Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

MSM Heimer

 anti-inflammatorisk og smertelindrende, styrker huden, ledd og muskelplager og avgifter

kr 372.50
Velg mengde
  • 1 kg
Relaterte produkter
Ingen
Beskrivelse

MSM 

 MSM er en organisk svovelforbindelse som inneholder lett opptagelig svovel som kroppen kan bruke.   

For Islandshester har MSM vist seg å ha en positiv effekt på sommereksem. Grunnen er trolig svovelinnholdet som islandshesten får i seg naturlig på Island på grunn av den vulkanske bakken, men som i gresset i Norge (og ellers i Europa) mangler mye av.

MSM er et av naturens mest giftfrie emne.  Man har testet på dyr og konstantert at det er like giftfritt som vann.  MSM er vannløselig og det betyr at kroppen regulerer selv hva den har behov for og gir du for mye vil det gå ut i urinen.

Svovel er nødvendig for produksjonen av kollagen, glukosamin, og chondroitin, som alle er byggestener av brusk. Svovel er nødvendig for dannelsen av alt bindevev i hestens kropp, inkludert brusk i leddene. Svovel fungerer også sammen med tiamin, pantotensyre, og biotin å fremme metabolisme og kommunikasjon mellom nerveceller. Svovel finnes rikelig i keratin, en viktig komponent av hår, hover, og hud,  også nødvendig i dannelsen av glutation, som fungerer som en av kroppens beste naturlige antioksidanter.

MSM hjelper kroppen med de livsviktige byggestenene som behøves for å skape den essentielle aminosyren metionin.  Essentiell betyr at kroppen ikke kan lage den selv – men må komme fra fòret.  Av methionin brytes ned og i sin tur lages aminosyrene taurin, cystin og cystein – og disse har ulike roller i kroppens funksjon.  Cystein er en av kroppens sterkeste antioksidanter og behøves for å bekjempe alle de frie radikaler som oppstår i kroppen.  Selv mange av B-vitaminene for eksempel B1 og biotin er avhengig av MSM for å kunne taes opp opptimalt av kroppen.

MSM  har anti-inflammatoriske egenskaper og reduserer smerte som muskelspenninger  hos hester med ledd og muskelplager. MSM er også viktig for et sunt bindevæv, leddfunksjon, cellestoffskiftet, enzymaktivitet og immunforsvar.

MSN finnes naturlig i blant annet melk og gress, men det ødelegges ved tørke og oppvarming. For hester som går på beite regner man med at hesten får i seg ca ett gram MSM om dagen. Ensilage inneholder nesten ikke noe MSM.  Når hesten får tilskudd av MSM kan kroppen reparere seg selv.  Hesten får dessuten et bedre sirkulasjon og syreopptak.  Dette leder til at hesten henter seg raskere etter trening og får ofte bedre appetitt.

Innehold: Methyl-Sulphonyl-Methane 

Brukerveiledning:

Blandes i oppbløtt fòr
1 måleberger = 15g
Ponni – første uke 2 målebeger pr. dag, deretter 1-1,5 målebeger pr. dag
Hest – første uke 2,5 målebeger pr. dag, deretter 1,5-2 måleberger pr. dag

Karenstid: 4 dager

Sunn-hest er en faghandel som tilbyr kvalitetsprodukter og kompetanse - fòrtilskudd, urter og alternativ helse til hest.

Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 278.00
(0)
«Naturens» penicillin –  ved infeksjoner, nyttig ved galler, problemer i øvre luftveier og løsner slim, bihulebetennelse, bronkitt, fordøyelse
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Innstillinger