EquiSox kompresjon FRAM

  bedre rehabilitering – øke sirkulasjon – for  Bøyesene   Gaffelbånd   Kodeledd    Ligament

Les merShow less
kr 393.00 kr 1,310.00
Mål
  • 25,5cm
Favoritt0
Beskrivelse

EQUISOX kompresjonsstrømpe FRAM   

VI HAR DESSVERRE IKKE FLERE STØRRELSER ENN DE SOM ER TILGJENGELIG I NETTBUTIKKEN!

— raskere og bedre rehabilitering – øke sirkulasjon – forebyggende og behandlende
Terapi  for  Bøyesene   Gaffelbånd   Kodeledd    Ligament

EquiSox er en medisinsk kompresjonsstrømpe er en innovativ løsning for hester med hovne ben, kroniske seneproblemer, hester som trener hardt og er utsatt for å skade sener/ligamenter, og hester som har galler.

Ved opptrening etter skade

Motvirker hevelser

Reduserer betennelser

Etter trening og ved overanstrengelse er det optimalt å bruke disse sokkene – de vil kunne være med på å redusere en påbegynnende skade i ligament og sene – om man også kjøler.

Som  forebyggende for å få optimal lymfesirkulasjon

Ved lange transporter

Støtte hestens lymfesystem -  flyt og blodsirkulasjon

Ved myke galler (ennå ikke herdet)

Postoperativt, for å unngå svelling

Sårpleie (f.eks etter en artroskopi)

Skader (f.eks  ligament, sene skader, etc.)

Ved sår og arr behandling

Ved bruk av kompresjonsstrømpe gir det betydelig redusert rehabiliteringstid i behandling av senebetennelse.   

Det har vist seg at kompresjonsbehandling oppfordrer de nye  kollagenfibre å justere lengderetningen.  Hestens lymfesystem fjerner og transporterer overflødig interstiell væske fra sener, som er det første viktige skrittet i regenering av senen.

Ved bestilling følg instruksene når du skal måle benet - kompresjonsstrømpene selges i par. 

Les merShow less
Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
Mål og størrelse

Mål og størrelse  

17,5 cm   - 7
19 cm     - 7,5
20 cm     - 8
21,5 cm   - 8,5
23 cm      - 9
23,5 cm   - 9,5
25,5 cm    - 10


1) Mål 2 fingre bredde nedenfor kneet på forbena og 2 fingre bredde nedenfor hasene på bakbena.  
    Husk å måle begge framben eller bakben for å få et riktig mål.

2) For å få riktig passform målingene bør tas etter trening slik at bena ikke er fylt i det hele tatt på tidspunktet for           måling. Det er viktig at du måler flere ganger så du får optimalt mål.

3) Hvis målingen er, for eksempel 17,5 cm , og den 17 cm Equisox ville være mest egnet. Mao gå heller ned i størrelse enn opp – det er derfor viktig å måle på ulike tidspunkt på dagen.  Denne målingen vil sikre at du oppgir riktig kompresjon for å maksimere effekten.  Se også video om du er usikker.  Om målingene varier så ikke bli bekymret, ben kan endre seg fra normal når en hest er innaktiv, stall eller i varmt vær,  Dette er grunnen til at det anbefales etter trening, og etter å ha blitt kjølt.

Hvorfor viktig m rett trykk

Hvorfor er det viktig med rett trykk 
På grunn av hestens  størrelse og anatomi, har hester  et enda mer komplisert lymfesystem enn mennesker. Deres blodet og lymfesystemet trasé erderfor betydelig lengre. Det er derfor hester er spesielt utsatt for overbelastning i lymfesystemet. Denne overbelastning betyr at skadelige stoffer ikke kan blitransporteres bort raskt nok, og dermed resulterer i hovne ben.
 Hester som blir bandasjert med pad og stallbandasjer har det vært undersøkt og oppdaget at lymfeflyten ble i betydelig grad forstyrret , sammenlignet med de hestene som ble bandasjert med spesialdesignede kompresjonsstrømpe.

Dette skyldes at det foreligger ingen muskler under kneet og hasen å gi beskyttelse til disse blodårer, og ved å bandasjere vanlig klarer man ikke å ha jevnt trykk og derfor ender bandasjetrykket slik presset stagnerer sirkulasjonen.

Dette kan forklares ved at hestenes sener har vist seg å inneholde en høy tetthet av lymfekar i forhold til blodårene, så det er viktig at diss
e ikke er innsnevret. 
 Ved å bruke kompresjonssokker som er laget for å ha et ideelt trykk vil man da ha en optimal støtte til det lymfatiske ytelse på benet.


Kompresjonsstømpe
Det spesielle med disse kompresjonsstrømpene er nøyaktig tilpasset kompresjon press de gir, som ikke varierer selv om skinnen påføres av en uerfaren person. Det er derfor ikke mulig å "overbandasje" eller å forstyrre blod eller lymfe flyt. Takket være det patenterte trippel festeanordning som består av en krok og øye, glidelås og borrelås, er komprimering spenne enkle å bruke og like lett å ta av.

Produktegenskaper
- materialet er velprøvd og brukes i humanmedisin
- slitesterkt materiale
- gir et riktig kompresjons press
- gir forsiktig massasje på hestens ben
- kompresjonsstrømpen vil ikke rakne
- pga festesystemet er den veldig enkel å sette på
- pustende materiale – derfor ingen varmeopphopning

Hovent ben

Hovent ben
Mange hester begrenset til å stå på stallboks rammes av galler  eller hovne ben. 
Når de begynner å gå igjen, starter det lymfatiske tilbaketrekkingen normaliseres og lymfevæsken fordeles ut i kroppen. 
Hovne ben på hester er generelt ikke som en sykdom, vil mange eiere forsøker å redusere hevelse ved hjelp av stall bandasjer over noen form for polstring. 
Men hva som egentlig skjer er at hevelsen blir presset gjennom den overfladiske lymfekar til høyere opp på leggen, og gir hesteeieren en  illusjon av å ha fjernet hevelsen. 

I 2006 ble en stor veterinær studie ble gjennomført for å undersøke effekten av ulike typer bandasjere på lymfekar i leggen. 

Resultat: Hester bandasjert med elastiske bandasjer ble funnet å ha betydelig grad hindres lymfe flyt, sammenlignet med de bandasjert med spesialdesignede kompresjonsbind. 
Dette skyldes det foreligger ingen muskler under kneet og hasen å gi beskyttelse til disse blodårer, og de ender opp med å bli presset til et slikt punkt at de ikke lenger kan fungere skikkelig. Hestenes sener har vist seg å inneholde en høy tetthet av lymfekar i forhold til blodårene, så det er viktig at disse ikke er innsnevret. 
Dette understreker behovet for ytterligere økt bevissthet om den kliniske effekten av bandasjere på lymfatisk ytelse. 
Forfatterne av studien anbefaler at det i fremtiden, at man tar hensyn til at noen stallbandasjer og lignende kan til og med ha en skadelig effekt på dype lymfekar. 

Betydelig redusert rehabiliteringstid i behandling av senebetennelse. Det har vist seg kompresjonsbehandling oppfordrer de nye kollagenfibre å justere lengderetningen. Hestens lymfesystem fjerner og transporterer overflødig interstitiell væske fra sener, som gir det første viktige skrittet i regenerering av senen.

 

7 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn