Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

INGEFÆR og MSM

Betennelsesdempende, smertelindrende,styrker huden, avgifter kroppen samtidig som bidrar til mindre betennelser m ingefær

kr 486.25
Velg mengde
  • 700 gram
Relaterte produkter
Beskrivelse

MSM og Ingefær

Betennelsesdempende, smertelindrende på muskelspenninger, avgifter kroppen samtidig som bidrar til mindre betennelser m ingefær

MSM er en organisk svovelforbindelse som inneholder lett opptagelig svovel som kroppen kan bruke.   

MSM er et av naturens mest giftfrie emne.  Man har testet på dyr og konstantert at det er like giftfritt som vann.  MSM er vannløselig og det betyr at kroppen regulerer selv hva den har behov for og gir du for mye vil det gå ut i urinen.

Svovel er nødvendig for produksjonen av kollagen, glukosamin, og chondroitin, som alle er byggestener av brusk. Svovel er nødvendig for dannelsen av alt bindevev i hestens kropp, inkludert brusk i leddene. Svovel fungerer også sammen med tiamin, pantotensyre, og biotin å fremme metabolisme og kommunikasjon mellom nerveceller. Svovel finnes rikelig i keratin, en viktig komponent av hår, hover, og hud,  også nødvendig i dannelsen av glutation, som fungerer som en av kroppens beste naturlige antioksidanter.

MSM hjelper kroppen med de livsviktige byggestenene som behøves for å skape den essentielle aminosyren metionin.  Essentiell betyr at kroppen ikke kan lage den selv – men må komme fra fòret.  Av methionin brytes ned og i sin tur lages aminosyrene taurin, cystin og cystein – og disse har ulike roller i kroppens funksjon.  Cystein er en av kroppens sterkeste antioksidanter og behøves for å bekjempe alle de frie radikaler som oppstår i kroppen.  Selv mange av B-vitaminene for eksempel B1 og biotin er avhengig av MSM for å kunne taes opp opptimalt av kroppen.

MSM  har anti-inflammatoriske egenskaper og reduserer smerte som muskelspenninger  hos hester med ledd og muskelplager. MSM er også viktig for et sunt bindevæv, leddfunksjon, cellestoffskiftet, enzymaktivitet og immunforsvar.

MSN finnes naturlig i blant annet melk og gress, men det ødelegges ved tørke og oppvarming. For hester som går på beite regner man med at hesten får i seg ca ett gram MSM om dagen. Ensilage inneholder nesten ikke noe MSM.  Når hesten får tilskudd av MSM kan kroppen reparere seg selv.  Hesten får dessuten et bedre sirkulasjon og syreopptak.  Dette leder til at hesten henter seg raskere etter trening og får ofte bedre appetitt.

Ingefær - pulverisert – Yang

En rekke planter har antiinflammatoriske, antireumatiske og smertestillende egenskaper som er nyttige for å begrense betennelsesliknende tilstander som ved for eksempel leddgikt/betennelser  og andre revmatiske sykdommer. Dette gjelder spesielt planter med virkestoffer som hemmer enzymene oxygenase (OX) og lipoxygenase (LOX) og dermed reduserer produksjonen av inflammasjonsfremmende stoffer, samt planter som hemmer dannelsen av leukotriener og tumornekrosefaktor. 
Planter som øker antioksidantforsvaret og fremmer kretsløpet er også viktig.  For leveren er også ingefær viktig krydder da ingefær støtter blodfiltreringen og
leverens største oppgave er og filtrere blodet.

Ingefær (Zingiber officinale) har vært brukt i India og Kina i minst 2500 år mot blant annet revmatisme og leddbetennelse.
Den anti-inflammatoriske egenskapen  av ingefær har vært kjent og verdsatt i århundrer. I løpet av de siste 25 årene har mange laboratorier gitt vitenskapelig støtte for den lenge hatt troen på at ingefær inneholder bestanddeler med betennelsesdempende egenskaper

De aktive ingrediensene i ingefær – forbindelse som kalles gingerols - har en lignende struktur til Capsicin, den aktive ingrediensen i chili peppers og capsium  som også er en kjent som smerte dempende

Urten brukes til å behandle bla leddgikt/betennelse.  Produksjonen av cytokiner som er forbundet med betennelser og smerter er begrenset og blodsirkulasjonen  blir stimulert. Andre forhold som rundt smerte og dårlig sirkulasjon kan også ha nytte av å bruke ingefær.  Noen ytterligere ingefær-fordeler inkluderer dens bruk som et antibiotikum agent og en veldig sterk antioksidant (fjerner frie radikaler som ellers ville skade friske celler).

Noen bruksområder:

Kronisk betennelse i ledd eller muskulatur, dårlig fordøyelse, betennelse i mage og tarm (kronisk diare, irritabel tarm, luftveisplager, influensa, bronkitt, smerter, dårlig blodsirkulasjon, innvolsorm

Også for hester med allergiplager, som sommereksem har Ingefær vist seg å være effektiv. For hester som har mye gassdannelse i tarmen (kolikkplager) vil den også være hjelpende her.

Ingefær - rotstokken virker sterkt hemmende på dannelsen av inflammasjonsfremmende vevshormoner, og den fremmer dessuten kretsløpet og fordøyelsen som er svært viktige ved reumatiske lidelser. Ingefærroten inneholder mer enn 400 kjemiske stoffer. Ingefær virker antiinflammatorisk ved blant annet å hemme NF-kB (nuclear factor-kB), et stoff med forhøyet aktivitet i ledd angrepet av leddgikt samt ved andre kroniske inflammasjonstilstander. Gingeroler i ingefær hemmer dessuten enzymet 5-lipoxygenase (5-LOX) som inngår i dannelsen av interleukin-1 som forårsaker inflammasjon ved leddgikt. Ingefær hemmer også COX-enzymer som inngår i dannelsen av

inflammasjonsfremmende prostaglandiner. Det kan i tillegg nevnes at ingefær motvirker sår på slimhinnene i mage-tarmkanalen.

Ca l måneds forbruk

Sunn-hest er en faghandel som tilbyr kvalitetsprodukter og kompetanse - fòrtilskudd, urter og alternativ helse til hest.

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 699.00
(0)
Kollagen II - superstoff for hest m forkalkning, betennelser - smerter - ømhet i kroppen
kr 499.00
(0)
Anti-inflammatorisk, reduserer hevelser/betennelser og smerter rundt ledd, muskelspasmer, stive hester
kr 737.50
(0)
Immunforsvar, luftveissykdommer, magesår, fordøyelsesproblemer, sommereksem, mugg, hudproblemer, dårlig allmentilstand
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 331.25
(0)
Hesten orker mere - utholdendhet og prestasjon, bland i drikkevann og hesten drikker bedre
kr 306.25
(0)
Gurkemeie er som "Naturens kortison" er nyttig å brukes ved plager ved alle ledd-, sene og muskelplager – betennelser, smerter osv.
kr 330.00
(0)
Ved leddsmerter, leddbetennelser, leddgikt, revmatisme, senebetennelser, hoftesmerter, muskellidelser 
Sist vist
kr 486.25
(0)
Betennelsesdempende, smertelindrende,styrker huden, avgifter kroppen samtidig som bidrar til mindre betennelser m ingefær

Meny

Innstillinger