Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Restitusjon - hente seg etter trening

Restitusjon – hva påvirker ”slaggstoffer” som gir smerte i hestens muskulatur – og hva styrker hesten etter trening og konkurranse

Løpshester og ridehester i intenst arbeid har generelt behov for tilskudd av antioksidanter. I de senere årene har forskere undersøkt effekten av antioksidanttilskudd til hester i hard trening. Disse eksperimentene viser en økning i produksjon av frie radikaler, som skaper stress til hesten. 

Dette er kjent som "oksidativt stress" eller mer korrekt EOS (utøvd indusert oksidativt stress = mosjon-stress).
Dette er på grunn av økt opptak av oksygen, noe som fører til en øket produksjon av frie radikaler og derved overbelastes antioksidantforsvaret.

Frie radikaler

De frie radikaler angriper celler, inkludert muskelcellemembraner, hvilket bidrar til muskelcellene degenerere og dør. I milde tilfeller kan det spores ved hjelp av blodprøver, av konsentrasjonen av muskel enzymer er forhøyet (AST og CPK). 

I mer alvorlige tilfeller, hjelper det at hesten får krysslammelse. En annen konsekvens av økt produksjon av frie radikaler er redusert funksjon av hestens immunsystem. De frie radikaler påvirker hestens hvite blodlegemer, som er ansvarlig for å drepe virus og bakterier. Dette blir ofte sett i sammenheng med transport og konkurranse, når hesten er veldig følsom for virus infeksjon og sykdom.

For å stabilisere denne situasjonen kan gi antioksidanter for å motvirke skadelige frie radikaler. Hester i hard / intens jobbing har en økt risiko for å utvikle "oksidativt stress" sammenlignet med hester i vedlikehold eller lett arbeid. (Antioksidanter som Vitamin E og eller Vitamin C)

Etter trening – for at hesten skal hente seg raskere er det gunstig å fylle på med adaptogene urter.

Lakris – Russisk rot  - Shisandra

En adaptogen urt øker kroppens motstandskraft mot stress, og fremmer en balanserende effekt på ulike systemer i kroppen, som immunforsvaret, nervesystemet og hjerte- og karsystemet.

En adaptogen urt kan bidra til å:
- redusere stress
- antioksidant virkning
- avgiftende og beskytte lever
- øke kroppens motstandskraft og utholdenhet
- styrke immunforsvaret- opprettholder og gjenopprette binyrenes funksjon - binyrene hjelper til å takle stress
- virkemiddel for å motstå ulike sykdommer

kr 276,00
(0)
Styrker hele kroppen og øker toleransen for stress, motvirker utmattelse og virker inn på prestasjon og utholdenhet
kr 260,00
(0)
Viktig for mange funksjoner immunforsvar, restitusjon, avgiftning, binyrene, avgiftning, opptak av jern, sårheling
kr 489,00
(0)
2 MNDR KUR Styrker hele kroppen og øker toleransen for stress, motvirker utmattelse og virker inn på prestasjon og utholdenhet

Meny

Innstillinger