Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Buteless Super Strenght Equine America

Intensiv kur - Ekstra sterk -  betennelse, stive og smertefulle ledd & muskulatur,

bidrar til øket mobilitet, reduserer smerter i ledd

Les merShow less
kr 499.00
Dager
  • 10 dager
  • 30 dager
Produktet er tilgjengelig med andre valg
Beskrivelse

Equine America Buteless Super Strenght powder  - 10 dagers kur eller 30 dagers kur

Buteless High Strength er et fòrtilskudd som bidrar til øket mobilitet, reduserer smerter i ledd.

De to aktive virkestoffene som er i fòrtilskuddet er beskrevet nedenfor.
Innhold i Buteless High Strenght er 
Boswellia, MSM, Yucca, Gurkemeie, Vitamin E og Vitamin C (antioksidanter) - fettsyrer

Key Ingredients Per 50g Serving

Boswellia 7000mg

Gurkemeie 2000mg

MSM 3000mg

Vitamin E 400mg

Yucca 1700mg

Vitamin C 2000mg

Omega 3 Fatty Acids 3,600mg

 

Boswelia
Boswelia er kjent for å øke sirkulasjon, betennelsesdempende og reduserer leddsmerter og hevelser og bidrar til å opprettholde mobilitet og ytelse.
Studier har tidligere vist at Boswelia har effekt ved leddgikt, slitasjegikt, inflammatorisk tarmsykdom og kronisk astma.  Dette fordi Boswellinsyrene hemmer også andre enzymer som inngår i dannelsen av infl ammatoriske leukotriener. Derfor kan urten brukes ved leddbetennelser hvor hesten er halt, muskelsykdommer og andre smertefulle tilstander som feks forfangenhet.

Ved betennelse i tarmen kan man kombinere Boswelia med Legestokkrose og/eller Rødalmsbark og/eller psyllium-pulver.
- ved leddbetennelser, og smerter, halthet, forfangenhet
- urten bidrar til å forbedre blodtilførsel til leddene, reduserer hevelse og smerte, stivhet
- hindrer nedbrytning av vev - kan også hjelpe til med å øke produksjon av brusk i leddene
- ved bronkial astma og allergisk luftveisplager
- irritasjon i tarmen – tarmbetennelse

Gurkemeie er som "Naturens kortison" er nyttig å brukes ved plager ved alle ledd-, sene og muskelplager – betennelser, smerter osv.

Nyere forskning viser at gurkemeie har stort potensiale utover å være et krydder
På grunn av sin betennelses-hemmende virkning omtales gurkemeie som "Naturens kortison". Den brukes med positive resultater ved plager som senebetennelse og sportsskader.

Urten egenskaper: retter opp metabolismen i leveren og virker galledrivende , kolesterolsenkende betennelseshemmende smertelindrende, blodrensende, blodsukkersenkende, blodfortynnende, blodtrykksenkende, blodårestyrkende, astringerende, sårhelende, sopphemmende, bakteriehemmende (virker bl.a. på hemolyttiske streptokokker, stafylokokker og enterokokker), leverbeskyttende (i dyreforsøk vist å beskytte mot skadelige virkninger av tetraklorkarboner), ,antioksidant, antikoagulerende, , appetittstimulerende, stimulerer fordøyelsesenzymene, fordøyelsesfremmende, magestyrkende (øker slimdannelsen i magesekken og er dermed magesårforebyggende), Gurkemeie hjelper til å stabilisere kroppens mikroflora, bl.a. ved å hemme overvekst av gjærsopp.

Urten kan brukes ved, kroniske  betennelser i ledd og muskulatur, dårlig appetitt, dyspepsi (dårlig fordøyelse), hypoklorhydri (mangel på saltsyre i magen), kvalme, kolikk, , mye tarmgass, diaré, lumbago (vondt i korsryggen), artrose, revmatoid artritt, gikt, astma, eksem, psoriasis, soppinfeksjoner,

Betennelseshemmende virkning
Kliniske studier og laboratorieundersøkelser som har vurdert curcuminets virkning mot betennelser har vist at stoffet er like effektivt som kortison og ikkesteroide betennelseshemmende medisiner (NSAID-midler), som curcumin ble testet mot.
Den betennelseshemmende virkningen av gurkemeie er ikke bare knyttet til curcuminet, men også til den eteriske oljen i urten,
Antioksidant egenskaper
Gruppen av antioksidanter og betennelseshemmende innholdsstoffer gir også gurkemeie den skarpe guloransje fargen. Mye av forskningen på gurkemeie har vært knyttet til et spesielt curcuminoid kjent som curcumin.  Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidantforbindelse i ingefær (Zingiber officinale).

MSM er en organisk svovelforbindelse som inneholder lett opptagelig svovel som kroppen kan bruke.   

For Islandshester har MSM vist seg å ha en positiv effekt på sommereksem. Grunnen er trolig svovelinnholdet som islandshesten får i seg naturlig på Island på grunn av den vulkanske bakken, men som i gresset i Norge (og ellers i Europa) mangler mye av.

MSM er et av naturens mest giftfrie emne.  Man har testet på dyr og konstantert at det er like giftfritt som vann.  MSM er vannløselig og det betyr at kroppen regulerer selv hva den har behov for og gir du for mye vil det gå ut i urinen.

Svovel er nødvendig for produksjonen av kollagen, glukosamin, og chondroitin, som alle er byggestener av brusk. Svovel er nødvendig for dannelsen av alt bindevev i hestens kropp, inkludert brusk i leddene. Svovel fungerer også sammen med tiamin, pantotensyre, og biotin å fremme metabolisme og kommunikasjon mellom nerveceller. Svovel finnes rikelig i keratin, en viktig komponent av hår, hover, og hud,  også nødvendig i dannelsen av glutation, som fungerer som en av kroppens beste naturlige antioksidanter.

MSM hjelper kroppen med de livsviktige byggestenene som behøves for å skape den essentielle aminosyren metionin.  Essentiell betyr at kroppen ikke kan lage den selv – men må komme fra fòret.  Av methionin brytes ned og i sin tur lages aminosyrene taurin, cystin og cystein – og disse har ulike roller i kroppens funksjon.  Cystein er en av kroppens sterkeste antioksidanter og behøves for å bekjempe alle de frie radikaler som oppstår i kroppen.  Selv mange av B-vitaminene for eksempel B1 og biotin er avhengig av MSM for å kunne taes opp opptimalt av kroppen.

MSM  har anti-inflammatoriske egenskaper og reduserer smerte som muskelspenninger  hos hester med ledd og muskelplager. MSM er også viktig for et sunt bindevæv, leddfunksjon, cellestoffskiftet, enzymaktivitet og immunforsvar.

MSN finnes naturlig i blant annet melk og gress, men det ødelegges ved tørke og oppvarming. For hester som går på beite regner man med at hesten får i seg ca ett gram MSM om dagen. Ensilage inneholder nesten ikke noe MSM.  Når hesten får tilskudd av MSM kan kroppen reparere seg selv.  Hesten får dessuten et bedre sirkulasjon og syreopptak.  Dette leder til at hesten henter seg raskere etter trening og får ofte bedre appetitt.

Vitamin C

-       Kan tilsettes den normale fôrrasjonen.

- Hester i veldig hard trening   der det kreves ekstra antioksidantstøtte.

- I perioder med stress.

- Under veldig varme forhold.

- Hos unge og gamle hester for å ernæringsmessig støtte kollagensyntese.

Vitamin C: En aktiv del av den naturlige helingsprosess i hesten og viktig  for et sunt immunsystem

Vitamin C er en aktiv del og viktig for helbredelsesprosessen, fordi det har  skjult prolin i hydroksyl-form som brukes til å bygge kollagen. Så ved skader og betennelser tilfører man hesten ekstra. – øker kroppens evne til å produsere kollageen.

Vitamin C kan forbedre blodsukkeret ved å redusere insulinresidens og forbedre kroppens evne til å bruke insulin riktig.

C-vitamin – askorbinsyre (vannoppløselig)

• motvirker infeksjoner og forsterker opptaket av jern

• sårheling

• avgiftning og utrensning

• dannelse av bindevev

• celleaktivitet 

• immunsystemet

• forebygger mot forkjølelse

Gunstig ved sene & ligamentskader

Vitamin C er viktig for helbredelsesprosessen, fordi det kan skjult prolin i hydroksyl-form som brukes til å bygge kollagen. Mens hestene gjør sin egen vitamin C, er det tilrådelig når utvinne fra skader i sener eller leddbånd for å øke vitamin C.

 

Vitamin E 
E-vitamin har stor betydning for muskelfunksjon,  utholdenhet og prestasjon
Vitamin E forbedrer hestens energilagring i musklene gjennom å øke glukoselageret.   Det øker syretilførsel gjennom å holde de røde blodcellene levende lengre.
Vitamin E bidrar også til en øket utholdenhet og prestasjon – og beskytter muskler og nerveceller ved sin antioksidants virkning og uskadeliggjør de frie radikalene som bryter ned musklene ved hardt arbeide.

Vitamin E

- har stor betydning for muskelfunksjon,  
utholdenhet og prestasjon 
Vitamin E forbedrer hestens energilagring i  musklene gjennom å øke glukoselageret.   
Det øker syretilførsel gjennom å holde de røde blodcellene levende lengre.  
Vitamin E bidrar også til en øket utholdenhet og prestasjon – og beskytter muskler og nerveceller ved sin antioksidants virkning og uskadeliggjør de frie radikalene som bryter ned musklene ved hardt arbeide.
Bruken av Vitamin E til hester som har krysslammelse har vært praktisert av veterinærmedisin i mange år.  
Hester som har muskelskader eller trenes hardt har ekstra behov for Vitamin E for å opprettholde sunne muskler.Yucca Schidigera
En rekke planter har antiinflammatoriske, antireumatiske og smertestillende egenskaper som er nyttige for å begrense betennelsesliknende tilstander som ved for eksempel leddgikt/betennelser  og andre revmatiske sykdommer. Dette gjelder spesielt planter med virkestoffer som hemmer enzymene oxygenase (OX) og lipoxygenase (LOX) og dermed reduserer produksjonen av inflammasjonsfremmende stoffer, samt planter som hemmer dannelsen av leukotriener og tumornekrosefaktor.  Planter som øker antioksidantforsvaret og fremmer kretsløpet er også viktig.
Forskere har funnet ut at yucca-røtter inneholder høye konsentrasjoner av saponiner, naturlige substanser som ligner på kortison. Noen forskere har vist at yucca-saponiner i tablettform demper opphovning og smerter hos mange pasienter med leddbetennelser. De kan også gi en gunstig effekt ved betennelser i slimposer i leddene, og ved revmatisme.

Sunn-hest er en faghandel - (ikke bare nettbutikk) som tilbyr kvalitetsprodukter og kompetanse - fòrtilskudd, urter og alternativ helse til hest.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 325.00
(0)
 Motvirker sopp og bakterier i huden, tilfører huden både fuktighet, egner seg ved eksem, mugg, sår, hårløse områder, tørr hud ol. 
Sist vist

Meny

Innstillinger