Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Equilife NoMetSyn

forbedre insulinfølsomheten  - PPID, EMS, Overvekt -  Forfangenhet

Les merShow less
kr 1,820.00 kr 2,275.00
Velg mengde
  • 200 gram
You may also like
Ingen
Beskrivelse

NoMetSyn

NoMetSyn er et naturlig alternativ til stoffet metformin som vanligvis brukes til å forbedre insulinfølsomheten i hester og ponnier. Insulinresistens er en av de vanligste predisponerende faktorer når hesten får forfangenhet og Cushings sykdom.

NoMetSyn er en blanding av planteekstrakter som har vist seg svært effektive i å normalisere blod insulin konsentrasjoner i insulinresistente hester.

I tillegg insulin  resistente hester og ponnier kan de hovens struktur svekkes. I meget alvorlige tilfeller kan hovbenet rotere eller synke ned i hoven og i verste fall kan spissen av hovbenet bryte igjennom hovsålen. Denne forstyrrelsen vedvarer og er upåvirket av stoffet metformin.

Men NoMetSyn ikke bare normaliserer insulin i blodet, men også normaliserer hovens til å vokse slik at hoven kan gjenvinne sin normale form og funksjon

NoMetSyn is a powder, to be mixed with the feed.

Feed 6.4gm/200kg bodyweight/day for 7 days
then 1.5gm/200kg bodyweight daily thereafter.
A 5ml scoop is provided with each tub. A level scoop holds 1.8gms NoMetSyn.
A 200gr vil rekke 66 dager til en ponni som veier 300kg 

Innhold av urter Filipendula ulmaria, Urtica dioica and Cyanotis Arachnoidea.

Overvekt og fedme hos hester er et problem som er kommet for å bli. De fleste forskere er enige om at utviklingen av fedme er genetisk betinget, og at noen individer er mer utsatt for komplikasjoner forårsaket av metabolske endringer som følge av denne fedme.
Dette er den sannsynlige forklaringen at bare én hest blir forfangenhet ut av en haug med hester  når de går ut for å beite enten våren eller høsten.

Men hvordan kan vi identifisere denne spesielle individuelle og sette forebyggende tiltak før det går galt? Fedme hos hester kan være vanskelig å vurdere.  Noen raser gir raskere fettlagre i nakken og haleroten, mens andre raser kan være tynn på  disse stedene men jevn mengde fett på kroppen og svært store.
At hesten har ”hingstenakke” på halsen kan gi et tegn på å være i risikogruppen.  Og for disse hestene vil det være gunstig å sette i gang forebyggende tiltak.

Hester som skal på en ”slanke diett” er det viktig å inkludere en god næringsrik diett og vurdere et vitamintilskudd – da man vet at enkelte næringsstoffer har en stor rolle for stoffskiftet og et stabilt blodsukker. Og ved fòring av blant annet et næringsfattig høy kan gi hesten ubalanser i vitamin og mineralbalansen.

Den overvektige hesten
Det er viktig at hesten eller ponnien får dekket sitt behov for tilstrekkelig nok fòr av hygienisk god kvalitet, med lavt innhold av sukker og energi.
Ved å erstatte halm med høy vil det kunne påvirke hestens mikroorganisme og derav vil ikke være gunstig for hestens bakterieflora.
Bidrar til øket forbrenning:
Biotin
B-vitaminer
Magnesium
Vitamin C
Kanel
Bukkehornkløver
Eplecideredikk

Komplette vitamintilskudd

Overvektige hester og hester som er i fare for forfangenhet lider ofte av konsekvensene av forstyrret sukker og insulinmetabolisme. Spesielt for disse hestene er det viktig å sørge for at de får tilstrekkelige mineraler siden metabolismen av sukker og insulin er avhengig av god tilførsel av B-vitaminer og mineraler som magnesium, sink, mangan og krom . 

Bløtlegging av høy
Mens mange  anbefaler å bløtlegge høy og fjerne det sukkerholdige vannet før fôring, varierer den resulterende reduksjonen i vannløselig karbohydrat (WSC, sammensatt av sukker og fruktan), sier Patricia Harris, MA, PhD, VetMB, Dipl. ECVCN, MRCVS, en spesialist i hestefôrspesialist som leder hesteforskningsprogrammet for WALTHAM Centre for Pet Nutrition, i Leicestershire, Storbritannia.
Bløtlegging kan føre til tap av næringsstoffer og til og med tørrstoff, noe som er viktig for hester med forfangenhet og / eller de som er i et vekttapsprogram. Det er viktig at hesten får et vitamin/mineraltilskudd nettopp for å opprettholde hestens både helse, forbrenning og tarmhelse.


The Horse journal
Skrevet av Sarah Evers Conrad | 4. mai 2020

Veterinærer vet allerede at det er en sammenheng mellom fedme og insulinresistens og EMS i mange laminitiske tilfeller. Normalt produserer bukspyttkjertelen hormonet insulin når glukose kommer inn i blodet etter et måltid, slik at celler kan lagre og bruke glukose som energikilde og for metabolske prosesser i kroppen. Insulinresistens oppstår når kroppens celler blir motstandsdyktige mot glukoseopptak, og bukspyttkjertelen produserer mer og mer insulin for å prøve å holde blodsukkerkonsentrasjonen innenfor normale grenser. Overflødig insulin i blodet kalles hyperinsulinemi. Insulinresistens og hyperinsulinemi faller begge under paraplyen av insulindysregulering. Det er viktig å huske at ikke alle insulinresistente hester er overvektige og ikke alle overvektige dyr er insulinresistente, men disse to går ofte hånd i hånd.

  

Les merShow less
Produktdetaljer
Vedlegg
FORFANGENHETS GUIDE
Den store forfangenhets guide - fòring - forebyggelse og behandling
Last ned (9.15MB)
Bodyscoring 1
Bilder og forklaring på når hesten er tykk
Last ned (2.39MB)
Bodyscoring 2
Bilder og forklaring på når hesten er tykk
Last ned (699.78KB)
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
produkt resultat

Resultat etter å ha gitt  NoMetSyn til to ponnier
med Metabolic Syndrome (Insulin Resistance)

Pony 1

Insulin

Cortisol

eACTH

Glucose

Normals

7-51mIU/l

25-155 nmol/l

<100 pg/ml

3.4-5.9 mmol/l

 

 

 

 

 

Day 1

156

160

36

5.1

Day 64

39

129

38

4.5

 

 

 

 

 

Pony 2

 

 

 

 

Day 1

169

214

25

4.4

Day 50

38

116

27

4.0

16 andre produkter i samme kategori:
Sist vist

Meny

Innstillinger