Linfrøolje kaldpresset TRM

Godt for pels, ledd, muskulatur og fordøyelse

Les merShow less
kr 179.00
Velg mengde
  • 1 Liter
  • 4,5 liter
  • 4,5 liter med målepumpe
Produktet er tilgjengelig med andre valg
Merke:
Favoritt1
Beskrivelse

Kaldpressa linfrøolje brukes som et fòrtilskudd og tilfører hesten viktig omega 3 fettsyrer kan være gunstig å gi ekstra til hesten.
Kaldpressa linfrøolje er rik på omega 3 og derfor har mange egenskaper som er bra for hesten
- gi en flott pels – virker styrkende på huden
- med antiinflammatoriske egenskaper reduserer da betennelser, og smerter i leddene og stiv, øm muskulatur
  Omega-3 fettsyrer omdannes i kroppen til et kraftfullt anti-inflammatorisk kjemikalie kjent som resolvin.
- gir ekstra energi uten å få tilført ekstra stivelse eller sukker
- meget bra for fordøyelsen

Forskere viste i 2009 at hester med artritt (lettbetennelse) som fikk tilskudd med omega-3 (fra fiskeolje) fikk tydelig bedring i kvaliteten på leddvæsken, i motsetning til kontrollgruppen som hadde stått på en tradisjonell rasjon uten tilskudd av omega-3.
I et annet forsøk fra 2011 ble friske hester i full trening delt inn i tre grupper: en gruppe fikk sin tradisjonelle diett uten tilskudd, en gruppe fikk omega-3 tilskudd fra fiskeolje i den samme fôrrasjonen, mens den tredje gruppen fikk omega-3 tilskudd fra linfrø. Etter 90 dager ble leddvæske tappet fra alle hestene og det ble utført målinger av betennelsesindikatorer (prostaglandiner). Det var her hestene med tilskudd fra fiskeolje som hadde de laveste verdiene og dermed den beste leddhelsen.
Det er også vist positive effekter av tilskudd med omega-3 til hester med sommereksem (allergi mot knottstikk). Hestene i forsøket ble injisert med en nøyaktig oppmålt mengde av giftstoffet fra knottstikk i små stikk under huden, og størrelsen på blemmene som oppstod ble målt. Halve gruppen fikk så tilførsel av omega-3 fra linfrø i 42 dager før injeksjonen ble gjentatt på alle hestene. Alle hestene fikk fremdeles blemmer, men størrelsen på blemmene var signifikant mindre hos hestene som hadde fått tilskudd av omega-3. Dette betyr at hester med sommereksem likevel vil reagere på knottstikk, men de vil få en mindre reaksjon, og altså klø mindre. 

OMEGA-3 GUNSTIG FOR PROSESESSER I KROPPEN
Fett finnes i alle celler i kroppen i større eller mindre mengder. Særlig er det membranen (skallet) på hver enkelt celle som inneholder fett, og i noen celletyper er det også depoter av fett inni cellene. Kroppen kan bruke ulike typer fettsyrer til å bygge opp cellene sine, og forskere ble for en del år siden klar over at det var mer gunstig for enkelte prosesser i kroppen dersom en stor andel av fettsyrene var av gruppen vi kaller omega-3 fettsyrer.
Årsaken til dette er at når omega-3 fettsyrer brytes ned i kroppen dannes andre biprodukter enn når omega-6 eller omega-9 fettsyrer brytes ned, og enkelte av biproduktene fra omega-3 fettsyrer er mindre plagsomme for oss enn de tilsvarende fra omega-6 eller omega-9 fettsyrer. Disse biproduktene er for eksempel prostaglandiner, stoff som er aktive i en betennelsesprosess, og som gir smerter og ubehag.

Vi kan tilby ulike kaldpressa linfrøoljer
TRM linseed oil – kaldpressa linfrøolje 1 liter 
Dosering: ca 50 ml pr dag

Les merShow less
Produktdetaljer
LIN1
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn