COLIGONE pasta

Hester med magesår, tarmforstyrrelser, boksvandring, diare, alle forstyrrelser i fordøyelsen

Les merShow less
kr 199.00
Pasta
  • Pasta
Favoritt0
Beskrivelse
Coligone
 
Hva kan du bruke Coligone for?
 
- Hester som sliter med magesår
- For å forebygge dårlige prestasjoner av konkurranse-hester.
- Roer stressede konkurranse-hester.
- Hester som har opplevd magesyre-irritasjon.
- Før reising for å beskytte mot økning av magesyre.
- Før og etter hard trening 
- Krybbebiting
- Luftsluking
- Hester som har oppblåst/gassfylt tarmer (spesielt hvis de har fråtset på rikt beite.
- Stressede/engstelige hester
- Anspente hester
- Føll som mistrives
 
2. Når skal jeg gi Coligone?
 
Coligone kan gies ved enkelt-tilfeller eller daglig 
 
Tips:
- Ha en sprøyte klar før reisen for å forsikre deg om at syrebalansen holdes stabil under reisen.
- Ha en sprøyte klar før konkurranser for å hjelpe hesten å holde seg rolig og i stand til å yte sitt beste.
- Ha en sprøyte klar til første tegn at hesten er oppblåst eller slipper ut mye gass, spesielt etter fråtsing/overspising på beite.
- Ha en sprøyte klar når hesten din er forstoppet eller ikke føler seg helt bra.
- Gi Coligone Liquid eller Powder(pulver) daglig hvis hesten din har fordøyelses-problemer, for å hjelpe å vedlikeholde et friskt fordøyelses-system.
- Gi Coligone Liquid eller Powder daglig hvis hesten din er gretten/sint.
- Eldre hester eller de som kommer seg etter alvorlig sykdom eller operasjon har nytte av Cologone Liquid eller Powder gitt daglig.
 
3.  Hvordan virker Coligone?
 
Coligone jobber mot overskudd av magesyre.  Ingrediensene fjerner gassene i tarmene, opprettholder normal magesyre, beroliger og beskytter fordøyelses-organene med et buffer-lag.  Dette legger seg på magens innhold og beskytter det ømfintlige øvre område av magesekken fra magesyre-irritasjon.
 
4.  Kan Coligone gies hele tiden?  Eller vil det skade hesten min?
 
Det er helt ok og en veldig fordel å gi Coligone kontinuerlig, selv om at du kanskje etter noen måneder føler at du kan redusere mengden. 
 
5.   Hesten min blir stresset ved reising, kan Coligone hjelpe?
 
Coligone er eksepsjonelt bra å gi før reise.  Buffer-laget sikrer at det ømfintlige øvre del av mage-sekken er beskyttet mot for mye magesyre og irritasjon.
 
6.  Kan jeg bruke Coligone under offisielle konkurranser/løp?
 
Coligone inneholder Sodium Alginate, Sodium Bicarbonate, Calcium Carbonate - siden listene fornyes ofte må man 
selv sjekke at disse ingrediensene ikke står på listen
 
7.  Min hest er gammel og har veldige problemer med fordøyelsen, kan Coligone hjelpe ham?
 
Coligone er effektivt når det brukes daglig av gamle hester og ponnier som strever med å holde vekten og fordøye maten skikkelig.
 
8.  Er Coligone effektivt mot luftsluking og krybbebiting?
 
Undersøkelser antyder at luftsluking og krybbebiting er et resultat av for mye magesyre.  Hesten opplever en brennende følelse, lik den menneskelige versjonen .  Ved luftsluking og krybbebiting kan det virke som at de prøver å dempe den ubehagelige følelsen.  Når det blir gitt Coligone daglig, har Coligone vist seg å være eksepsjonelt bra i disse tilfellene og er veldig effektiv i å stoppe eller redusere mengden av luftsluking/krybbebiting-aktiviteten.
 
9.  Min hest kommer inn fra beite oppblåst og ukomfortabel, han ligger rett ut i boksen sin.  Kan Coligone hjelpe ham?
 
Coligone Liquid eller Oral Pasta sprøyter er hurtigvirkende og støtter hesten i disse situasjonene.  Coligone hjelper gassen i å komme ut når den er fanget i tarmen og beroliger fordøyelses-systemet.
 
10.  Kan jeg gi medisiner samtidlig med Coligone?
 
Det er helt ok å gi medisiner samtidlig, men spør din veterinær hva han/hun synes.  Coligone har blitt rapportert å hjelpe hester som har problemer med å spise medisin som f.eks antibiotika.  Den sterke smaken/lukten skjuler alle spor av medisinen.
 
 
 
Coligone er mild nok til å bruke til føll.  Den er fin til føll Gi den rekommanderte mengden 2 gr pr dag 
 
Coligone – opprettholder et sundt fordøyelsessystem
 
Utviklet i samarbeid med Englands ledende næringseksperter for hest og som er veterinær-støttet.  Coligone har mange tilleggsprodukter og er fritt for forbudte stoffer.  Passer for hester som konkurrerer i offisielle konkurranser.  Coligone har blitt laget spesielt for å vedlikeholde syrenivået  og beskytte mot irritasjon  i magesekken og gi et sundt fordøyelses-system.  
 
Alle typer hester opplever stress på en eller annen måte pga de forskjellige typer belastninger som vi påfører dem.  Konkurranse-hester og løshester er spesielt utsatt ettersom lange reiser, treningsprogram, lange perioder uten mat, for med høyt innhold av stivelse og begrenset bevegelsesfrihet kan alle påvirke fordøyelsesorganene.  Coligone er fri for alle forbudte stoffer og kan brukes under konkurranser og etter Jockey Clubs regler.
 
Forstyrrelser i microfloraen i fordøyelsesområdet og øket mengde syre kan ha flere kraftige effekter på hestens temperament og måte å røre seg på. Spesielt med konkurrerende hester er det viktige at syrenivået er balansert.  En daglig tillegg av Coligone kan støtte i kampen mot økning av syre.  Symptomer kan være gass, oppblåst mage, forknytt utseende, krybbebiting, luftsluking eller dårlig kondisjon.
Når Coligone gies i munnen hjelper den til å holde syrenivået på et sundt nivå og hjelper og støtter fordøyelses-systemet.  Undersøkelser antyder at magesyre-relaterte problemer for hester er forårsaket av lang tids påvirkning med magesyre langs slimhinnekanten (den øverste halvdelen av hestens magesekk har en kant med epitelialceller)  Denne delen av magesekken har ikke det beskyttende slimhinne-laget som den nedre delen av magen.  Derfor vil magesyre-oppstøt i den øverste del av magen være lik brystbrann hos mennesker.  Årsaken er at det ikke blir skilt ut  bikarbonat til overflaten av slimhinnen sånn som kjerteldelen av magesekken.
Den eneste beskyttelsen mot for mye magesyre og pepsinen kommer fra spyttproduksjon og hvis hesten ikke produserer nok spytt som skal fungere som en buffer mellom magesyren og overflaten av magesekken, så kan magesekken bli irritert.
 
Følgende kan forårsake stress og derfor ha en negativ effekt på fordøyelses-systemet.
-  konkurranser/løp
-  reising(lange perioder uten mat)
-  for mye sukker/stivelse
-  for lenge beiting på friskt gress
-  for høyt korninnhold i foret
-  begrenset mulighet for bevegelse
-  føll med stress pga avvenning
-  syke hester og etter operasjoner
 
Sprøyter med Coligone kan med sikkerhet brukes før reiser eller ved ankomst til konkurranser/løp og perioder hvor forstyrrelser i microfloraen har oppstått i fordøyelses-systemet  Coligone kan hjelpe ved problemer med f.eks luftsluking, sammentrekninger, gretten oppførselog dårlig prestasjoner for konkurranse-hester.
 
Coligone  er mildt nok for føll.
Det har vært rapportert at opptil 60% av føllene har magesyre-relaterte problemer fra fødselen av.  Det kan resultere i at føllet opplever side-effekter sånn som å skjære tenner, sikling, krybbebiting, luftsluking, greier ikke å holde vekten, mageforstyrrelser og kramper.
Ved å gi Coligone, (som inneholder naturlig syrebalanse), til den øvre del av magesekken, kan den hjelpe ved slike omstendigheter.  Flytende Coligone er laget for å lindre/berolige slimhinnen, balansere syrenivået og få føllet til å trives.  Coligones unike virkning beskytter magesekken og legger et beskyttende lag for å beskytte de ømfintlige områder av magesekken fra for mye magesyre.  Brukt daglig eller  når det er behov for det.  Coligone er mildt for føllets fordøyelses-system og samtidlig ekstremt effektivt. 
 
Utmerket for bruk når føllet ikke trives.
Perioder som avvenning er tilfeller hvor både føllet og hoppen opplever stress.  Ved å gi Coligone Powder(CP) kan det hjelpe mot fordøyelses-forstyrrelser i denne perioden.  Den naturlige tilgangen på mineraler i CP, spesielt kalsium, støtter utviklingen av skjellettet og styrken, og er også nyttig for ammende hopper for å støtte ved melkproduksjonen.  Balansen av microfloraen i føllets mage kan veldig lett komme ut av balanse pga stress, som igjen kan resultere i invasjon av dårlige bakterier.
 
Bruksanvisning:
For voksne hester 50ml gitt i munnen 2 gr pr dag.  Ponnier- 35ml gitt i munnen 2 gr pr dag.  Passende for hopper/føll og unghester.
Føll/nyfødte føll 10ml 2 gr pr dag for å vedlikeholde normalt syrenivå.
Unghester/6 mnd/åringer 15-25ml 2 gr pr dag for å vedlikeholde normalt syrenivå.
Hopper 50ml 2 gr pr dag for å vedlikeholde normalt syrenivå.
Coligone kan gies hver dag
Les merShow less
Produktdetaljer
Produktanmeldelse
Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

  • Stjerne:
Beskriv dette produktet ved bruk av enkle og korte ord.
Last opp bilder:
Slipp bilder her eller trykk for å velge.
15 andre produkter i samme kategori:
Kunder som kjøpte dette produktet kjøpte også:
Sist vist

Meny

Opprett en konto for å lagre favoritter.

Logg inn