0

Handlekurv

Sum: (0.00 kr.)
Gå til kasse

HUND

 

Velværebehandling & termografi
Muskel – Ledd – Sene
Dette tilbudet passer for alle hunder både som oppfølgende behandling og forebyggende. Ved å bruke termografi kan man oppdage muskulære og ledd/sene problemer på et tidlig stadie – før hunden faktisk får et problem.
 
Noen få eksempler:
- Hunder som trener mye og er aktive
- Øke prestasjon før en konkurranse & utstilling
- Forebyggende behandling mot muskulære dysfunksjoner
 -Morgenstølhet eller generell stølhet
-    Halter etter aktivitet eller hvile
-    Vegrer seg for å gå på tur
-    Vegrer seg for hoppe (eks inn i bil eller over hinder)
-    Problemer med å gå i trapper
-    Bakbeina sklir ut på glatt underlag
-    Passer/takter (i stedet for å trave)
-    Pesing
-    Stress
-    Slikking på bein eller bestemte områder 
-    Nedstemthet 
-    Dårlig appetitt
 
Behandling omfatter
Betennelser/Smerter med bruk av LED terapi
Stress/spenninger/avgiftning med pulserende magnetterapi
Behandle styre, energi punkter - Holistisk behandling photonic terapi 
Øke blodsirkulasjon til muskulaturen - Triggerpunktbehandling 
 Stimulere kroppens egne helbredelsesprosesser til å lege seg selv – Klassisk Akupressur
Sjekke muskulatur, ledd, senebelastninger - Termografiundersøkelse
 
Vi tilbyr en avansert behandling med bruk av mange forskjellige behandlingsmetoder som vil hjelpe hunden til å få en bedre dag – dette tilbudet skal ikke være noe erstatning for veterinær.
  
Velværebehandlingen er en myk og behagelig behandling– uten bivirkninger og smertefri som vil bidra til:
- at hunden raskt får smertelindring
- at hundens muskulatur blir mykere og hunden får friere bevegelser
- at kroppen får øket sirkulasjon – avfallstoffer skilles raskere ut
- bedre prestasjon
- mindre stress– behandlingen øker utskillelsen av Oxytocin (antistress-hormon) og endorfiner som gjør hunden avslappet og harmonisk
 
Kroniske smerter og betennelser
Ved bruk av ulike effektive behandlingsmetoder vil man kunne hjelpe hunden:
 
       -    Øke sirkulasjon i ledd, muskulatur
- Smertelindring i ledd, sene og muskulatur
- Behandle betennelser
- Fjerne slaggstoffer i muskulatur, treningsverk, stølhet
- Låsninger, behandle slik at hunden får bedre bevegelse
 
Forkalkninger – Leddbetennelse – Muskel-, leddbånd og seneskader - , Muskelsmerte og spenninger – Låsninger – Stivhet  - Smertebehandling – Redusere stress - Utilfredshet
 
Metoder
Ved å bruke mange ulike behandlingsmetoder kan man få en optimal og god behandling.  Vi har åres- vis erfaring med det utstyret vi bruker og metodene er anerkjente.
Photonic Therapi 
LED terapi
Triggerpunktsbehandling
Klassisk Akupressur
 
Hvordan virker Termografiundersøkelse
Dette er en meget avansert teknikk hvor man kan lese hundens sirkulasjon og belasting på muskulatur, ledd og sener.  Med denne metoden kan jeg se og oppdage ulike belastningslidelser og betennelser som kan være vanskelig å avdekke.  Behandlingen blir også mer målrettet når man ser eksakt hvor hunden har stagnert sirkulasjon som ved for eksempel låsninger eller andre muskulære problemer. 
Selv om vi har åres vis erfaring og kompetanse og sertifisering ved bruk av denne teknikken vil det allikevel ikke erstatte veterinær.
Langhåra hunder kan av og til være vanskelig å få frem termiske uttrykk
 
Hvordan virker Triggerpunktbehandling
Et triggerpunkt er et lite område i en muskelfiber hvor flere muskelceller har sterkt forhøyet spennings, såkalte mikrokramper.  Dette forårsaker dårlig blodsirkulasjon og området blir spesielt trykkømfintlig. Triggerpunkter er muskelknuter, som gir en smerte utstråling.  Et aktivt triggerpunkt kan sammenlignes med kroppens alarmsystem som gir informasjon om at noe ikke er helt som det skal være.
Noen årsaker til aktive triggerpunkter kan være:
Overbelastning/overtrent
Stress
For rask aktivering av muskelen
Ensformig belastning
Feil belastning
 
Hvordan virker Holistisk behandling med Photonic terapi?
Behandlingen går ut på å behandle spesifikke akupunktur punkter i en spesiell rekkefølge (program) med behandlingslys i en spesiell styrke  som bidrar til å:
-  Støtter kroppen til å styrke kroppens naturlige evne til heling og bedrer funksjonen.
- Balanserer Chi.  Chi er livskraft, uten den vil alle levende vesener dø.
- Åpner meridianlinjene.  Kanaler av energi strømmer i et fast mønster i kroppen og på overflaten.  Disse energikanalene kalles meridianer.  Det er som roten på en plante som leder næringen gjennom stengelen til bladvevet.  En blokkering i meridianene er som en dam som demmes opp.
 
Hvordan virker LED terapi
KORT OM LYSBEHANDLINGENS UTVIKLING behandling av mennesker og dyr
Bruk av monokromatisk lys som behandling for å helbrede er ikke nytt. Lege Niels Rydberg Finsen, fikk år 1903 ta imot Nobelprisen for sin oppdagelse av at infrarødt lys kunne bote smittkopper og lupus. Under 1960-tallet ble det utført mange kliniske og eksperimentelle forsøk med laser. Laserbasert lysbehandling ble brukt i mange kliniske og eksprementielle forsøk og resultatet ble et stort gjennombruddet for ikke-invasive behandlinger  Neste milepæle kom på 1990-talet når NASA utviklet en LED (Light Emitting Diode)-basert behandlingsmetode, for behandling av sår på astronauter, sår som viste seg å være vanskelig å lege uten solyset i vektløshest.
NASA visste at under tidligere romfartreiser behøvde menneskekroppen lys for å kunne lege sår. Uten sollys kan ikke sår leges på astronauter og vekster overlever ikke i rommet. 
 
En LED-lysterapibehandling fører til øket sirkulasjon. Næringsemne og syre når ut til mykdelene i kroppen som vil stimulere til å starte legning. Nervebaner, muskler og hud nåes lettere av syre og næring samtidig som kroppens slaggprodukter transporteres bort.
 
Gjennom å bestråle den skadede delen av kroppen med monokromatisk (spesifikk bølgelengde og bestemt energi) lys under rett tid overføres elektromagnetisk energi til kroppen. Cellene i det betente området øker i aktivitet og legningen påskyndes
 
Behandlingsutstyret/maskinene som jeg bruker er kostbart, avansert og medisinsk godkjent og FDA godkjent.   I praksis så betyr det at maskinene og teknologien i den enkelte maskin er vitenskapelig gjennomgått mange tester og godkjent.  Da betyr det at vi vet at det virker 100% – men hvor raskt behandlingen virker vil variere fra hest til hest avhengig av hva og hvor lenge hunden har hatt dysfunksjon og oppfølgning hunden får.
 
Hvordan virker Klassisk Akupressur
Akupunktur er en av de eldste former for alternativ behandling vi kjenner til. Akupunktur stimulerer 
kroppens egne helbredelsesprosesser og hjelper kroppen til å lege seg selv. 
Akupunktur stammer fra kinesisk medisin. Vi har en grunnleggende helhetlig tilnærming, og 
vi er opptatt av å behandle årsaken til lidelsen i tillegg til å behandle symptomene.
 
Akupunktur er en terapiform hvor det settes tynne nåler i spesifikke punkter langs kroppens meridianer (meridianer er kroppens energibaner) som går på langs av, og rundt kroppen. Så lenge energien, på kinesisk kalt “Qi” får flyte fritt uten blokkeringer i energibanene, har vi god helse. Hvis energiflyten blir forstyrret eller at det av en eller annen grunn oppstår ubalanse, kan det resultere i smerte og/eller sykdom. Ved å stimulere de rette punktene regulerer akupunktøren Qi, og helsen gjenopprettes ved at kroppen igjen er i stand til å lege seg selv. 
 
Akupressur filosofi er basert på samme prinsipper som akupunktur. Ved å bruke press i stedet for nåler, for å akupressur arbeider stimulere bestemte reflekspunkter ligger langs linjene av energi som går gjennom kroppen, som kalles meridianer. 
Det er 14 viktigste meridian linjer, som hvert tilsvarer en individuell organ i kroppen. Når vitale energier er i stand til å strømme gjennom meridianene på en balansert og til og med måten resultatet er god helse.