Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Turmer Aid gurkemeie

En urteblanding, gurkemeie, sort pepper, yucca og linfrøolje for muskel, ledd smerter og betennelser

Les merShow less
kr 599.00
Dager
  • 40 dager
Relaterte produkter
Beskrivelse

Turmeric Aid

En urteblanding som inneholder både gurkemeie, sort pepper, yucca, linfrøolje og eplesidereddik for optimalt opptak
Tumeric Aid kan brukes for smerter, ømheter og betennelser i ledd, sener, muskulatur
.
De ulike urtene er beskrevet her
Gurkemeie er som "Naturens kortison" er nyttig å brukes ved plager ved alle ledd-, sene og muskelplager – betennelser, smerter osv.Støtter også leverens avgiftning fase I og II

Nyere forskning viser at gurkemeie har stort potensiale utover å være et krydder
På grunn av sin betennelses-hemmende virkning omtales gurkemeie som "Naturens kortison". Den brukes med positive resultater ved plager som senebetennelse og sportsskader.

Urten egenskaper: retter opp metabolismen i leveren og virker galledrivende , kolesterolsenkende betennelseshemmende smertelindrende, blodrensende, blodsukkersenkende, blodfortynnende, blodtrykksenkende, blodårestyrkende, astringerende, sårhelende, sopphemmende, bakteriehemmende (virker bl.a. på hemolyttiske streptokokker, stafylokokker og enterokokker), leverbeskyttende (i dyreforsøk vist å beskytte mot skadelige virkninger av tetraklorkarboner), ,antioksidant, antikoagulerende, , appetittstimulerende, stimulerer fordøyelsesenzymene, fordøyelsesfremmende, magestyrkende (øker slimdannelsen i magesekken og er dermed magesårforebyggende), Gurkemeie hjelper til å stabilisere kroppens mikroflora, bl.a. ved å hemme overvekst av gjærsopp.

Urten kan brukes ved, kroniske  betennelser i ledd og muskulatur, dårlig appetitt, dyspepsi (dårlig fordøyelse), hypoklorhydri (mangel på saltsyre i magen), kvalme, kolikk, , mye tarmgass, diaré, lumbago (vondt i korsryggen), artrose, revmatoid artritt, gikt, astma, eksem, psoriasis, soppinfeksjoner,

Betennelseshemmende virkning
Kliniske studier og laboratorieundersøkelser som har vurdert curcuminets virkning mot betennelser har vist at stoffet er like effektivt som kortison og ikkesteroide betennelseshemmende medisiner (NSAID-midler), som curcumin ble testet mot.

Den betennelseshemmende virkningen av gurkemeie er ikke bare knyttet til curcuminet, men også til den eteriske oljen i urten,

Antioksidant egenskaper
Gruppen av antioksidanter og betennelseshemmende innholdsstoffer gir også gurkemeie den skarpe guloransje fargen. Mye av forskningen på gurkemeie har vært knyttet til et spesielt curcuminoid kjent som curcumin.  Som antioksidant er curcumin anslått å være 30 ganger så kraftig som zingeron, en antioksidantforbindelse i ingefær (Zingiber officinale).

Sort pepper
Sort pepper inneholder et stoff som heter piperin og dette påvirker mage- og tarmsystemet gunstig for opptak av næringsstoffer.

Sort pepper brukes gjerne for å varme kroppen. Inntatt som krydder, bidrar pepper til å øke både svetteutsondring og urineringen, og hjelper dermed til å dempe feber og fjerne giftstoffer. Videre stimulerer pepper smaksløkene og utskillingen av fordøyelsesvæsker, noe som bedrer appetitten og styrker fordøyelsessystemet generelt.

Sort Pepper brukes derfor ved fordøyelsesplager som kvalme, magesmerter, kolikk, luftplager, halsbrann, anoreksi, diaré og forstoppelse. Om man liker fet mat, hjelper pepper til å bryte ned maten og setter kroppen i stand til å utnytte næringsstoffene fullt ut.

Yucca Schidigera

En rekke planter har antiinflammatoriske, antireumatiske og smertestillende egenskaper som er nyttige for å begrense betennelsesliknende tilstander som ved for eksempel leddgikt/betennelser  og andre revmatiske sykdommer. Dette gjelder spesielt planter med virkestoffer som hemmer enzymene oxygenase (OX) og lipoxygenase (LOX) og dermed reduserer produksjonen av inflammasjonsfremmende stoffer, samt planter som hemmer dannelsen av leukotriener og tumornekrosefaktor.  Planter som øker antioksidantforsvaret og fremmer kretsløpet er også viktig.

Forskere har funnet ut at yucca-røtter inneholder høye konsentrasjoner av saponiner, naturlige substanser som ligner på kortison. Noen forskere har vist at yucca-saponiner i tablettform demper opphovning og smerter hos mange pasienter med leddbetennelser. De kan også gi en gunstig effekt ved betennelser i slimposer i leddene, og ved revmatisme.

 Yucca Schidigera er en medisinsk plante som kan ha gunstige virkninger i forebygging og behandling av artritt. Aktive komponentene i yucca inkluderer steroide saponiner og polyphenolics som resveratrol og yuccaols. Saponiner kan ha anti-leddgikt effekter assosiert med deres anti-protozoal aktivitet. Yucca polyphenolics kan ha flere roller i anti-leddgikt aktivitet. De hemmer NFkB, en transkripsjonsfaktor som stimulerer iNOS, et induserbart enzym som produserer inflammatorisk middel nitrogenoksid. Yucca fenolene også er antioksidanter og frie radikaler Fjerner som kan hjelpe til å undertrykke reaktive oksygen arter (ROS) som stimulerer inflammatoriske responser. Folkemedisin og anekdotiske rapporter tyder på at hele yucca plante pulver hjelpemidler i forebygging og behandling av leddgikt.. Langvarig bruk kan muligens senke opptaket av fettløselige vitaminer som A, D, E og K i kroppen.

 Noen bruksområder
Leddgikt, smertefulle og opphovnede ledd, revmatisme, magesykdommer, triglyseridverdier, urinveisinfeksjoner, prostatabetennelse.

Yucca brukes også til får å øke hester energinivå ved å stimulere frigjøring av glukose fra leveren, og dermed bidra til å opprettholde utholdenhet som er nødvendig for anstrengende trening eller ytelse. Yucca s  terapeutiske effekter er grunnet sitt høye innhold av steroid saponiner (naturlige glucosides) forløperen til syntetisk kortison.
Saponin har vist seg å øke  organismens  evne til å motstå stress (som ukontrollert, kan kompromittere immunsystemet). Hest som  fôres  med yucca viser også færre allergier som immunsystem har  bygd opp.

Yucca saponins også stimulere gode  tarmfloraen, og demper på den dårlige bakterieflora  som indirekte kan redusere mengden av giftstoffer i tarmen, noe som ville bli absorbert i blodet og resten av kroppen. Derigjennom blir belastningen på toksiner fra tarmen mindre og mindre belastning på lever, nyre, lymfe og blodsystem.

Kaldpressa linfrøolje brukes som et fòrtilskudd og tilfører hesten viktig omega 3 fettsyrer kan være gunstig å gi ekstra til hesten.
Kaldpressa linfrøolje er rik på omega 3 og derfor har mange egenskaper som er bra for hesten
- gi en flott pels – virker styrkende på huden
- med antiinflammatoriske egenskaper reduserer da betennelser, og smerter i leddene og stiv, øm muskulatur
  Omega-3 fettsyrer omdannes i kroppen til et kraftfullt anti-inflammatorisk kjemikalie kjent som resolvin.
- gir ekstra energi uten å få tilført ekstra stivelse eller sukker
- meget bra for fordøyelsen

Forskere viste i 2009 at hester med artritt (lettbetennelse) som fikk tilskudd med omega-3 (fra fiskeolje) fikk tydelig bedring i kvaliteten på leddvæsken, i motsetning til kontrollgruppen som hadde stått på en tradisjonell rasjon uten tilskudd av omega-3.
I et annet forsøk fra 2011 ble friske hester i full trening delt inn i tre grupper: en gruppe fikk sin tradisjonelle diett uten tilskudd, en gruppe fikk omega-3 tilskudd fra fiskeolje i den samme fôrrasjonen, mens den tredje gruppen fikk omega-3 tilskudd fra linfrø. Etter 90 dager ble leddvæske tappet fra alle hestene og det ble utført målinger av betennelsesindikatorer (prostaglandiner). Det var her hestene med tilskudd fra fiskeolje som hadde de laveste verdiene og dermed den beste leddhelsen.
Det er også vist positive effekter av tilskudd med omega-3 til hester med sommereksem (allergi mot knottstikk). Hestene i forsøket ble injisert med en nøyaktig oppmålt mengde av giftstoffet fra knottstikk i små stikk under huden, og størrelsen på blemmene som oppstod ble målt. Halve gruppen fikk så tilførsel av omega-3 fra linfrø i 42 dager før injeksjonen ble gjentatt på alle hestene. Alle hestene fikk fremdeles blemmer, men størrelsen på blemmene var signifikant mindre hos hestene som hadde fått tilskudd av omega-3. Dette betyr at hester med sommereksem likevel vil reagere på knottstikk, men de vil få en mindre reaksjon, og altså klø mindre. 

OMEGA-3 GUNSTIG FOR PROSESESSER I KROPPEN
Fett finnes i alle celler i kroppen i større eller mindre mengder. Særlig er det membranen (skallet) på hver enkelt celle som inneholder fett, og i noen celletyper er det også depoter av fett inni cellene. Kroppen kan bruke ulike typer fettsyrer til å bygge opp cellene sine, og forskere ble for en del år siden klar over at det var mer gunstig for enkelte prosesser i kroppen dersom en stor andel av fettsyrene var av gruppen vi kaller omega-3 fettsyrer.
Årsaken til dette er at når omega-3 fettsyrer brytes ned i kroppen dannes andre biprodukter enn når omega-6 eller omega-9 fettsyrer brytes ned, og enkelte av biproduktene fra omega-3 fettsyrer er mindre plagsomme for oss enn de tilsvarende fra omega-6 eller omega-9 fettsyrer. Disse biproduktene er for eksempel prostaglandiner, stoff som er aktive i en betennelsesprosess, og som gir smerter og ubehag.

 

 

 

 

Les merShow less
Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
kr 599.00
(0)
En urteblanding med gurkemeie, sort pepper, for smerter, ømheter, betennelse i ledd og muskler. Senker blodsukker. God for fordøyelsen.
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
kr 375.00
(0)
Dårlig pels, høver, overvekt, forfangenhet -  omsetning av de energigivende næringsstoffer
Sist vist

Meny

Innstillinger