Itch Free Dodson & Horrell

Antihistamineffekt - sommereksem, hudplager etter insekter - som terapi eller forebyggende

Les merShow less
kr 375.00
Velg mengde
  • 1 kg
  • 2,5 kg
  • 5kg
Merke:
Favoritt0
Relaterte produkter
Beskrivelse

Itch Free Dodson & Horell
Et naturlig urtetilskudd fra Dodson & Horell. Urteblandingen er spesielt utviklet for hester og ponnier som har hudplager og irritasjoner i huden på sommeren som feks. sommereksem.
Itch free inneholder næringsstoffer som både gagner hudfunksjon og men også antihistamin, insektsavskrekkende, styrker fordøyelsen, avgiftende effekt.
Inneholder: Hvitløk, kamille, brennesle, storborrerot
Målebeger er inkludert 50ml - om mulig så anbefaler vi å fordele doseringen på to måltider


Hvitløk
Egenskaper: antiseptisk, antibiotisk, antimikrobiell, markmiddel, slimløsende, svettedrivende
Bruksområde: Hvitløk er brukt som et universalmiddel i hesteverdenen. Vi bruker gjerne hvitløk både som forebyggende og som støttende til behandling av ulike lidelser hos hest. I og med at den er slimløsende og bakteriedrepende og hjelper til å få opp slim fra lungene kan du bruke hvitløk ved luftveislidelser.
Den vil også støtte opp når hesten har infeksjoner. Hvitløk er rik på svovel som igjen utsondres via huden og derigjennom har en innsektsavvisende effekt.
Hvitløk bidrar også til at hesten utvikler en god bakterieflora i tarmen som er viktig for et godt fungerende immunforsvar og fordøyelse.

KAMILLE

Egenskaper:
Krampeløsende – reduserer tarmgass
Beroligende
Betennelseshemmende
Stimulerer sårheling
Smertestillende
Immunstimulerende

Bruksområder:
fordøyelsesplager katarr mage og tarm, kolikk, diare
Ved alle former for stress
Smertestillende – så er bra ved smerter
Har også påvirkning på hestens nyrer
Kolikksmerter – tarmgass


Vi bruker denne urten til hester som har dårlig fordøyelse, nervøse og har tendens til å få kolikksmerter. Kamille kan også være gunstig for hester som har katarr på mage- og tarm.
Kamille er spesielt nyttig for hester som stresser mye og er nervøse og har mye spenninger. Kamille har også vist seg å ha betydelig antiinflammatoriske og smertestillende egenskaper og kan også brukes ved smerte og verk. Siden Kamille også virker stimulerende på nyrene kan også urten brukes ved et nyreproblem.

Urtens påvirkning på nyrene er hos hesten i større grad enn hos menneske. Når vi bruker Kamille for et nyreproblem så relaterer dette seg til nyremeridianen – halthet, eksem, ryggsmerter, uro, stress, diare.

Bitterstoffer - Kamille
Bitterstoffer øker utskillelse av magesyre, styrker slimhinnene i magen, balanserer blodsukkeret og hjelper leveren til å fungere effektivt.
Bitterurtene skal tas en halv time før fòringen for å få effekt – de finnes ulike bitterurter og alle har til felles at den bitre smaken påvirker fordøyelsen positivt – om det tas m vann ½ time for fòring. Dette da bitterreseptorne på tungen aktiviserer resten av fordøyelsen. Som magesyre og pepsinutskillelse fremmes, kortvarig forøkelse av gastrin. Blodgjennomstrømningen av mage- og tarmkanalens slimhinner fremmes osv.

Storborrerot Arctium lappa
Storborrerot er en urt som først og fremst er en blodrensende urt som virker avgiftende på blod og vev og som bla kan løse opp i forstoppelser i lymfe- luftveis- og urinveissystemet.
Den kan hjelpe til med å fjerne overskudd av væske i kroppen og den stimulerer utskillingen av giftige avfallsstoffer, noe som letter belastningen på leveren. Storborrerot virker avgiftende på nyrene og galleblæren, i tillegg til at den øker svettingen, noe som også bidrar til å fjerne giftige avfallsstoffer. Storborrerot brukt til å lindre lidelser som har oppstått etter overbelastning av giftstoffer, f.eks. infeksjoner og hudlidelser som eksem, byller og furunkler. Slimstoffer og garvestoffer i planten gir en oppbløtende, kløestillende og sårhelende effekt. Urten virker generelt stimulerende på fordøyelsen, og bladene hevdes å kunne fremme utskillingen av galle.
Urteleger i både Asia og Europa har lenge brukt rot og frø av storborre ved behandling av kroniske hudsykdommer, særlig eksem - fordi Storborrerot synes å hindre kroppens eget immunforsvar i å angripe huden.
Ved lymfestokning, toxsisk tilstand, reumatisme, gikt, eksem og ulike hudproblemer. Urten er utmerket ved alle type blodproblemer, for leverens og nyrenes funksjon eller ved toxsiske tilstander som resulterer i hudproblemer som ved sommer- eksem osv.
Bruksområder: Urinveisinfeksjoner, forgiftninger, opphopning av avfallsstoffer, soppinfeksjoner, bakterieinfeksjoner, leddgikt, ødemer, revmatisme, isjias, h dårlig fordøyelse, håravfall, furunkler, kløe, sår, og hudsykdommer som skabb, eksem
Brennesle - Urtica dioica
Brennesle som styrkemiddel

Brenneslen er en urt med kraftige blodrensende egenskaper. Den driver gifter ut av kroppen gjennom å løse opp slaggproduktene fra stoffskiftet, og samtidig stimulerer den nyrene til å øke urinutskillelsen. Tradisjonelt har nesle vært brukt som styrkemiddel om våren for å øke energien og næringsomsetningen, og forberede hesten på våren.
Brennesle inneholder og er rik på C-vitamin, A og D vitamin – Jern, Natrium, Proteiner og Fiber.
Bruksområder:
- som et rent styrkende middel
- for hester som er blodfattig eller har anemi – siden Brennesle inneholder både c-vitamin og jern gjør det slik at hesten tar opp jernet lett i kroppen
- mot allergi
- som en rensekur
- mot stivhet og smerter i muskulatur og ledd
Å innta brennesle kan derfor være bra når det gjelder å løse opp urinsyre i leddene og på den måten lindre smertene ved urinsyregikt. Den rensende virkningen av brennesle-te kan man lett se ved at urinen ofte er mørkere enn vanlig og lukter stram
- for hester med infeksjoner i blære og nyre
- er også virksom mot ulike hudlidelser

24 timers KARENS!

Les merShow less
Produktdetaljer
DH11-1
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn