Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

GastriX plus

For hele hestens fordøyelsessystem - hurtigvirkende med planteekstrakter

Tilbud
kr 378.70 kr 541.00
Velg mengde
  • 500 ml
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

GastriX PLUS 500 ml

Produktet er laget for et ekstra raskt og effektivt opptak ved bruk av rene plantetinkturer. Hjelper med å opprettholde et effektivt fordøyelsessystem

• Hjelper med å støtte balansert Ph-nivåer
• Hjelper med å opprettholde optimal næringsabsorpsjon
• Bra for hester med begrenset oppsving eller stressende miljø

500 ml doseringsflaske - lett å holde for mindre hender og praktisk for å reise

 

PLUS produkter  

Vekt Hvor lenge produktet varer

150 kg - 200 kg: 5 ml / dag 100 dager

201 kg - 300 kg: 10 ml / dag 50 dager

301 kg - 500 kg: 15 ml / dag 33

501 kg - 600 kg: 20 ml / dag 25

601 kg et pluss: 25 ml / dag 20

 

Disse urtene GastriX pluss inneholder er veldig ofte førstevalget når det gjelder fordøyelsessykdommer, mage og tarmkatarr, magesår, tarmbesvær.

Urtene som brukes er:
Legestokkrose – Mjødurt - Gotu Kola – Groblad – Mariatistel – Krossved  - Lakris

 

Gotu Kola er medlem av persille familien, og er en adaptogen urt som styrker kroppens reserver.
En adaptogen urt øker kroppens motstandskraft mot stress, og fremmer en balanserende effekt på ulike systemer i kroppen, som immunforsvaret, nervesystemet og hjerte- og karsystemet

En adaptogen urt kan bidra til å:

- redusere stress

- antioksidant virkning

- avgiftende og beskytte lever

- øke kroppens motstandskraft og utholdenhet

- styrke immunforsvaret

- opprettholder og gjenopprette binyrenes funksjon - binyrene hjelper til å takle stress

- virkemiddel for å motstå ulike sykdommer 

Lakrisrot
glycyrrbiza glabra

Egenskaper: Betennelseshemmende , slimløsende, hostelindrende, smørende på slimhinnene, binyrestyrkende (gir økt produksjon av kortison og adrenalin), mildt avførende, urindrivende,  bakteriehemmende, virushemmende, immunstyrkende, magesyredempende, sårhelende ved sår i mage og tolvfingertarm
Bruksområde: Lakris har et stort virkeområde og har også østrogeniske egenskaper og har derfor vært brukt for å øke fertiliteten hos hunndyr. Derfor bør man unngå å gi lakrisrot til drektige hopper.

Lakris har lindrende egenskaper og kan minske utskillelsen av magesyre. Dermed er lakris førstehåndsvalg ved magesår og betennelse i tarmen -  og ulike fordøyelsessykdommer, syreoverskudd, kolikk.  Ved luftveislidelser har lakris både lindrende og slimløsende innvirkning i de øvre luftveiene og brukes ved  bronkitt, astma, allergi, kronisk tretthet.

Veksten har anti-inflammatoriske egenskaper og har også vist seg å kunne forbedre leverfunksjonen.

ADAPTOGENE URTER
En adaptogen urt øker kroppens motstandskraft mot stress, og fremmer en balanserende effekt på ulike systemer i kroppen, som immunforsvaret, nervesystemet og hjerte- og karsystemet.

En adtoptogen urt kan bidra til å:
- redusere stres
- antioksidant virkning
- avgiftende og beskytte lever
- øke kroppens motstandskraft og utholdenhet
- styrke immunforsvaret
- opprettholder og gjenopprette  binyrenes funksjon - binyrene hjelper til å takle stress
- virkemiddel for å motstå ulike sykdommer

 

Legestokkrose

Egenskaper: lindrer irriterte slimhinner, urindrivende, virker lindrende i urinveiene

Når planten spises vil slimstoffer kunne dekke slimhinnene med et beskyttende lag og dermed forhindre mekansik og kjemisk irritasjon. Til hester bruker vi urten ved mage og tarmproblem fordi roten inneholder ekstra mye vekstslim og brukes derfor bla ved magesår, tarmbetennelse osv.

Også ved akutt og kronisk infeksjon og betennelse i urinveiene, spenning over nyre og bakdel, irritasjon i øvre luftveier ved tørrhoste. Urten har også blitt brukt forebyggende og gitt til hester som har en tendens til gasskolikk.

Gasskolikk, betennelse i urinveiene, spenninger over nyre og bakdel, Hoste, luftveiskatarr, astma, bronkitt, lungebetennelse, såre slimhinner, magekatarr, tarmkatarr, irritabel tykktarm, diaré, magesår, syreoverskudd, sår, byller, hudutslett

Groblad

Denne urten løsner opp og reduserer slimutsondringen  i luftveiene, noe som er bra når hesten er forkjølet, katarr, bihulebetennelse, tette bronkier eller ved allergi som høysnue og astma.  og har en antibakteriell effekt og styrker immunforsvaret.

Groblad har også antiseptiske egenskaper, noe som gjør urten ekstra velegnet ved åndedrettsproblemer som sår hals, betente mandler og brystbetennelse. Innholdet av kiselsyre virker gunstig på beskadigede lunger.

Grodblad er også nyttig for fordøyelsen og urten kan også brukes for å gjenopprette syrebalansen til å regulere utskillelsen fra magen.  

Dosering  - 30 – 50 g urt – oppblandet i fuktig fòr

 

Mjødurt 

Egenskaper: Smertestillende, betennelseshemmende, syrenøytraliserende, kvalmedempende, astringerende (sammentrekkende), sårhelende, slimhinnebeskyttende, magestyrkende, urindrivende, svettedrivende, febersenkende, mildt antiseptisk, antibakteriell, desinfiserende, lokalbedøvende, krampeløsende, antirevmatisk og blodfortynnende. Mjødurt styrker kapillærårenes vegger og virker som en antioksidant.

 

Bruksområde:  Mage og tarmforstyrrelser – både sår og diare – forebyggende og terapeutisk, ubalanse i syreproduksjon, forkjølelese, bronkitt, hoste, muskel og leddsmerter og betennelse i ledd og muskulatur, slimhinnebetennelser, blærekatarr og nyrelidelser

 

Mjødurt inneholder store mengder glykosider konvertert til salicylämnen i kroppen. Mjødurt gir derfor naturlig smertelindring  for hodepine i løpet av kulde og influensa. Mjødurt også lindrer leddsmerter, muskelsmerter og hemmer betennelse Mjødurt inneholder et høyt innhold av quercetin, et flavonoid som er karakteristisk hemme inflammasjon i kroppen. Det er antibakterielle og bidrar til å helbrede de problemene med betennelsen i mage-tarmsystemet.

Mjødurt er en av de få urtene som nøytraliserer saltsyreproduksjon i kroppen.
Mjødurten kan lege betennelser og blødninger i mage og tarm.   

Ved magesår virker Mjødurten sammendragende, betennelsesdempende og syrenøytraliserende.   Høyt innhold av slimstoffer i Mjødurt gir beskyttelse til slimhinnene i kroppen. Slimemner skaper beskyttende lag og kan lindre ved blant annet magesår.

 

Mjødurt kan virke syrenøytraliserende ved sure oppstøt, halsbrann, magekatarr, magesår og irritabel tarm syndrom. Denne virkningen oppnås ved at garvestoffene i urten beskytter og heler slimhinnene i de øvre delene av fordøyelsessystemet. Urten kan også være til hjelp ved diaré som skyldes mageinfeksjoner. Det er salisylsyrekomponenten i urten som er ansvarlig for den betennelseshemmende og smertestillende virkningen. Mjødurt kan lindre luftplager og oppblåsthet, og bør vurderes som medisin ved enhver betennelsestilstand i magesekken eller tarmene. Den mildt antiseptiske virkningen bidrar til å hindre infeksjoner, og de avslappende egenskapene lindrer plager som magesmerter og kolikk. 

 

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 436.25
(0)
Øke næringsopptaket, magesår,  SyrenøytraliserendeAvgiftende - virus - bakterie - soppdrepende
Sist vist

Meny

Innstillinger