Gullris Golden Rod Chia de Gracia

Fo urinveiene, stivhet i ledd, muskelstivhet, ødem, leverplager, hudllidelser og eksem.

Les merShow less
kr 240.00
Velg mengde
  • 300 gram
Merke:
Favoritt0
Beskrivelse

Gullris - Solidago virgaurea – urt - pulver "konsentrert mer for pengene"
Denne urten kan brukes ved nyre- og blærekatarr, da den virker betennelsesdempende og katarrdempende. Urten har også nyttige egenskaper for fordøyelsen ved at den lindrer luft (tarmgass) i magen og dessuten har beroligende effekt. Brukes gjerne i kombinasjon med echinacea ved infeksjoner i øvre luftveier samt katarrer.

Gullris egenskaper:
Bitter, urindrivende, nyrestyrkende, antiseptisk, slimløsende, betennelseshemmende, katarrdempende, hostebefordrende, svettedrivende, krampeløsende, fordøyelsesfremmende, stoffskiftestimulerende, leverstimulerende, sopphemmende, beroligende, astringerende, sårhelende og antioksidant.

Hester som sliter med plager
i urinveiene, betennelse i nyre og blære, smertefull vannlating, prostata og urinsyregikt. Også ved stivhet i ledd, revmatiske plager, muskelstivhet, ødemer, leverplager, hudlidelser og eksem.

Gullris har en urindrivende virkning, noe som skyldes glykosidet leiocarposid. Urten anvendes først og fremst ved vannlatingsbesvær i forbindelse med akutt nyrebetennelse eller nyrestein. Den rensende og utskillende virkningen kan bidra til å lindre ryggsmerter forårsaket av nyreplager.
Også vannansamlinger i kroppen (ødemer) kan behandles med en kur gullriste. Dessuten stimulerer teen hele stoffskiftet, foruten at den har en viss virkning ved hudlidelser, galle- og leverbesvær. Innholdet av garvestoffer gjør gullris til et virkningsfullt middel mot diaré. Den kan også brukes mot tarmkatarr, infeksjoner i fordøyelsessystemet hos barn og fordøyelsesplager med mye tarmgass knyttet til nervøse spenninger. På grunn av dens rensende og utdrivende virkning, kan den også brukes til behandling av gikt og andre revmatiske plager.

Gullriste kan videre brukes som et slimløsende og hostebefordrende middel. Den kan anvendes ved forkjølelse, influensa, kronisk bronkitt med mye slim, astma, hoste og kikhoste. Gullris er kanskje en av de første plantene man bør tenke på ved katarrer i de øvre luftveiene, både når de er akutte og kroniske.


Dosering: ca 20 gram pr dag

Tinkturer er uttrekk av friske eller tørkede urter i vann, eddik og eller alkohol.
Slike tinkturer har ofte en kraftigere medisinsk virkning enn tørket urt som er laget av de samme urtene.
En tinktur tar også godt vare på de virkestoffene som kan omdannes eller som går tapt ved tørking.
Skal ikke brukes av drektige hopper

Les merShow less
Produktdetaljer
CDG32
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
16 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn