Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

CHIA

Betennelse og skader i ledd, sener og ligament, muskel styrkende

kr 486,00
Velg mengde
  • 1 kg
  • 2 kg
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

Chia frø er en av de sunneste, mest næringsrike tette maten på jorden, og er veldig bra for hester som finner chia både velsmakende og lett fordøyelig.
Chia frø kan brukes som en naturlig erstatning for mange kosttilskudd fordi de allerede inneholder mange av de samme næringsstoffene. 

Noen kjente naturlige næringsstoffer i Chia frø
Chia inneholder en aminosyre prolin som er hovedbestanddelen av kollagen..
Chia  er den høyest naturlig forekommende kilden til omega-3 fettsyrer, dessuten riktig forhold mellom omega 3 og 6 bidrar til å redusere betennelser. 
Chia  er en rik kilde til vitamin B, med et høyere niacininnhold enn mais, ris og til og med soya.
Chia  er en god kilde til kalsium, fosfor, magnesium, kalium, jern, sink og kobber

Kollagen forbindelse:
Kollagen type 1  er det viktigste strukturelle protein i ligamenter og sener i hester. En av de beste næringsmidler for å støtte kollagen er Chia , fordi Chia er høy i aminosyren prolin , hovedbestanddelen av kollagen

Betennelse i ledd
Chia frø inneholder Omega-3 fettsyrer som er nyttige å gi ved  ledd betennelse. Chia frøene er riktig forhold mellom  Omega-6 og Omega 3 – bidrar Omega-3 til å redusere produksjonen av prostaglandiner, som er hormonlignende stoffer som forårsaker betennelse.
Da chia frø er en av de høyest naturlige kildene til omega 3 fettsyrer og i tillegg har optimale forholdet mellom omega 3 og 6 vil det være et effektivt og godt alternativ til å gi hester som sliter med betennelser

Muskelbygging
Det er ca 18% protein i Chia frø og er en god proteinkilde – og dessuten inneholder alle 9 essensielle aminosyrer, som hesten ikke kan produsere selv.  Chia-frø vil også være et bra alternativ for hester man ønsker større muskler, bedre muskelkvalitet.

Sener og ligamenter har enorm styrke og elastisitet, og det skyldes den måten de er bygd opp på. Tynne senefibriller er flettet sammen til større senefibre som så igjen er flettet sammen til  sener og ligamenter  som vi kjenner og kan se de. Når en seneskade skjer - så er det senefibrene og fibrillene som går i stykker.  Behandlingen vil da bli å få disse senefibrene til å hele opp på best mulig måte, så senen hurtigst mulig kan gjenvinne sin styrke og elastisitet.  Dette skjer hovedsaklig ved å fremme type 1 Collagen produksjonen i arrvevet i opphelingsfasen.
Etter en seneskade er det hovedsaklig type 2 collagen som blir produsert i skaden. Type 2 collagen er "stivere" og mindre elastisk sammenliknet med Type 1 collagen. Type 1 collagen er sterkere og mer elastisk sammenliknet med Type 2 collagen .
En økt forekomst av Type 1 collagen vil minske risikoen for tilbakefall av seneskaden når senen blir belastet igjen. Kollagentyper inneholder forskjellige proteiner som tjener separate formål innenfor kroppen. 
Type 1 og 3 kan tas sammen og kan støtte hud, muskler, bein helse, og hår og sene & ligamenter. Type 2 kollagen er effektivt for leddene.
Chia frø er kjent for å ha mange andre gode egenskaper.

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 278,00
(0)
«Naturens» penicillin –  ved infeksjoner, nyttig ved galler, problemer i øvre luftveier og løsner slim, bihulebetennelse, bronkitt, fordøyelse
kr 825,00
(0)
 anti-inflammatorisk og smertelindrende, styrker huden, ledd og muskelplager og avgifter
kr 330,00
(0)
Ved leddsmerter, leddbetennelser, leddgikt, revmatisme, senebetennelser, hoftesmerter, muskellidelser 
kr 210,00
(0)
styrke immunforsvar og beskytter mot forkjølelse og infeksjoner, anbefales ved allergier og hudsykdommer
kr 699,00
(0)
Kollagen II - superstoff for hest m forkalkning, betennelser - smerter - ømhet i kroppen
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger