepsisen jeg har hatt til dette er ikke bare fjernet etter å ha sett det i praksis, men erstattet med trygghet om at dette trygt kan brukes i behandling, og da MED effekt. Hesten hadde også helt klart nytte av LED-terapien idag. Slik han grov med frambeinet idag har jeg vel ikke sett han gjøre siden hans meget yngre dager. Helt klart bedring der, altså!
Ser virkelig frem til å benytte Sunn-hests tjenester også i fremtiden

Karine Domberg
Kjøpte drømmehesten, men det var endel bagasje og hendelser. Som supplement til akupunktur og kiropraktikk var Gut balancer og Probiotica med på å vippe oss den rette veien. Hesten er nå i veldig fin form, etter 3 mnd på beitet. Jeg har på følelsen av å hente inn en ny hest. Tusen takk for veiledning Renata

Anita Jensen
Takk for god hjelp  Stall-K`s Miss Marselisborg, 6 år, er pigg og glad uten vondt i magen nå  Urtekur og forskifte = arbeidsglad hest ! Hilsen Anita I Bergen

Malin Tønjum
Jeg vil bare si Tusen takk til Renata og Sunn-hest for hjelpen jeg har fått med hesten min Casino Crown!  Da jeg tok med hesten min til Renata på Bergen Travpark 20. Mai var han veldig tynn og hadde lite energi, noe som lenge har vært et problem.
Renata anbefalte meg å gi han forskjellige vitaminer og urter, og når han hadde fått dette bare noen uker så vi stor forskjell! Nå har han lagt på seg en del, blitt kjempe blank og fin i pelsen og han har fått MASSE energi!  Han er blitt en mye gladere hest! Forhåpentligvis vil han nå gjøre det bedre i løp også! Igjen, tusen takk for hjelpen Renata!

Ida Kristine Johnsen
Jeg og Léttir vil takke Renata og Sunn-hest for en veldig bra behandling og hjelp lørdag 1.Juni  Léttir begynte å bli litt uren når han gikk i starten av april og fikk raskt en akupunktør på plass. Akupunktøren sa at Léttir hadde vondt i skuldrene.  Så kom Renata og fant ut at hesten faktisk er halt og har problemer i bogen, kneet og sena.  Uten Renatas hjelp og veileding hadde ikke vi ikke kommet på riktig spor i behandlingen! Tusen takk for at vi fikk ha besøk av deg Renata og tusen takk for alle de gode tips og rådene du ga meg for å få Léttir frisk igjen!

Emma Nilssen
Vil med dette rette en stor takk til Renata
Siden januar har jeg slitt med ryggproblemer hos hesten min. Han har stått på behandlingstall i en og en halv mnd og blitt behandlet av Osteopat og kiropraktor. Etter en stund fikk jeg tlf om at jeg kunne hente hesten. Da jeg dro å hentet han fikk jeg beskjed om at han like godt kunne avlives for at det ikke var stor sjanse for at han ble bra. Dette betalte jeg 18.000 for.

Jeg nektet å gi opp så jeg bestemte meg for å ta scintigrafi og røntgen. Her fikk jeg etter mye om og men svar om at de ikke hadde funnet noe spesielt, men at han muligens hadde en liten forkalkning bak i ryggen. Dette betalte jeg den nette sum av 13.000 for. Jeg ble anbefalt å sprøyte, og dette var noe jeg vurderte sterk. Men i siste sekund ombestemte jeg meg og jeg kjørte han til Renata. Hun termograferte og fant ingen tegn til forkalkning men heller en betennelse i ryggen.

Etter 4 behandlinger er han idag friskmeldt. Jeg sitter igjen med følesen av å ha kastet bort utallige tusen på ingenting. Renata tar 850 kr per behandling. Dere kan jo regne selv hvor mye jeg betalte, og da betalte jeg faktisk for å få en frisk hest. Tusen takk Renata for at du er den du er, uten deg og din kunnskap hadde ikke Sato vært her hos oss idag♥

Hilde Halvorsen
Hvor skal man begynne ? ,flotte dager i pinsen ble tilbrakt ilag med Renata ,kjekke hesteiere å masse hester .For min egen del ble det mange aha opplevelser å erfaringer ble gjort ,renata har en kunnskap ,erfaring og interesse for hestens ve og vel som overgår de fleste .
På de 3 dagene jeg fikk være med renata ble det en innføring i hestens anatomi ,atferdsmønster , bevegelsesmønster ,tarmsystem ,ja rett å slett alt fra ørene til halen ,mye å ta unna på så få dager, men utrolig lærerikt . Mine egner hester ble også termografert å vurdert av Renata ,ting man ikke ser med det blotte øye ble påpekt ,behandlet og råd om videre oppfølging ble gitt ,godt igrunn å få ta tak i "grumse " før skaden blir stor .Takk for en flott pinse Renata . Mvh Hilde,Hege ,Eld sola og Red card.

Mari Huse
Jeg og Icon vil takke så mye til Sunn-hest Renata Monie   Icon har ikke vært seg selv etter jul, hadde kiropraktor og vetrinær men fant ikke noe. Men han ble mer stressa, spiste mindre og såg ikke bra ut. Så Renata kom og det viste seg at han har magesår, smerter i rygg, nakke og skuldrer. Etter 2-3 uker med behandlinger og trening så har jeg fått en ny hest  Kjempe morro å tømmerkjøre idag for han er så rolig og snill  Så se en så stor framgang er kjempe morro! Tusen takk

Emma Nilssen
Jeg vil rette en stor takk til Renata Monie og Sunn-hest. Dette er min historie:
I mai 2012 dro å hentet en ny hest. Dette var en hest med en udefinert skade som var kvalifisert til AEG og han var verdt en del penger, men jeg betalte slikk og ingenting da de gamle eierne hadde gitt opp å finne problemet. De hadde blant annet oppsøkt veterinær 13 ganger der det ble tatt bøyeprøver, gitt smertestillende, betennelse dempende og røntgen var også tatt uten hell. Det eneste de kunne si var at problemet satt like over kneet i venstre framben. Etterhvert hadde de brukt så mye penger på han at de synes det var like greit å la noen andre prøve. Etter at jeg fikk han hjem kjørte jeg han til Renata. Hun termograferte og hun fant en belastningskade i venstre skulder. Hun behandlet han 3 ganger med tette mellomrom. Da var han haltfri. Med riktig opptrening og veiledning så var han iløpet av kort tid tilbake og konkurrerte igjen. Han har ikke vært halt en dag etter det. Jeg er utrolig glad for at jeg kjenner en person med så mye kunnskap og kompetanse som det Renata har, uten henne hadde jeg aldri vurdert å kjøpe Zorro. Jeg vil anbefale folk som har en hest med et problem å ta kontakt med henne. Denne dama vet virkelig hva hun snakker om. Tusen takk for all hjelp og støtte

Lene Skaiaa
uffe , hadde en lang trav karriere , men bak bena satte en stopper for å forsette som traver, så jeg valgte å opere han ved bjerke dyrehospital .operasjon var vellykken men uffe var fortsatt halt .leide han på tur over et år .da vet. anbefalte meg at han skulle avlives da tok jeg kontakt med Renata ,hun hjalp oss med behandling av uffe og mye vile ble dette løsningen for at han kunne bli en dressur hest . det ble flotte plasseringer på landsstevner og dristikt .ikke minst at han hatt et bra liv etter sin trav karriere . mvh lene

Heidi Marie Børnes
Hei, tusen takk for behandlingen Treasure fikk på lørdag. Hun var så dårlig at hun ikke klarte å bevege seg, falt og klarte nesten ikke stå oppreist... Jeg har aldri sett en hest med så dårlig balanse, jeg trodde virkelig det var slutten for henne. Etter en dag med behandling, med pauser innimellom, ble hun merkbart bedre for hver behandling. I dagene etterpå har hun også vist bedring. Gleder meg til fredag, ny behandling  håper hun blir sitt gamle jeg igjen.

For 2 år siden falt Treasure, hun hang fast i grimen og falt over ett plankegjerde. Vi merket etter 1 mnd tid at noe var galt... det var ikke mye dyrlegene kunne hjelpe oss med. Hun måtte kjøres inn til hestesykehuset i Karlstad, for røntgen. Da fant dem 2 pålagringer i nakken. Dommen var klar, fins ikke noe behandling, det er ikke noe å gjøre med dette. Hun kunne bli bedre, men mest sannsynlig værre. Hun ble faktisk bedre utover høsten og i fjor sommer dro vi tilbake, dyrlegene skjønte ikke helt hva som var skjedd, siden hun var blitt så bra. Hun fikk gå på beite med de andre og løp rundt akkurat som dem. Jeg trodde kanskje jeg kunne begynne med innridning i vår, hun er blitt 4 år, hun var så utrolig frisk og fin. Hun begynte å bli dårlig for ca 3-4 uker siden, og ble bare værre og værre... Jeg hadde hørt om Sunn Hest og ville at de skulle undersøke henne, jeg tollet Treasure over grensen fra sverige slik at hun skulle få denne sjansen. Men hun hadde nok ikke så godt av transporten, for hun ble værre. Behandlingen hun fikk gjorde så utrolig stor forskjell at det nesten ikke er til å tro  Jeg har hatt Treasure siden hun var nyfødt, så dere kan tro at gleden var stor når behandlingen virket så bra. Tusen Takk fra Treasure og Heidi

Cathrine Teigbråten
Tusen takk for de fantastisk gode resultatene du har gitt ved å behandle hesten min!  Takket være deg kan vi nå være ute å hoppe, og gjøre morsomme ting sammen igjen!  Hilsen Cathrine og Vari Prinsen

Hei Renata.
Æ tar meg den friheten og skriver noen ord her.
I går 10-3-2012 ble Canny Boy årets monte hest på Leangen Travbane. Tenker tilbake, ja det er vel 3 år siden du fikk en desperat tlf fra meg om hesten min, ingen ting hjalp, hesten hva så å si dødsdømt, æ hva rett og slett desperat, men du Renata, hva så rolig og behagelig i tlf og sa, det her skal gå bra. Du satt deg ned og satt sammen en kur som han skull gå på, og du sa, gi hesten tia, og det fikk han. Etter 10mnd fravær så tok han et nytt prøveløp med glans, og æ må si tuse hjerlig takk for din kunskap innen hest og helse Renata, har det ikke vært for deg så har ikke vi hatt Canny Boy i dag.

Marit.

Siv Seljestad
vil takke Renata Monie for en kjempe kjekk helg i Kvinnherad. Intresang og spennende behandlingsmetoder  Hesten min fekk kjempe god effekt på bare første behandling :)) Det blir ikkje lenge til neste gang du kommer  Anbefales :))

Marit Sæterhaug
Takker Sunn-hest og Renata Monie for supert behandling og oppfølgingsopplegg på mandagens vinner Haveaheart, gale arne er nå blitt GULLarne!!

Marit S. Wold
Canny Boy takker Sunn-hest for god behandlig og oppfølging, og vil dele denne her seieren med deg, gratulere Renata

 

Cecilie Schilbred
Takk til Renata for fantastiske resultater etter behandling på De Chocolat

Sissel Merete Hovslien
Takker Renata og Sunn-hest for en lærerik helg på møre, og håper hesteeiere og ikke minst hestene er fornøyd med besøket hennes:)

Anne Margrethe Rosland‎Sunn-hest
Tusen takk til Sunn Hest for behandling og fantastisk god hjelp på veien videre i dag!
Jeg overtok Åslibronen for kort tid siden, og ble fortalt at han var en egenrådig og vanskelig hest. Hingstete og dominant, en hest som selv valgte hvem han ville høre på. Etter første møtet med han, skjønte jeg at denne må håndteres med rak rygg. Jeg ville allikevel ha han, for han er en vakker herremann, stor og sterk, imøtekommende og barnslig, så jeg ville gi han en sjanse til å vise hvem han egentlig er.Bronen viser seg etterhvert å være svært snill og kontaktsøkende, menneskekjær og kosete. Jeg ble fortalt at han skulle brukes i avl, men en tidligere eier ble skremt av kreftene i han, og valgte derfor å kastrere da han var nærmere 6 år gammel. Mye av hans dårlige adferd ble forklart med dette, at han er sjefete og egenrådig, en enmannshest.I flokk er han den ubestridte leder, hvor han passer på alle, og holder vakt over det som skjer i området rundt. Det har jeg fått bekreftet ved selvsyn. Utover dette har jeg liten kjennskap til hans fortid. De siste årene før jeg overtok han, har han hatt en tilværelse med sparsom menneskekontakt. Med denne korte informasjonen, og en hest som tydelig viste at han var sin egen herre, så var jeg forberedt på å gi han en sjanse, for så å kjøre han til slakthuset. Av den grunn holdt jeg en kjølig tone i starten, og ville (klok av skade) ikke bli altfor knyttet til Bronen, i tilfelle dette skulle vise seg å bli et umulig prosjekt.Etter overtakelsen fikk Bronen full sjekk av veterinær og sjekk og behandling av tannlege. Alt viste seg å være fysisk i orden med hesten.Jeg har etterhvert blitt kjent med Bronen som en snill og god hest, og han ble derfor en kjær venn som jeg vanskelig kunne gi slipp på, men jeg skjønte meg ikke på de nykkene han hadde da jeg krevde noe av ham. Jeg har prøvd å igangsette han med "normale" forventninger som underlag. Bronen er jo tross alt 12 år gammel nå..............Under ridning vil han bukke og tøffe seg, og jeg ble ikke klok på om han gjorde det utav glede og spillopper, eller av ren frustrasjon. Det har vært som å ri på en udetonert bombe, hvor energien stadig bygger seg opp, og du vet at det snart smeller, men du vet ikke hva som er utslagsgivende for smellet :-P Da Sunn Hest kunne komme til stallen vår, var jeg rask med å sette Bronen på lista. Jeg ville gjerne, nok en gang, få utelukke fysiske plager som opphav til hans uforutsigbare oppførsel.  Det var en oppvåkning som jeg setter stor pris på!  Nå vet jeg at Bronen slett ikke er en vanskelig hest som spiller opp fordi han er egenrådig eller har vondt noen plass  Han mangler bare mye i sin grunnopplæring! De uttrykk for spillopper og frustrasjon han har gitt meg var slett ikke av vond vilje. Han har bare ikke lært hvordan han skal svare når jeg ber han om noe! Jeg har vært så låst i tankegangen om at dette er en vanskelig hest, at jeg har oversett signalene og ikke skjønt hvor vanskelig han har hatt det!Selvfølgelig har han blitt rådvill og frustrert, når jeg har bedt han om å gjøre ting , enkle ting, som han aldri har lært! Joda, han har riktignok en drøy porsjon med testosteron og egen vilje, men er allikevel så smart og vennlig innstilt at jeg tror dette skal gå veldig bra :-D Så nå må vi bare ta 8 skritt tilbake og begynne på det grunnleggende, så skal det nok bli en fantastisk hest utav Bronen :-D

Tusen takk til Sunn Hest for at du åpnet mine øyne så jeg kunne se Bronen med nye øyne. Han er en staselig kar, både intelligent, søt, sterk og vakker, og nå skal han få den sjansen og håndteringen som han virkelig fortjener ! Tusen takk for hjelpen. Fra Anne Margrethe Rosland og Bronen :-D