Ringblomst tørket Chia de Gracia

bekjempe magesår  – og magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse (ødelagte slimhinner i tarmen)  samt stoppe diare. 
Les merShow less
kr 249.00
Velg mengde
  • 300 gram
Merke:
Favoritt0
Beskrivelse
Ringblomst har en rekke helsebringende egenskaper  - 

Egenskaper
Stimulerer sårlegning (innvendig & utvendig)
Bittermiddel
Bakterie- og betennelseshemmende
Virus- og sopphemmende 
Blodrensende – avgiftende
Immun-, lymfe og miltstimulerende
Det er bitterstoffene i planten som stimulerer lever og galle, og bidrar til å rense kroppen for giftstoffer. Ringblomst virker som et urindrivende middel og fjerner dermed giftstoffer også via urinen, noe som kan utnyttes ved leddbetennelse og urinsyregikt. 
Ringblomst virker krampeløsende, galledrivende og blodrensende, og derav kan ringblomsten brukes   ved mage-, lever- og gallebesvær.
 Det er bitterstoffene i planten som stimulerer lever og galle, og bidrar til å rense kroppen for giftstoffer. Den gode virkningen av ringblomster ved ulike plager i fordøyelsessystemet skyldes også de sammentrekkende og antiseptiske egenskapene til flyktige oljer, garvesyrer og et gult harpiks som kalles calendulin. Disse stoffene kan bidra til å lindre magesår, magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse, samt stoppe diaré. 
Ringblomst har en kraftig antibakteriell virkning som kan bekjempe infeksjoner av Heliobacter pylori, en bakterie som er assosiert med både gastritt og magesår. (kilde Rolv)
Ringblomsten har mange egenskaper og til hest brukes den i første rekke for å bekjempe magesår (infeksjoner av Hliobacter pylori) – og magekatarr, tynntarms- og tykktarmsbetennelse (ødelagte slimhinner i tarmen)  samt stoppe diare.   
Virus- bakterie og soppinfeksjon
I tillegg brukes den ved virus- bakterie og soppinfeksjon
Det kan også vise seg å være gunstig i behandlingen av candidosis - en soppinfeksjon som infiserer slimhinner i munn og fordøyelseskanalen av fugler, katter, hester, og noen ganger hunder. De soppdrepende egenskaper av denne urten også gjøre det et mulig alternativ for aktuell behandling av chromomycosis ; en infeksjon i huden som oppstår fra ulike sopp opprinnelse i kyr, hester, hunder, katter, og amphibians- eller i behandlingen av entomophthoromycosis ; en soppinfeksjon i neseborene, munn eller lepper av hest
Bitterstoffer
Bitterstoffer øker utskillelse av magesyre, styrker slimhinnene i magen, balanserer blodsukkeret og hjelper leveren til å fungere effektivt. 
Bitterurtene skal taes en halv time før fòringen for å få effekt – de finnes ulike bitterurter og alle har til felles at den bitre smaken påvirker fordøyelsen positivt – om det taes m vann ½ time for fòring.  Dette da bitterreseptorne på tungen aktiviserer resten av fordøyelsen. Som magesyre og pepsinutskillelse fremmes, kortvarig forøkelse av gastrin.  Blodgjennomstrømningen av mage- og tarmkanalens slimhinner fremmes osv.
Frarådes å gis til drektige hopper.
NB! For hester med irritert slimhinne i magen (magekatarr) skal man først bygge opp mageslimhinnen (for eksempel med Pronutrin – Mjødurt – Lakris) før man begynner med bitterurter.
Noen bitterurter:
Djevelsklo, Kamille, Løvetann, Ringblomst, Salvie

Les merShow less
Produktdetaljer
CDG7
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn