Restitusjon - hente seg etter trening

Chia De Gracia
kr 769.00
(0)
Chia de Gracia´s After Work is designed to treat your horse after training and to promote body´s recovery after work. Tasty and healthy porridge blend contains flaxseed, barley malt, chia seeds, brewer's yeast, apple,...

Restitusjon – hva påvirker ”slaggstoffer” som gir smerte i hestens muskulatur – og hva styrker hesten etter trening og konkurranse

Løpshester og ridehester i intenst arbeid har generelt behov for tilskudd av antioksidanter. I de senere årene har forskere undersøkt effekten av antioksidanttilskudd til hester i hard trening. Disse eksperimentene viser en økning i produksjon av frie radikaler, som skaper stress til hesten. 

Dette er kjent som "oksidativt stress" eller mer korrekt EOS (utøvd indusert oksidativt stress = mosjon-stress).
Dette er på grunn av økt opptak av oksygen, noe som fører til en øket produksjon av frie radikaler og derved overbelastes antioksidantforsvaret.

Frie radikaler

De frie radikaler angriper celler, inkludert muskelcellemembraner, hvilket bidrar til muskelcellene degenerere og dør. I milde tilfeller kan det spores ved hjelp av blodprøver, av konsentrasjonen av muskel enzymer er forhøyet (AST og CPK). 

I mer alvorlige tilfeller, hjelper det at hesten får krysslammelse. En annen konsekvens av økt produksjon av frie radikaler er redusert funksjon av hestens immunsystem. De frie radikaler påvirker hestens hvite blodlegemer, som er ansvarlig for å drepe virus og bakterier. Dette blir ofte sett i sammenheng med transport og konkurranse, når hesten er veldig følsom for virus infeksjon og sykdom.

For å stabilisere denne situasjonen kan gi antioksidanter for å motvirke skadelige frie radikaler. Hester i hard / intens jobbing har en økt risiko for å utvikle "oksidativt stress" sammenlignet med hester i vedlikehold eller lett arbeid. (Antioksidanter som Vitamin E og eller Vitamin C)

Les merShow less

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn